Kurz sanitáře. Máte zkušenost?

10. dub 2024

Dobrý den, dělal prosím někdo v poslední době tento kurz? Je to hodně těžké, když nemám vystudováno mimo zdravotnictví a jsem 20 let od maturity? Zkoušel někdo dělat po čtyřicítce...? děkuji

sorboni30
10. dub 2024

Ne není to těžké.. moje kamarádka si dělala kurz sanitáře..pak postupovala dalšími kurzy, semináři atd. Pracuje na operačních sálech. Pokud máte vztah ke zdravotnictví tak to půjde lehce

krisstina93
10. dub 2024

Neni to těžké, já sama se na nej chystam a mám v okolí několik lidi, co to zvládli levou zadni, například můj švagr který má jenom zakladku a o zdravotnictví predtim nevěděl vůbec nic :D

autor
10. dub 2024

@krisstina93 kolik stojí? Děkuji

autor
10. dub 2024

a případně nevíte, zda by kurz uhradil úřad práce?

krisstina93
10. dub 2024

Cenu netuším, všem okolo to platil zaměstnavatel. Mě ho taky nabízeli v práci, ale bohužel sem otěhotněla dřív než sem se k tomu dostala :D

autor
10. dub 2024

@krisstina93 jakože si nejdřív našli místo v nemocnici a pak dělali kurz?

krisstina93
10. dub 2024

Ano. Svagrovi to proplatila fn, pak mu zaplatili i další kurzy se specializaci a teď dela na patologii. Já delala v domově důchodců, stejně jako kamarádka a kurz opět platil zaměstnavatel. Na podobná místa ten kurz většinou není třeba předem a dodela se při te práci a zároveň ta práce se počítá jako praxe pri tom kurzu.

pavca1982
10. dub 2024

I u nás je možný nástup bez kurzu a FN Motol kurz proplácí v rámci zaměstnání.