Knihy v anglickém jazyce pro udržení/rozšíření znalostí jazyka. Máte tip?

uzivatelkapetra
11. dub 2023

Ahoj,
Sháním doporučení na knihy v angličtině, které by mi pomohly udržet a rozšířit znalosti jazyka během MD.
Jsem na úrovni B1 bych řekla.
Slyšela jsem, že se celkem dobře čte HP, ještě nějaké tipy?

Díky 🙂

konidana
11. dub 2023

@uzivatelkapetra jj HP doporučuju. četla kdysi v originále. A dodnes se ztrácím ve jménech, protže je znám anglicky a neznám jejich české překlady😂

dashyyy
11. dub 2023

HP je klasika a mně se dobře čtou i pohádky, třeba Alenka v říši divů byla moc hezká v angličtině 😉

konidana
11. dub 2023

@dashyyy kniha džunglí, tu jsem milovala já. Měla jsem teda nějakou tenkou v úpravě pro studenty s vysvětlivkama a slovníčkem - anglicko-ruským 😂

gdpr
11. dub 2023

Ja skor ako knihy odporucam filmy/serial kludne aj s titulkami aby si vedela aj spravnu vyslovnost a vzit sa do beznej reci a neostala v soku ked s niekym niekedy budes komunikovat ako "rychlo" rozprava po anglicky. Inak tiez som za HP alebo aj John Green je super.

bramarfi
11. dub 2023

Docela vstřícný jsou i takové ty romány/románky, vztahovky.

uzivatelkapetra
autor
11. dub 2023

@gdpr jo to jsem slyšela, že se na to hodí Přátelé.
Já de těším, až si dám What we do in the shadows, to už jsem jednou viděla.
Ale zatím mi mládě nedá prostor nerušeně čučet 🙂

moudivlacek
11. dub 2023

Agatha Christie, pokud mas rada detektivky

alkena
11. dub 2023

Já bych řekla hlavně číst to, co tě baví. Nemá smysl číst něco, u čeho se trápíš a vlastně nevnímáš jenom proto, že to někdo jiný doporučil jako vhodné.
Doporučím klidně i stránku https://english-e-reader.net/ se zjednodušenou četbou. Dole na stránce se dá kliknout na příslušnou úroveň a vybrat si z toho, co tě zaujme. Řada těch knih má k dispozici i audiosoubor, takže můžeš i poslouchat.
Klidně začni u zjednodušené četby a pročti se k originálům.

radecka1
11. dub 2023

Nejlíp se čtou nenáročné knihy, ideálně s nějakou současnou tématikou. Doporučuji Sophia Kinsella - lehce čtivé románky (když už čtu nenáročnou literaturu, tak aspoň v Aj a tím můžu říct, že si aspoň zlepšuju jazyk) nebo knížky typu Harlequin. Náročnější, ale stále velmi dobře se čte Wilbur Smith (tam si v některé termíny představují obecně, např. je to nějaká zbraň a už nepátrám jestli je to kord nebo šavle, protože je mi to jedno) a ještě dobrý je i John Grisham (tam jsou ale často právnické termíny). Vše co jsem uvedla má dobrý příběh, tak to člověka zaujme.