Potřebovala bych trochu potrenovat angličtinu, máte někdo zkušenosti s online výukou? Jsem věčný začátečník, aj jsem mela roky ve škole, ale když si mám na letišti říct o konkrétní sedadlo, jsem v pytli 😅😅 nejde mi úplně o gramatiku, angličtinu vyuziju jen na cestach. Uvažuji nad něčím do sluchátek, hodinku denně bych v pohodě mohla poslouchat, kdyz uspavam dceru v kočárku, plus v kombinaci s něčím psanym 🤔🤔 vůbec nevím. Nicméně za dva roky se chystam asi sama na větší cestu a potrebuju se naučit samostatně komunikovat. Moc děkuju za všechny tipy, co vam vyhovovalo.
Pravohemisférové učení, zahrnout se tím, hodně číst, hodně poslouchat, samomluva... Metoda Goldlist - klidně na celé (z počátku krátké) věty nebo alespoň fráze. Neučit se jednotlivá slovíčka, to je školské zlo.
@malinkaelinka
Jestli se chces naucit komunikovat tak se gramatice ale nevyhnes.Ono fakt neni jedno ktery pouzijes cas 🙂
@malinkaelinka uplnenej je najit si anglickou kamaradku na volani/dopisovani ;) aktivni komunikaci se clovek nauci vic nez z ucebnice
@zelenaesmolda Ale gramatika se dá naučit i jinak, než to pitvat z lingvistického hlediska. A pro komunikační úroveň stačí mnohem méně gramatiky než kolik se do učebnic cpe... (zvláště tedy třeba právě co se týče časů...)
@zelenaesmolda jasně, tomu rozumím, nemůžu mluvit v infinitivech, na druhou stranu nepotřebuju znát úplně do detailu všechna pravidla, nebudu ten jazyk používat v práci apod, potřebuju hlavně slovní zásobu a něco naposlouchat. Že školní angličtiny musí pamatuju tisíc různých pravidel, le v práci si ani neobjednam večeři.
@keksik002 to by mi nevyhovovalo, ale díky za tip
@verdos
jenze musis vedet kdy ktery cas pouzit.nemuzes zamenovat prubehovy s prostym casem.to by pak nedavalo smysl.
@malinkaelinka
kdybys chtela neco vysvetlit tak klidne rekni,anglicky mluvim plynule 🙂
Mně nejvic vyhovuje Netflix 😀
@malinkaelinka Já tě chápu. Důležitější je začít mluvit a něco dělat. Nebát se chyby, no tak se stane, že použiješ blbý čas. Oni tě většinou pochopí 🙂
Našla jsem tuhle apku https://yadada.app/?fbclid=IwAR3nkpFfBZBPf9l2U2... Jedna fráze denně, sice hledáš víc, ale za 2 roky je to přes 700 frází. Odzkoušeno nemám, ale chystám se na ni 🙂
Inspirovat se dá tady https://brona.cz/nejlepsi-videa-v-anglictine-pr... Celkově se podívat, na Broňovi tipy, jak se naučit anglicky. On se naučil anglicky sám i přestože, je dyslektik a němčina mu nešla a všichni mu říkali, že se anglicky nikdy nenaučí.
Mně nejvíc pomohlo, že jsem přestala řešit, že angličtina je "těžká", že má spoustu časů a vše se jinak čte a píše.
Věnovat se hodinku denně, pokud to dodržíš, budeš mistr.
@zelenaesmolda To souhlasím. Jen říkám, že pro mluvenou podobu není potřeba gramatiku pitvat. I časy lze učit jinak než drilováním tvaru a výčtem situací, kdy se daný čas používá s následným: "aha, moment, co chci říct - aha, budoucí čas, ale rozhodla jsem se teď, tzn. musím použít "will"... a co že jsem to chtěla vlastně říct za větu? jo aha a první podmět, takže..."
@malinkaelinka já jsme najela na Duolingo. Na procvičení dobrý. Je tam všechno - gramatika, mluvení, poslech. Jen si nemůžeš vybrat, co zrovna chceš procvičit. Ale pro takový to připomenutí je to fajn