Někdo zkušenosti, kde si udělat kurz, kolik ste platili a kdo tak pracuje, jaké je tam platové ohodnocení? Děkuji všem
Kurz nemám,takže ohledně toho nevím, jako AP pracuju. Plat je dle tabulek pro plat pedagogických pracovníků. Lze snadno dohledat. Plat se určuje podle třídy ( obvykle 8 třída, je to podle náročnosti činností,ne podle toho jak se vedení vyspí) a podle stupně ( podle délky uznatelné praxe). A taky podle výše úvazku.
@jjasmina já jsem si dělala kurz u Scholaservis bylo to super, moc mě to bavilo. Ukončené zkouškou a obhajobou závěrečné práce, cena byla 8.500,-. Dělala jsem pak AP na základce i ve školce, byla jsem v 8 platové třídě, jenže málokdy dostanete na AP celý úvazek, většinou mají děti podpůrná opatření třeba jen na 3-4 vyučovací hodiny denně, takže počítat s tím že o to se pak výplata snižuje. Kdyby tě něco konkrétního zajímalo, klidně napiš SZ
Obvykle je šance získat plný úvazek v MŠ. Tam je celodenní docházka. Na ZŠ bývají úvazky 0,5-0,75 ( zvyšování podle počtu vyučovacích hodin,ale výši úvazku jako podpůrného opatření určuje PPP). Někdy je i plný,ale to když dítěti dají podporu AP i do družiny. Přivydělat si člověk může třeba doučováním ( na dohodu).
Já dělala na Nová škola o.p.s. a paráda. Cena asi 10 000,- Zítra jdu na pohovor ohledně práce, uvidíme. JInak já právě sháním částečný úvazek, plný nechci, podnikám, toto mi bude stačit. Každopádně finančně je to při částečném úvazku spíš zájmová činnost, než povolání..
@kamino tak záleží jak u koho. Před RD jsem tenhle plat měla na plný úvazek a směnný provoz,s uplatněním jednoho dítěte. Ano, je to 4 roky zpátky a úplně jiný obor. Ale pro mě je to fajn a má to i mnohá jiná pozitiva. Kvůli dětem a směnám manžela jsem vyloženě šťastná za zkrácený úvazek ( finančně by to lepší být mohlo,o tom žádná).
Noo holky na to, že bu kurz stál tolik , tak se mi to vlastně ani nevyplatí, ale děkuji moc všem za info
@jjasmina no dívej, já jsem tak vydržela rok na úvazek 0.8 což už nebyla zase tak hrozná výplata, když jsem nic neprojela. Navíc jako AP máš normálně nárok na školní dotovanou stravu, čerpat příspěvky FKSP. A já jsem se jim nakonec tak líbila, že jsem mi umožnili si při práci dodělat pedagogickou školu a teď jsem tam jako normální učitelka ve školce s platem učitelky, takže peněz investovaných do kurzu rozhodně nelituju. Udělala jsem si ještě logopedický kurz (11.500) ten mi zaplatila škola a taktéž nelituju. Prostě všecko co máš navíc, nevíš kdy se ti v životě bude hodit 🙂
@kamca80 udelat je jedna vec, ale dnes jsme dostali zpravu z PPP a seskrtali vsechny podpory, AP nechali jen u medikovanych deti s poruchami chovani. Bez medikace maji smůlu, dys neni duvod k AP..takze velke rozcarovani. Opravdu se setri ve velkem. Uvidime co bude dal, jestli pomuzou odvolani..
@kamino já jdu s dcerou ve čtvrtek na další kontrolu, naposledy byla ve druhé třídě, teď půjde do šesté a ještě na novou školu, tak sem zvědavá jestli zůstane jen u podpůrných věci, nebo dostane asistentku. Stále má problémy s učením, potřebuje pomoc. A já bych ráda chodila jako asistentka na tu její novou školu, sama jsem tam vychodila celou základku.
Také jsem slyšela, že dost asistentky osekávají. Nevíte, jak to bude s inkluzí? Zda když má dítě více poruch, jestli bude muset chodit na nějakou speciální? Nebo jak to bude? Na těch speciálních také není místo
4.až 9.platová třída, záleží na vedení školy, nakolik si AP cení