Dobrý den, hledala jsem na internetu, ale nenacházím. Když mám tabulku a v sloupci A budu zapisovat hodnoty např. 100 atd. A chtěla bych aby mi Excel sám dopisoval hodnoty do sloupce dejme tomu G v Kč, tzn dopíše mi tam 100 Kč, když napíšu do sloupce A 150, už mi to samo vypíše ten sloupec G 150Kč... Chápete mě ?
Hledám to na internetu a nevím si rady 😀 děkuji předem
Plus na sloupci G nastav formát na Kč
@moudivlacek to je přesně ono 🙂 děkuji, a náhodou kdyby ta tabulka byla fakt velká, dá se označit celý sloupec, nebo to lze jen přetažením? Myslím kopírování té funkce
formát buňky, já mám vyloženě na liště tlačítko, ale nejsem teď doma
@moudivlacek už jsem na to přišla, děkuji za pomoc 🙂🙂 mě by to nedalo spát 😀
@merope a jak jinak by dostala do buněk ve sloupci G hodnoty, které napíše jinde (třeba v tom sloupci A)? mě nic jiného než že se hodnota v jedné buňce rovná druhé fakt nenapadá
@moudivlacek Rovnítko jako na celý sloupec. Jenom na ty části, kde to potřebuji, to zase jo. Možná jsem to napsala blbě.
@merope já to pochopila, že právě potřebuje ty údaje v celém sloupci, pokud by to chtěla na pár místech, to je rychlejší si naťukat růčo, ono obecně s Excelem si chce trochu pohrát a vyzkoušet, taky nevím vše z hlavy, ale co jsem kdy potřebovala, jsem si buď vygooglila nebo pokus/omyl 🙂
@moudivlacek Jasně, ale mít na milionu řádků napsán odkaz na jinou buňku nemusí být to pravé, co člověk zrovna chce. Ale teď jsem to schválně zkusila, asi to mají nějak komprimovaný, takže v 9kB mi velikost skočila jen na 17kB, ale jakékoli ukládání a práce se sešitem začne být výrazně pomalejší.
Proto mi pořád přijde lepší si říct, že tam budu mít řekněme max 1000 (nebo 10 000) řádek - a nakopírovat to jenom na ty.
@merope Asi si nerozumíme, já to tak myslím mít to po délce tabulky, ne celého Excel. listu, ono vůbec popisovat počítače slovně, je lepší ukázat.
@moudivlacek Tak to pak jo - já pochopila, že chce, aby jí to fungovalo, i pokud bude do tabulky přidávat další řádky 🙂. Ano, holt ukázat nejlepší 🙂.
Ano do A1 napiš 150, do G1 =A1 a dej Enter, vem za pravý dolní roh a stáhni dolů až na konec tabulky, cokoli teď napíšeš od A2 dolů dál, automaticky bude ve sloupci G