Ahojte
Chtela bych se zeptat hledam co delat za rok po materske .
Na zakladce jsem chtela byt maserka ale nakonec jsem to studovat nesla . Mam vyucni list. Napadlo me ze bych si udelala rekvalifikacni kurz a delala maserku prozatim doma . Abych po materske mela cas na malou (vyzvednout ve skolce atd )
Chtela bych se zeptat vyplati se to vubec delat ?
Vse zalezi asi na lidech ale myslim ze lidi by byli . U nas v panelaku je i dole zavreny obchod tak tam by se dali i udelat studio ale to casem
Nejde takhle jednoznačně odpovědět, někomu se to vyplatí někomu ne. Hodně záleží na okolnostech. Začít podnikat je super, ale souvisí s tím spoustu starostí - živnost, účetnictví atd. Dále je rozdíl mít ve městě 5 masérských studií, kde pak bojuješ v konkurenčním prostředí nebo jedno studium široko daleko, pak bys teoreticky nemusela mít o klienty nouze a mohlo by se ti dařit.
Je potřeba si udělat podnikatelský plán - počáteční náklady, výnosnost, strategie, segment zákazníků a trhu, reklama atp.
S tím prozatím "doma" bych byla opatrná, jednak si budeš tahat domů cizí lidi, což bych osobně já nesnesla, a pak je potřeba splňovat nějaké hygienické normy atd.
Kurzem to všechno jenom začíná a je to rozhodně dlouhá cesta k vytouženému cíli. 🙂
Jestli tě to láká, kurz určitě zkusit můžeš. Tam pak zjistíš, jestli je to opravdu to, co sis představovala. Je to docela fyzicky náročná práce, ale krásná, pokud tě baví a máš k ní vztah. Je fajn se pak ještě dál dovzdělávat, stále na sobě pracovat. Budeš potřebovat i základní znalosti anatomie. Prozatím na mateřské můžeš zkusit začít, získat prvních pár klientů, pokud budou spokojení, budou tě doporučovat dál a po mateřské se budeš moct opřít aspoň o těch prvních pár zákazníků. Mé tetě trvalo vybudovat si stálou klientelu cca 2 roky.
Tak si to spočítej. Kolik lidí za den stihneš? Budeš odvádět zdravotní a sociální. Jak se v okolí pohybují ceny za masáž. Jaké masáže budeš chtít poskytovat. Tohle je práce, kde pracuješ hodně i odpoledne/navečer. Budeš mít hlídání?