Dobrý den,studujete a nebo studovali jste na Ostravské univerzitě někdo tento obor?Je mi 38 a mám 2 malé děti.Přemýšlím nad dostudováním tohoto oboru,ale trochu se bojím,jak to zvládnu.Studovala jsem žurnalistiku a česky jazyk a literaturu v Brně,žurnalistiku jsem úspěšně dokončila,ale z češtiny jsem odešla před poslední zkouškou a statnicemi.Měla jsem tehdy tezke osobni problémy a nezvládla ten tlak.Takze spoustu zkoušek z češtiny mam za sebou (fonetika a fonologie,staroslověnština,teorie literatury atd.,krom jednoho mam splněny všechny povinné předměty,volitelné všechny).Nedělám si iluze,ze by mi po 15 letech někdo ty zkoušky uznal,to ne,spíše hledám srovnání v náročnosti.Upřímně si neumim představit znovu ted studovat češtinu na filde,to bych s dětmi už nezvládla.Ale všichni mi říkají,ze pajdak v Ostravě je snazší,ze to zvládnu v pohode.Na druhou stranu to není málo peněz za studium…Je pravda,ze pedagogika je obor,který se mi líbí,parkrat jsem zaskakovala i za anglictinare na ZŠ,dlouhodobe se zajímám o psychologii ditete a rodiny…jen mě brzdí ta obava,ze to nezvládnu s rodinou,dětmi atd…sdělí mi někdo svou zkusenost?diky moc.za chyby a preklepy se omlouvam,pisu z mobilu.diky
Dobry den. Sice nemam zkusenost s timto oborem, ale studuji Pedagogickou fakultu na Univerzite Karlove v Praze. Mohu rict, ze se to s detmi da. Zalezi jak mate stare deti, a jestli pracujete... ale ja mam 4 letou dceru a male miminko a zvladame to. Sice o zkouskovem trochu vsichni (i babicky) padame na hubu, ale jedna se o par dni. Chtela jsem vas jen podporit, vzdelani za to stoji a budete se citit skvele ze delate pro sebe hrozne moc. 🙂 pokud vas v tom rodina podpori a obcas nekdo pohlida kdyz bude treba... a na pedagogickych fakultach co jsem tak slysela maji obecne pro matky hodne pochopeni.
Preju hodne stesti pri hledani te spravne cesty!
@zabolee mam dcerku už školní (8let),syna 3roky,ještě tak 2roky pracovat nebudu.Hlavne moje máma učila na zdejší skole cely zivot,ja tam obcas suplovala angličtinu,mam b2,tskze teoreticky jsem schopna zaskočit i anglictinare,s ředitelem zdejší školy si tykáme,mam tam dobrou historii i pověst…jen sbírám odvahu.teoreticky bych mohla už zacit brát suply nebo po nějaké době studia vzít za nekoho na materske zaskok.vsechno by to slo,jen si moc nevěřím,jsem hodně perfekcionista a těžce chodim na zkoušky,kdyz to neumim na 100%.proto jsem nezvládla s rodinnými problémy dodělat to Brno.proste jsem nebyla nachystana na 100%,jedna zkouška napoprvé nevyšla a ja jsem se z toho tak sesypala,ze jsem to vzdala.dnes už jsem jinde,zivot mě naučil a hodně vycvičit neřešit kraviny😁ale i tak se mi trochu svírá žaludek při pomyšlení na zkouskove…
Mám vystudovanou ČJ a OV na OSU (bakalář), teď jsem si dala přihlášku na navazující 🙂. Není to tak těžké, pokud víš, která bije. Já Bc. studovala prezenčně, takže tam nebylo tolik samostudia, teď se chystám dálkově, tak jsem zvědavá 😀
@ellyem která bije snad vim,u obou deti využívám i alternativní vzdělávací směry,mam přátele řešící různé formy vzdělávání,diky dceři mam docela široké povědomí o psychologii ditete,bohemistiku jsem studovala,takze asi pujdu do toho…jestli to zvládnu snad uvidim po prvním semestru,takze nanejvýš prijdu o peníze za jeden semestr.
Proč o peníze? Dálkové studium se neplatí, ne? Nebo ty chceš jít prezenčně?
@ellyem kombinované se plati,kdyz už jsem vyčerpala roky studia driv ne?uz jsem jednou studovala 4roky.takze mam vycerpano…
@ellyem ano a ja už vyčerpala na bakaláře v Brně 4roky,ale odesla před statnicemi,takze za bakaláře na OSU budu muset platit poplatek za delší studium.
Jo taaak, já to špatně pochopila, myslela jsem, že máš bakaláře a chceš na magistra. Tak tím pádem asi ano.
Hezký den, pracuju na Ostravské univerzitě na Rektorátu, kdybyste chtěla, napište zprávu, předám kontakty, kam se obrátit 😊
Tak sem se pripichnu