Hezký den, moc mě baví pracovat s dětmi, mám sama dvě a teď jsem na mateřské s mladsi dcerou, tak bych si ráda dodělala školu, abych po mateřské mohla jít do pracovat do školky. Jaká vysoká nebo vyšší odborná škola je potřeba? Mám jen střední školu s maturitou.
@aurelie34
nemusis mit vysokou,staci stredni nebo vyssi odborna v oboru predskolni a mimoskolni pedagogika.jde si i dodelat maturitu jenom z odbornych predmetu pokud uz maturitu mas.
A jakou máš tu střední? Samozřejmě je i střední pedagogická a to by ti na práci v MŠ nebo i školní družině stačilo 🙂 Známá má vystudovaný cestovní ruch, takže úplně mimo, ale stačilo jí si udělat prý nějaký kurz a normálně jí přijali do nějaké soukromé školky úplně bez problémů a má tam i v celku slušný plat 🙂
Staci ss predskolni a mimoskolni pedagogika 🙂
Záleží v jaké školce - já dělala bez jakýchkoli papírů v miniškolce. Lesní školky často shání a nechtějí taky "papír".
@herkules6969 mám gympl, tak že bez zaměření. Uricte bych šla do nějaké vesnické školky tady v našem okolí, abych nemusela daleko dojíždět.
Určitě bych zkusila VŠ, Dis. máš taky dálkově ale na 4 roky, a nebo na 2 roky znovu maturitu ale stejně mi přijde lepší ta VŠ, když si ji dáš samotnou bez specky, tak si nemyslim, že by to byl těžký obor, ale pokud nehraješ na klavír, tak už určitě začni, to bych řekla, že je největším úskalím, pro ty, co nikdy nehráli.
Aspoň pedagogické minimum a maturita, to si myslím já. Je dnes třeba k dětem přistupovat zodpovědně, učí naši malou ve školce i pomocí učebních pomůcek a her anglicky a začátky matematiky.
@aurelie34 VŠ předškolní pedagogika