Maturita za rok, škola v Březové. Máte zkušenost?

kamca050
3. dub 2024

Ahoj, v roce 2015 jsem musela z rodinných důvodů v polovině 3. ročníku ukončit SŠ. Teď jsem se konecne dostala do stavu, ze maturitu chci, ale skrz deti a práci proste nemohu každý týden jezdit do školy na klasické dálkové studium a strávit tak třeba 4 roky. Narazila jsem na maturitu bez studia, kterou nabízejí v Březové a hrozne by mě zajímalo jestli je tu někdo, kdo na téhle škole studoval? Libi se mi, ze je tam možnost se vsechno naučit klidne za rok a hned příští rok jit k maturitě je mi jasný, ze to nebude sranda, ale když se chce tak jde vsechno. Pokud se tu tedy najde někdo, kdo ma se školou v Březové zkušenost, budu moc rada, když mi dáte vedet. Do školy jsem moje dotazy psala, ale nikdo mi neodpovídá

1pomnenka
3. dub 2024

Ze školy jsi 10 let, abys ty maturitní předměty zvládla, musíš být buď dobrá na jazyk nebo na matematiku, jedno z toho si musíš vybrat. Za 1 rok musíš doma zvládnout učivo za 4 roky. Dáš to s dětmi a prací? Já bych raději volila 2 roky nástavbu. Furt je to maturita, dávačka to nebude, i když si to zaplatíš. Nechci tě odradit, ale 10 let po škole je strašně dlouhá doba.

kamca050
autor
3. dub 2024

@1pomnenka S matematikou ani s jazyky jsem právě nikdy problém neměla, takže v tom bych nějaký zásadní problém neviděla. Já jsem to asi špatně napsala, jsem teď na rodičovské dovolené a do práce se budu vracet začátkem roku 2026, takže ideálně to potřebuji do té doby stihnout, dokud mám ještě relativně plno času na učení.

1pomnenka
3. dub 2024

@kamca050 Tak do toho jdi.

nanyh
3. dub 2024

Moje kolegyně jí dělá a je spoko. Sice taky říkala, že toho má dost, ale zvládá to.🙂

reeeza
3. dub 2024

Zníš schopně a odhodlaně, jdi do toho 🙂

kamca050
autor
3. dub 2024

Děkuji za podporu 🙂 Teď mi právě ze školy odepsali, že v případě, že vysvědčení není starší déle než 10 let, tak mi některé předměty uznají. Poslední vysvědčení mám z pololetí 2015, tak nevím jak to budou brát, když vlastně vysvědčení z 1. ročníku bylo v roce 2013 :/ Snad budou koukat až na to poslední :D

julie290
4. dub 2024

@kamca050 já jsem řešila něco podobného
a akceptovali jen vysvědčení z druhého pololetí. Takže vlastně akceptovali jen celý ročník

zanett
4. dub 2024

@1pomnenka Ja myslela, ze dvouleta nastavba je jen pro ty, kteri maji vyucni list. Ale pochopila jsem, ze zakladatelka ma ukonceje jen zakladni vzdelani, tudiz by dvouletou maturitni nastavbou nebylo co nastavovat...jinak by to asi delal kazdy, ze. Proc se drtit ctyri roky na SS, kdyz to muzu vzit zkratkou a hned po ZS si udelat dvouletou nastavbu...neni divu, ze ma maturita cim dal tim mensi prestiz.

1pomnenka
4. dub 2024

@zanett Ano, nedošlo mi, že studium přerušila, má hotové jen 2 roky studia a nemůže mít výuční list. Jsou učební obory s maturitou, výuční list se dělal ve 3. ročníku, ve 4. pak maturita.

kamca050
autor
4. dub 2024

@julie290 Děkuji, asi to tak bude, takže mi uznají vysvědčení z 2. ročníku, to bylo v roce 2014, tak snad mi to vyjde 🙂 Stejně si budu muset všechno učivo aspoň zběžně projít, ale i tak je to fajn 🙂)