Autobusačka 😉. Je tu nějaká mamča, co si dělala D na autobus?

stralisek
4. kvě 2021

Ahoj, maminky,

Je tu nějaká mamča, co si dělala D na autobus? Nějaké recenze a zkušenosti 😉

Diky😉

konidana
4. kvě 2021
gryfis
4. kvě 2021

já mám leda Cčko 😀

blecha94
4. kvě 2021

@stralisek Ahoj, já ridičský průkaz na autobus už pár let mám, tak se klidně můžeš ptát na cokoliv, co by tě kolem toho zajímalo.

stralisek
autor
4. kvě 2021

@blecha94 ahooij,supeeer.. jelikož mi v cervnu konci smlouva,mela jsem na dobu určitou tak přemýšlím,kam..komunikace s lidmi nevadí, rizeni me baví 😂 jak dlouho to trva nez se udelaji vsechny testy? Da se to?,😂

blecha94
5. kvě 2021

@stralisek Ono asi záleží, jakou cestou se vydáš.
Aby se člověk mohl jako řidič živit, potřebuje mimo řidičského průkazu taky průkaz profesní, a ten je jednak časově náročnější, ale taky stojí poměrně hodně peněz.

Já si řidičák i profesák čtyři roky zpátky dělala rovnou pod záštitou budoucího zaměstnavatele. Dneska už to nabízí prakticky každý dopravní podnik i dopravce, prostě se upíšeš na nějaké roky a oni za tebe všechno zaplatí a vyřídí. Tenkrát mě to celý vyšlo téměř na 90 000, dneska už to patrně bude ještě o něco víc, takže žádná legrace, kdyby to člověk měl vysolit z vlastní kapsy.

Co se týče času, od první hodiny v autoškole po převzetí řidičského a profesního průkazu uběhlo cca 2.5 měsíce. Profesák má totiž rozsah 280 hodin, takže to trvá.

Zvládnout se to dá, řidičák je jako na auto, jen je tam navíc v rámci jízdy i technická část, ale to není nic, co by se člověk nenaučil. K získání profesního průkazu se píše jen test a taky žádný složitosti, to se člověk prostě nabifluje. 🙂

Práce je to... no, není pro každého. Buď jí miluješ, nebo nenávidíš a odejdeš. :D To si ale každý musí zjistit sám. Mnohem důležitější, než kladný vztah k lidem, je ale kladný vztah k volantu. Pokud tě jakkoliv stresuje nebo nebaví řídit, vymyslela bych radši něco jiného, protože profesionální řízení je docela řehole. Brzký vstávaní, pozdní příchody domů, práce na směny, práce o víkendu i ve svátek... Já bych ale přesto neměnila a všude říkám, že lepší práce prostě neexistuje. 🙂

Doporučuji vydat se cestou, kdy ti tohle všechno ošéfuje budoucí zaměstnavatel, nebo bych zkusila Úřad práce a rekvalifikační kurz, na vlastní pěst je to drahá sranda.

Přeju Ti hodně štěstí! 🙂

stralisek
autor
5. kvě 2021

@blecha94 děkuji za odpověď..
Určitě půjdu přes zaměstnavatele.. už mám zjištěno, ze upis na 3roky 😂
Chtěla jsem řídit motokros jako mensi,ale to mi nasi zakazali😂😣😣 takze ted jezdim s osobakem 😂 bavi mě to,tak ta prace se bude muset delat pořád.. ma to budoucnost i při covidu 😂

janedv
5. kvě 2021

@blecha94 zrovna nedavno jsem na tebe myslela... Omylem jsem v nemocnici v Motole zajela do toho jejich pitomeho parkovaciho domu. Je fakt tesny a my mame velke auto. Fakt jsem to nedala, po chvilce hysterie, ze tam navzdy zustanu zasekla ve 4.patre jsem si vzpomnela na tebe, jak jezdis tim kloubovym busem a davas to, nadechla se, decko mi povzbudive fandilo ze zadniho sedadla a s odrbanymi dvermi a za cenu bocnihu zrcatka (urvane i s kloubem) jsem vycouvala, vytocila, vyjela.
Jako - mas muj obdiv. Jezdit umim, dlouhe streky v dobrem aute davam v klidu, ale parkovat a vytocit... Takze obdiv!
Omluva autorce za OT 🙂