Dobrý den, chci se zeptat jestli je lepší jít před medicínou na gymnásium nebo na zdravotní lyceum?
Před medicínou bych volila rozhodně gymnázium.
Šla jsem na medicínu z víceletého gymnázia a byla jsem skvěle připravená. Z gymnázií jsme tam byli snad skoro všichni.
@terka97 Určitě gympl. Na naši zdravce je lyceum úplně o ničem a kvalitnější a všeobecnějsi přípravu mas prave na gymnázium. Co vím, tak asi 80% lidi z lycea se na VŠ nedostalo a tak dělali VOŠZ a nebo šli úplně nekam jinam.
Gymnázium.
Ono hodně sejde na tom konkrétním lyceu. Obecně mi gympl přijde praktičtější a byla nás gympláků většina, ale třeba můj nejlepší kamarád a i můj ex byli zdravotní sestry a vystudovali bez obtíží. Ale zdrávku studovali jako poslední ročník všeobecných sester, nikoliv jako sestry praktické.
@terka97 Na přijímací zkoušky mnohem lépe připraví gymnázium. Z lycea většina lidí chodí spíš na různé bakalářské zdravotnické obory.
na přijímačky připraví určitě lépe gympl, když jsem já byla na sš, tak tam byla klasická středoškolská biologie, fyzika,.. to na zdrávce ani neprobírali.Může ted být ale situace jiná a bude to taky škola od školy, ale jábych volila gympl, odborné věci se člověk pak naučí na vš
@terka97 spíš bych volila gympl.