NESTLÉ SINLAC je speciální kaše pro děti a dospělé, vhodná pro bezlepkovou dietu, při intoleranci laktozy a alergii na bílkovinu kravského mléka a sóji. A navíc je to skvělý pomocník v kuchyni pokud sama nebo děťátko trpí alergií.
Podělte se s námi o recept, na kterým si pochutná i malí človíček na bezlepko, bezlaktozové dietě a 3 z Váš vyhrajou velké balení kaše Sinlac (650g). Soutěžit můžete do 1.10.2015 do 10.hod.
Pro inspiraci sdílím včerejší snažení ze své kuchyně:
Lívanečky ze SINLACU
----------
Výhercem soutěže o kaši SINLAC ze soutěžního diskuzního fora se stává.... @yvonneullmann @veri0007 @hanach93 Prosím o zaslání doručovacích adres do soukromé zprávy. Nemůžu se dočkat až všechny nasdílené receptíky ozkouším🙂
SLADKÁ RÝŽE
80g rýže, 50g ,,Zacíj,, + cca 350ml vody , skořice celá, plátek citronu, 50g sirupu (rýžovy, datlový, dle chutí a možností), špetka soli, 30g rýžové mouky
propereme v teplé vodě rýži a pak uvaříme se špetkou soli, skořicí a s plátkem citronu. Je výborné přidat i trošku vanilkového lusku. Připravíme Zajíce s rýžovou moukou - na zahuštění. Až se rýže uvaří, zalijeme jí připravenou zajícovou směsí a ještě 3-4 minuty povaříme do zhoustnutí. Vyjmeme skořici a citron a můžeme podávat přizdobené třeba ještě nějakým ovocem😉
Bezlepkové palačinky 🙂
1 špetka soli
200 g směs na vaření bez lepku
400 ml sójové mléko
2 ks vejce
Všechny ingredience smícháme dohromady a vytvoříme těsto, které smažíme na rostlinném oleji na rozpálené pánvi stejně, jako běžné palačinky.
Bezlepková pizza
500 g světlé bezlepkové mouky
1 balíček sušených kvasnic
1 lžičku mořské soli
1 lžičku cukru
1 lžíci olivového oleje
450 ml vlažné vody
Postup
Mouku smícháme se sušenými kvasnicemi, solí a cukrem. Přilijeme olej, postupně i vodu a hněteme vláčné těsto. Plech vyložíme papírem na pečení a na něm těsto rozválíme. Troubu krátce zahřejeme na 50 ºC, potom ji vypneme a rozválené těsto na plechu do ní vložíme. Na mřížku nad ním rozprostřeme vlhkou utěrku a necháme těsto asi 20 minut kynout. Pak plech i utěrku z trouby vyjmeme, těsto obložíme surovinami dle chuti a pizzu pečeme při 250 ºC dozlatova asi 20 až 30 minut.
Receptik pridavam jen jako priklad bezlepkovyvh diet...da se uvarit vše i bez lepku...
Co u nas mame radi vsichni, vcetne prcka: cuketa, dyne, brambory na kosticky do pekacku, lehce posypat tymianem, zalit bezlaktozovou smetanou od Meggle a zapect.. Mnaaam
Ovocná kaše či puding
Nechci soutěžit, kaši nepotřebuji a přenechám ji ráda jiné mamince, co ji potřebuje.
Píši jen tak pro inspiraci, snad to nevadí. 🙂
"Puding" vznikl náhodou z přebytku čerstvých nastrouhaných jablek.
Rozmixovat hrušky nebo jablka, kašičku smíchat s troškou vloček (ovesné, jáhlové, amarantové nebo jiné), dle sladkosti ovoce dosladit (medem, sirupem...) a povařit. Po zchladnutí to připomíná řidčí puding či kaši.
Náš prcek to rád takto samotné nebo s jogurtem.
Mi spíše ty kaloričtější 🙂
Krtkův dort na plech:těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 2 vejce, 1 hrnek oleje, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce kakaového prášku, špetka soli
náplň: 250 g tvarohu, 400 g zakysané smetany, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 300 ml mléka, 250 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, 6-8 lžic cukru, 100 g hořké čokolády, 5-6 banánů
Postup:Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem.
Do misky dáme žloutky, cukr, olej a rozšleháme dohladka. Přidáme mouku, mléko a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na vyšší vymazaný a vysypaný plech (36x28 cm). Upečeme (180°C, cca 25-30 minut) a necháme vychladnout.
Z mléka, 4 lžic cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout.
Tvaroh, vanilkový cukr a zakysané smetany utřeme dohladka. Po částech vešleháme vychladlý pudink, vmícháme smetanu ušlehanou do tuha, nahrubo nastrouhanou čokoládu a nakonec podle chuti dosladíme.
Do vychladlého korpusu vydlabeme asi 1 cm hlubokou prohlubeň, necháme zhruba centimetrový okraj.
Naskládáme podélně rozpůlené banány, mezery mezi nimi vyplníme krémem a zbylý krém rovnoměrně navrstvíme na ně.
Vydlabanou část korpusu najemno rozdrobíme a posypeme jím hustě celý moučník. Drobky lehce přitlačíme do krému a moučník dáme ztuhnout do ledničky
Dobrý den, podělím se s Vámi o recept na jablečný závin. Je velmi jednoduchý, rychlý a mňam.
Rády mi přitom pomáhají i děti.
Jablečný závin s povidly
Těsto:
400 g hladké mouky
2 žloutky
špetka soli
250 g hery
16 lžic vody
Náplň:
strouhanka
nastrouhaná jablka
cukr
skořice
vejce na potření
Ze surovin na těsto si vypracujeme těsto. Toto necháme 2 hodiny odpočinout. Potom jej rozdělíme na 6 dílů. Jednotlivá těsta rozválíme, potřeme povidly, posypeme strouhanými jablky, cukrem a skořicí. Před pečením potřeme vejcem. Pečeme při 180° cca. 45 minut dozlatova.
Dobrou chuť