Ahoj holky. Jsem v prvňáku na voš, všechno super až na jeden předmět, nebo spíš učitele toho předmětu.
Chci se zeptat, co když neudělám zápočet? Mužů ho zopakovat? Nebo co se bude dít? Z toho předmětu zkoušku nemáme, jenom zápočet. Mám z toho neskutečný stres. Učitel studenty šikanuje, je nezdvořilý, ředitel to neřeší.
@areh Ve školním řádu jsou 2 opravné termíny na zkoušku a kvalifikovaný zápočet. Ale z toho předmětu budu mít jen zápočet bez kvalifikace. A o oprávněn termínu ve školním řádu nic není.
Musí být zřetelně řečeno, za co se zápočet získává. pokud za závěrečný test, měl by mít tejné podmínky jako zkouška/kvalifikovaný zápočet (i když tohle často nebývá psané papírově). Pokud jsou tam nějaké podmínky "průběžné", což bývají (buď prezence samotná, nebo body z průběžných testů), musí být řečeno jaké.
A jinak bývá vždy možnost opakování předmětu další rok... problém je, pokud ti na předmět něco navazuje.
@cilkat To právě nikdo neví, on neřekl z čeho ten zápočet bude. V rozpisu učiva mám kolonku forma hodnocení/počet kreditů - zápočet.
A řekl, že bude test? nebo že vyžaduje prezenci na hodinách? nebo "aktivitu na hodinách" (to je úplně nejblbější varianta, tam se hrozně blbě rozporuje, zda ji plníš). Prostě má povinnost sdělit, jak bude předmět ukončovat (i když už nemá povinnost vám třeba specifikovat obsah testu).
Tvl, studentka VOŠ a nejsi schopna si zjistit, co s jednim blbým zápočtem? Tak pokud je to předmět povinný, tak budeš opakovat další semestr, pokud povinný není, tak je to jedno a jen jsi trávila zbytečně čas s něčím, za co nebudou kredity. Ale asi bych fakt zvážila, jestli má studium smysl, když se musíš ptát na Modrém koníku podmínky pro opravu zápočtu. Ono s vyšším vzděláváním se pojí taky schopnost získávat informace a rozhodovat se...
@20190418 No jo, čekala jsem takovou odpověď. Děkuji 🙂
@20190418 no tim si nejsem tak jista, nektere VŠ vzdelane mamy se tu dokazou ptat na strasne kraviny ktere si muze clovek najit za par minut na googlu 🤔 To je vyhoda/udel dnesni doby - je pohodlnejsi se zeptat nez hledat informace sám
Se zeptej spoluzaku. Urcite se tam najde nekdo, kdo daval pozor, nebo si ty informace zjistil.
@exbordelar Řešilo se to a nikdo předně neví.
přesně
Určitě ta VOŠ má studijní a zkouškový řád, kde to bude popsané. Bývá jeden řádný a dva opravné termíny.
Stejně jako když neuděláš zkoušku, tak máš nárok na opravný termín. Nedělej paniku dopředu, pořádně se připrav. Dobře to dopadne 🙂
To chce klid, holt mate za učitele člověka, který se neumí chovat, takové lidi v životě potkat ještě mockrát a musíš se s nimi naučit pracovat 😊 Pokud je to povinny předmět, čekala bych 2 opravné termíny. Over si to na studijním, případně to bude vědět vedoucí oboru, nebo by vám mohli poradit studenti vyšších ročníku.
Každý předmět musí mít anotaci, zkus se mrknout tam.
@sonaxoxo já se nic učit nepotřebuji, zvládla jsem vystudovat bez problémů i bez konzultací na mama fórech. Rodiče mě taky vychovali dobře, mj. k samostatnosti. Jestli narážíš na tykání, tak úzus sociálních sítí je tykaní bez ohledu na konvence v offline světě. Koneckonců i tazatelka ho používá. Nicméně diskutující bez argumentů tyhle narážky na tykání s oblibou používají, že?
@20190418 🤦..ne, vůbec neřeším tykání. O tom není vůbec řeč, tady se jen tyká. Řeším to tvoje oslovování tvl., blbej zápočet..jako takhle se vyjadřuješ normálně? A hlavně, co nesnáším, je nějaký nadřazováni! Když se dotyčná na něco zeptá, tak buď neodpovídej vůbec a nebo slušně. Dík. ✌️
Zeptej se kolegů z vyššího ročníku, za co je zápočet. Nebo si vyhledej oficiální anotaci, tam to bývá napsané. Možností je spousta. I kdybys ale zápočet nezískala, nic se neděje. Jestli je to povinný předmět, tak si ho příští rok zapíšeš znovu. Důležité je získat minimální počet kreditů pro postup do dalšího ročníku. Na vysoké škole narazíš na různé typy vyučujících, i na ty náročné nebo arogantní. Jako v životě.
Bývá opravný termín - kolik jich bude je ve školním řádu. Tam máš vše popsané. Nám chodil každý rok i dotazník na hodnocení předmětů. Tam se může uvést spokojenost/nespokojenost. Ale jestli s tím bude někdo něco dělat, neovlivníš