Dobrý den, dělal prosím někdo v poslední době tento kurz? Je to hodně těžké, když nemám vystudováno mimo zdravotnictví a jsem 20 let od maturity? Zkoušel někdo dělat po čtyřicítce...? děkuji
Neni to těžké, já sama se na nej chystam a mám v okolí několik lidi, co to zvládli levou zadni, například můj švagr který má jenom zakladku a o zdravotnictví predtim nevěděl vůbec nic :D
@krisstina93 kolik stojí? Děkuji
a případně nevíte, zda by kurz uhradil úřad práce?
Cenu netuším, všem okolo to platil zaměstnavatel. Mě ho taky nabízeli v práci, ale bohužel sem otěhotněla dřív než sem se k tomu dostala :D
@krisstina93 jakože si nejdřív našli místo v nemocnici a pak dělali kurz?
Ano. Svagrovi to proplatila fn, pak mu zaplatili i další kurzy se specializaci a teď dela na patologii. Já delala v domově důchodců, stejně jako kamarádka a kurz opět platil zaměstnavatel. Na podobná místa ten kurz většinou není třeba předem a dodela se při te práci a zároveň ta práce se počítá jako praxe pri tom kurzu.
I u nás je možný nástup bez kurzu a FN Motol kurz proplácí v rámci zaměstnání.
Ne není to těžké.. moje kamarádka si dělala kurz sanitáře..pak postupovala dalšími kurzy, semináři atd. Pracuje na operačních sálech. Pokud máte vztah ke zdravotnictví tak to půjde lehce