Ahoj, strašně ráda bych se naučila Italsky, alespoň nějaké základy na každodenne fungování za takový rok a poté prohlubovat....je tady někdo, kdo se italsky naučil v dospělosti? A jakou metodou? Díky moc!
já, učebnice, poslouchám podcasty, koukám na filmy seriály, čtu, nepotřebuju do práce, ale je to můj velký koníček a vášeň, zrovna italstina je oproti jinym napr nemcina, s tou bojuju ted fakt na pohodu, alespon ten zacatek na to bezne mluveni
Zaklady pujdou rychle🙂
Instagram (zadej si tag "italiano" a ono Ti už něco vyjede), Duolingo - na základy, pak si můžeš naladit italské rádio na internetu nebo sledovat filmy v originále. Pro ty základy třeba i nějakou učebnici pro samouky. Nejlíp se ale učí, když se zamiluješ 🙂
Existuje učebnice italštiny pro samouky (myslím, že v ČR jen jedna), podle té se dá jít. Pro začátek je super a zadarmo i aplikace Duolingo, dostupná ke stažení na každém chytrém telefonu 🙂
Ja ae ucim taky sama, mam ruzne ucebnice BBC kurz na videu a duolingo. Klasicky kurzy me neba. Budu ráda, kdyz date nekdo tip, podle ceho se ucit z netu (jednoducha videa a tak).
Doporučuji aplikaci Duolingo, já se takto teďka učím španělštinu-pûl roku a umím víc, než německy za tři čtyři roky ve škole. Ze začátku jsem jela právě synchronně i s italštinou, ale pak jsem zůstala jen u té španělštiny, občas jsem si připadala jako schizofrenik, jak je to dost podobný
Jen doplním, na YouTube: italiano per tutti - skvělý na slovní zásobu
@9radka9 Ja se doma nedonutim sama, takze od zari nastupuju do kurzu pro zacatecniky. Pry je to lehky jazyk, tak uvidime. 😅
Já se učím, a kdybych se tomu věnovala denně, myslím, že to každodenní fungování bych zvládla... žel, denně na to prostor nemám. Učí mě bilingvní lektorka.