Kurz Nevýchova. Absolvoval někdo?

jaja_xx66
27. črc 2019

Zdravím,absolvoval tady někdo kurz nevýchova? Hodně mě zaujal a chtěla bych mít se svým miminkem tak krásný vztah,jak tam píšou,ale přijde mi to hrozně drahé,pořád zvažuji,jestli si to můžu dovolit a jestli nám to opravdu tak pomuze. Máte někdo zkušenost?

vitezove
27. črc 2019

@jaja_xx66 Jestli si nejsi jistá, tak si nejdřív pusť různé webináře, přečti všechny možné články z jejich blogu atp. Ale jinak mě přijde, že to zase tolik nestojí a má to super hodnotu.

atisa
27. črc 2019

Ty naprosto stejné informace získáte z knih, které si můžete půjčit !zdarma! v knihovně.

atisa
27. črc 2019

Diskuze na stejné téma už tu byla: https://www.modrykonik.cz/forum/ma-1-az-3-roky/kurz-nevychova-mate-zkusenost/

Za mě - shlédla jsem ta videa zdarma. Něco fungovalo, něco vůbec ne. Nedělejte si iluze, že je to nějaká spása. Mě teda mnohem více pomohla kniha od Lidmili Pekařové S.O.S - konkretně co dělat, při hysteráčku. 🙂 Obrat o 100%

zlorenka
27. črc 2019

Souhlasim, Pekarova je proti nevychove uplne jiny level. Mimochodem taky dela webinare

zelenaesmolda
27. črc 2019

@atisa
na to se ale autorka neptala 🙂

olga_
27. črc 2019

Za sebe doporučuji. Cena je relativní. Kolikrát vydá člověk za kraviny na mimino mnohem vyšší sumy.

lucie_1986
27. črc 2019

@zelenaesmolda proc nedat tip na neco, co pani pomohlo lepe? 🙂

pipi_puncocha
27. črc 2019

Já se přidám, ať nezakládám nové téma - co kurz od Dovychovat? Máte někdo zkušenost? Přemýšlím, že si koupím měsíční členství (390kč) a třeba bych ho stihla shlédnout celý...

hezz17
27. črc 2019

Mě na webinari iritovala ta žena co to přednášela a neustále tam brecela.

makronka222
27. črc 2019

Je to podle nejakyho programu vyzkouseny na detech zakladatelu - jenze na moje a dalsich 83929849 decek z blizkyho okoli to platit proste nebude. Rid se svoji hlavou, co chces aby si k tobe dite dovolilo! Treba v roce mu memuzes neco vysvetlovat - nechape to. Ve 3 letech je to pak taky uplne jiny. Je to jen tahani prachu z lidi

jaja_xx66
autor
27. črc 2019

@vitezove klidně bych za to ty peníze dala,jenom si nejsem jistá,jestli nám to bude fungovat. Jinak články webinare jsem nějaké zkouška a moc se mi to líbí. Jenom mi stejně moc nejde se s mým 6m mimcem domluvit. Ale děkuji za doporučení,asi se stejně budu muset poradit s manželem 😀

vitezove
27. črc 2019

@jaja_xx66 Podle mě to funguje na každé dítě. Opravdu na každé. Jen se to musí trochu přizpůsobit, ta komunikace je někdy prostě jen složitější. Většinou jde o to, že ženská vidí 2 webináře, řekne si, že už ví dost a zkusí to na svoje dítě, které tohle nikdy neřešilo. A ono to nefunguje! Protože dítě na které předtím fungovalo jen zakřičet nebo plácnout přes zadek, prostě neví jak má reagovat. A matka si řekne "na moje dítě to nefunguje" a tím to skončí. Jenže i na tohle jsou prostě přesné postupy, které se ale najdou až v kurzu. Čím déle dítě žije jinak než nevýchovou (většinou takovou tou autoritativní výchovou), tím déle trvá než pochopí co se od něj chce, že pochopí, že opravdu může myslet, rozhodovat, podílet se. Pro toho človíčka je to strašný nezvyk.
Schválně se zeptej těch lidí co jsou proti, jestli měli koupený kurz. Nikdo to nemá a všichni odsuzují. Nevýchova má, mimo jiné, i svojí fb skupinu, kde ti poradí přesně s tím tvým dítětem. Někdy je třeba principy nevýchovy trochu ohýbat, trochu modifikovat. Někdy prostě jen déle vydržet nebo lépe vysvětlovat.
Kurz je rozdělen pro malinké děti a větší. Samozřejmě s těmi úplně maličkými se to nedá dobře dělat, když neumí mluvit nebo reagovat. Ale je dobré se na to připravit, začít od malička a tak od toho 1 roku už se to začne projevovat a fungovat. Ten základ se dá pochytit z webinářů, ale pak nesmíš dojít k problému a vzdát to stylem "nevýchova je blbost a na moje dítě to nefunguje". Odpověď by jsi totiž nejspíš našla v kurzu. A kdyby ne, tak právě v té skupince. Najdi si na fb nevýchovu a zeptej se lidí, kteří prošli reálně kurzem. Ať ti řeknou, jestli jim to pomohlo. Neptej se tady lidí, kteří o tom nic nevědí, nebo si myslí, že znají Nevýchovu protože viděli jeden webinář a četli dva články. On je to totiž opravdu diametrální rozdíl.

zelenaesmolda
27. črc 2019

@jaja_xx66
tak s 6m miminem toho moc nedomluvis,to jeste nic moc nechape 🙂

atisa
27. črc 2019

@zelenaesmolda Neptala. 🙂 Jen chci paní ušetřit peníze a to je dobrý skutek. 😉 Když píše sama, že jí to přijde drahé...

Autorka tzv. nevýchovy ty informace taky musela odněkud načerpat. Pokud to má vše ze své hlavy, tak teda velká poklona. (Nejsem tak naivní abych si to myslela).

Proto doporučuji půjčit si knihy zabývající se respektující výchovou... a..... ušetřit půlku rodičáku... 🙂

slunea
31. črc 2019

@atisa Díky za tip na Pekařovou. Koukala jsem na nějaká videa a vypadá to dost zajímavě.

zelenaesmolda
31. črc 2019

@atisa
tak to museli nacerpat vsichni ty vedomosti nekde,i autori tech knih 🙂

eviicka
31. črc 2019

@zelenaesmolda já myslím, že podle Nevýchovy se máš domluvit už i s tím šestiměsíčním...

zelenaesmolda
31. črc 2019

@eviicka
to jo ale ja si to neumim predstavit se s takhle malym ditetem domlouvat.

jaja_xx66
autor
1. srp 2019

@atisa děkuji za tip,ráda se podívám i na někoho jinyho