Vzpomínáte, jaké to bylo, když váš miláček dostal svoje vůbec první LEGO DUPLO? Jaká stavebnice u vás vyhrála? 🙂 Kolegyně říkají, že LEGO DUPLO je závislost a už mají doma několik boxů plných kostek. Prý se nedá vydržet jen u jedné stavebnice a je potřeba stále rozšiřovat domácí sbírku 🙂 . Jedna moje kolegyně má dva malé syny, a prý od té doby, co jim přinesla LEGO DUPLO Popelářský vůz, samozřejmě dvakrát, aby se kluci nehádali, tak musí pokaždé vyhlížet popeláře, když jezdí jejich ulicí 😀 .
LEGO DUPLO to nejsou jen kostky, ale hlavně příjemný způsob, jak rozvíjet své děti a jejich schopnosti. LEGO DUPLO přináší dětem hru s nekonečnými možnostmi, při které rozvíjí svou osobnost, sociální dovednosti, ale i kreativitu, jemnou a hrubou motoriku a schopnost řešení problémů a přemýšlení. A to vše je s LEGO DUPLO velká zábava!
Jako první jsme koupili nějakou základní sadu kostek, z toho si starší stavěla nějaké komínky, ale nějak extra si s tím nehrála. Pak jsme postupně přikupovali sady se zvířátky a panáčky, v podstatě víc si s tím začala hrát, až měla několik panáčků, pak jsme přikoupili Popelčin kočár, pokojík Růženky a zahrádku Sněhurky a od té doby si s tím hrají dost. Dnes už bych nakupovala jinak, jako první bych koupila nějakou větší sadu, např. domeček, nebo ZOO, aby bylo hodně kostek i nějaké postavičky.
Líbí se mi, jak přibývá spousta nových sad, hlavně pro holčičky, které dřív nebyly. Princezny, dortíky, zmrzliny.
My jsme jako první koupili hned víc krabic 😀 Baby zoo, vláček s čísly, traktor a první zahrada. Dostal je k vánocům, to mu bylo rok a 5 měsíců, frčí pořád. Teď jsme od známé podědili domeček a hraje si s tím taky, líbí se mu ty růžové kostičky a mě baví stavět byt 😀 K narozeninám už máme nachystanou stavbu, letiště, školní autobus a sanitku. Závislost je to velká, baví nás doma všechny 😀 A k dalším vánocům je v plánu vláček s kolejemi, jen ta cena :-/ 🙂
Náš Kubíček měl jako první set Bořka stavitele se čtyřkolkou. Moc ho Duplo zaujalo a od té doby pořizujeme pouze Lego.
My zatím žádné nemáme, Vojtíškovi je skoro 11 měsíců a cokoliv najde musí hned strčit do pusy, tak se bojím, aby to třeba nesnědl 😀 nevím jestli už je to pro tak malé děti?
Tak u nás to bylo jasné od začátku - první vláček a posléze vláček delux, dokoupili jsme i další koleje a pak ještě jednu sadu s mašinkou 😀 prostě u nás je přemašinkováno 😀
U nás vede Duplo, jiné kostky ani nemáme, jde krásně stavět, kostičky jdou lehce do sebe, máme zoo, mašinky, nákladní auta, Cars🙂 hasiče🙂 jo samé klučičí kousky, ještě nám ale přibudou holčičí, hurá, už se těším🙂
Díky všem, to je příspěvků 🙂 . Vypadá to, že co dítko, to názor 🙂. Ostatně jako vždy... 😉 My jsme si s neteří vůbec poprvé stavěly ještě s kostkami DUPLO, které podědila po mně a po sestře. Jedna velká podložka a skvělý domeček! A vůbec nejoblíbenější prvek DUPLO u Lucinky byl kočárek s miminkem. Na to jí užije! 😀 Teď je zas favorit skluzavka 🙂.
Náš syn dostal první Lego Duplo (zelený velký box) k prvním narozeninám a byl nadšený. Brzy začal z Lega stavět první komínky a postupně rozvíjí své dovednosti. Na Lego nedá dopustit, je to jeho nejoblíbenější hračka. S Legem si již hraje i naše dcera, které byl nedávno rok. Dcera dostala k prvním narozeninám růžový box s Duplem, protože bráška jí moc Lego nechce půjčovat. 🙂
Adam dostal základní sadu kostek plus hasiče, kteří houkají 🙂 A Bára ZOO zvířátka plus auto s ošetřovatelkou 🙂
U nás jako první přišla základní sada velkých kostiček a postupně jsme dokupovali - hasičské auto, ZOO a jiné...
Pro nás je lego duplo opravdu ta nej nej hračka, i když starší 5 letá dcerka už raději Friends, ale pro skoro 3 letou ještě můžeme doplnovat naší mega sbírku.....opravdu je to závislost a nelze vydržet u 1 krabice to potvrzuji🙂 Máme duplo skoro přes půl obýváku, ale hlavně že je to baví a spolu si s ním krásně hrají. Začli jsme u velkého domečku pro holčičky k 1. narozeninám, pokračovali velkýma duplo vláčkama....ani jedno z nich nemá chybu....a další krabice už ani nestíhám počítat 🙂
Ještě doporučuji dortovou Duplo sadu a zmrzliny 😉 jinak ale všechno duplo doporučuji...je to kvalitní hračka, která nikdy neztratí hodnotu! Kupujte nebojte se, děti to fakt baví 😉
u nas Duplo s Borkem stavitelem a ted vlacek s cisly 😉
Doteď využívaná sada po první dceři a nyní oblíbená neteří a schovaná pro další dcerku je farma - deska, farmář, spousta zvířátek, strom a kytičky a čtyři dílky plotu - sama se někdy divím, jak dlouho si s tím mrňousové vyhrajou.
Synovci jsem i s babičkou nakoupila čtyři krabice už v roce, to měl úspěch hlavně cirkus s lachtany, kostičkám přišel na chuť ale velmi rychle - rozebírat dlouhé komíny, to ho velice bavilo 😵
První si od roka věku hrál s obyčejnou sadou základních kostiček, kdy ho bavilo rozbíjet komíny. Mladšímu je 10 měsíců a aktuálně se mu hrozně líbí Duplo zvířátka a vozítka, tak k prvním narozeninám dostane vlastní sadu, kde je spousta zvířátek a jedno autíčko.
Na první Lego Duplo u starší dcery si nevzpomínám, asi to byly univerzální kostky. Ale největší úspěch doteď má velký domek. Postupem času jsme dokoupili zvířátka, postavičky, sadu se Sněhurkou, obchod a hospodářství 😉 .
Nas syn dostal k vanocum takovou tu startovaci sadu, ze se daly postavit zvířátka, pak jsem.musela dokoupit dalsi zviratka a vozicky a letalo a auto. Strasne si s tím vyhraje.
první Lego Duplo byl Domek 5639 symbolicky k prvním narozeninám a tehdy začala legománie 🙂 Následovaly sady medvídka Pů a Cars a Bořka Stavitele 🙂 Jakmile jsme přešli na klasiku,Duplo dostalo svou krabici a teplé místo a čeká na svou další příležitost 🙂 lego je naše nej hračka 🙂
První dostal syn v 18měs. Vláček v ZOO, a hned si lego oblíbil. 🙂 Takže od té doby dostává další sady, hodně oblíbený je vlak co jezdí po kolejích, autobus a auta. 🙂
Dcerka "podědila" po mém 13ti letém bratrovi už starší Lego duplo a další máme pujčené, přede prvními narozeninami. Po bratrovi má už starší kousek, který jsem nikde na internetu nenašla., Jsou tam zvířátka-žirafa, slon-hlavu mají vcelku a dostaví se jim tělo, + krokodýl. Druhé je také se zvířátky-tygr, hroch, lední medvěd atd. každý má také své mládě a panáčci. Nemůže se od nich odtrhnout, proto je často venčíme-po dvojicích. Do každé ruky zvířátko a jde se 🙂
Nám Ježíšek nadělil Lego Duplo Postav si zvířátka. Adélce je 9.měsíců a lego už ji baví. Zvířátka zatím jen rozkládá, kostičky si dlouze prohlíží ze všech stran, zkoumá obličeje a když je dlouhá chvíle, tak je prostě ochutná 🙂
První byl zelený velký box od Ježíška. A k němu už přibyly vláčky, hasiči, policisté, zvířátka na farmě i v zoo a spousty dalšího. 🙂 Když nás to chytne, tak stavíme celý den. 🙂
Vojtík dostal první Lego Duplo vláček s čísly a Postav si zvířátka,postupně dokupukjem další sady 😉
První Lego Duplo byl asi nějaký základní box s kostkami (zelená krabice) a můj první vláček, vše jsme postupně rozšířili 🙂
úplně na začátku jsem dceři koupila krabici kostek, ale bylo jich tam tak málo, že se s tím nedalo ani hrát, pak dostala zvířátka a holčičku, to už bylo lepší, na aukcích jsem vydražila spoustu kostek za pár peněz a nakonec ještě Ježíšek donesl domeček, tak máme dupla až až.
S žádnou. Tohle je nebaví.
Zakladní kostky v malém plastovém boxu, pak jsme dokupovali další sady. Jsme Duplo maniaci 😀Škoda, že velké sady, jako Velká farma, Domeček na hraní ,nejsou v plastovém boxu, papírové krabice jsou hrozně nepraktické😕 a musíme pak shánět originální boxy.
Dobry den muj syn dostal jako prvni stavebnici lego duplo starter set pro batolata
.ted jako druhou ma auta combine and create a je nadseny. Je mu 14mesicu a je to nejoblibenejsi hracka