Holky, podělte se prosím: jaké kousky si teď budete pořizovat do podzimního šatníku? Ať už basicové nebo něco z toho, co se teď nosí. Zjišťuju, že léto bylo na kombinování strašně jednoduché - šaty a sandálky, obměnou jen kraťasy na sport. Na které kousky se aktuálně těšíte?
@2veverka zatim jsem si koupila gazelle adidy bledemodry a sedou ksiltovku, chci trenckot, rovny pohodlny dziny, takovej ten bukle batoh nebo tasku, teply svetry v zemitych barvach. Tesim se na svoji oversize dzinovku a vysoky ponozky s teniskama k cemukoliv 🙂 Jsem aktualne ve 41tt, takze se tesim, jak konecne odlozim oblečení pro velryby a zacnu zase chodit normalne oblikana 🙂
nic, nosím to co mám z minulých let, dokud se to nerozpadne. Jo, mám letos po 10letech nové kožené boty od ševce 🙂
Takhle to vůbec neberu. Nosím, co mám, pokud mě v obchodě něco zaujme, koupím si to. Ale že bych cíleně něco obměňovala, to ne. Hodně se dívám na zakázaný bazar, sem tam si koupím třeba kašmírový svetřík, hedvábnou halenku, zkrátka se dívám spíš po lepších materiálech. Takové věci mi vydrží roky.
Nic, nakupuju jen když něco naprosto konkrétního potřebuju. Nakupovat jenom proto, že něco není in (nebo se mi to rozpadlo po půl roce nošení), považuju za totálně neekologický a odmítám tak fungovat.
Já si každý rok dokoupím spoustu punčocháčů 😀 Na teď silonky, na později silné punčochy. I když na oblečení nešetřím, nejlepší mají v Pepcu, vždycky číhám na černé punčocháče 100 DEN za pár korun, vydrží celou sezónu. No a jinak nic, šatů mám hromadu, kabáty taky a s tím si vystačím 🙂
@zuzkasim
@drep Já právě přemýšlím taky ekologicky (tj. podporuju udržitelné značky), ale i sezónně. Což je dáno prací, ale i přirozeným cyklem roku... Vždycky po sezóně něco vytřídím, prodám, uklidím skříň a něco chybí, ejhle, trocha radosti s novým obdobím. Zatímco během roku "nikde nechodím" a "nic nepotřebuju" (časově výhodné).
@2veverka já žiju na maloměstě, sem přísná pravidla v módě ještě nedorazila 😀 Nosím tělové. A jako fakt, občas mám cestu do Brna nebo do Prahy a i když si na oblékání dávám záležet, připadám si tam jak nanynka z venkova, co neví, co se nosí 😀 Potkávám tam skoro samé stylové ženy..
@2veverka Druhama kašmírů jsem se nikdy nezabývala, hedvábí peru v umyvadle obyčejným šamponem, to žádná věda není 😉 Ty přírodní materiály se chovají jinak i při nošení, nemnoží se na nich tolik bakterie, nejsou cítit potem, takže takovou halenku nemusím vyprat po jednom nošení, nechám vyvětrat a můžu vzít víckrát. To stejné kašmír, ten se pere ještě mnohem míň často, dává se vyvětrat při dešti ven nebo se pověsí do koupelny, když se sprchuješ, ve vlhku se takhle "pročistí" sám. Já se dost potím a mám po tatínkovi pot agresivní, bývá dost cítit. Zjistila jsem, že ty přírodní materiály jsou právě ideální, po objevu merina můžu i sportovat mezi ostatními🙂 Naučila jsem si na to i syny.
@2veverka cardigany vypadají babickovsky? Proč? Normálně pod ne nosim tričko nebo šaty🤷♀️
@prejeta_zaba Ty s knoflíčkama jo. A na dlouhý kardigan je zase lepší mít vyšší postavu, zdá se mi
Já se těším na úpletové šaty a flaušový kabát 🙂
Flanelové šaty, ale jestli to je in, to netuším a neřeším to. Je to můj styl 🙂
@optimistic Člověče, to zní zajímavě. To máš vintage nebo kde to kupuješ? Naposledy jsem je měla jako holka na gymplu...
@antoinet Pobavilo mě Tvoje vyjádření "nanynka z venkova". Já jsem nad tím lehce uvažovala, jak jsme začai jezdit do Prahy za synem, jak člověk vypadá. Došla jsem k tomu, že byť do stylové ženy mám daleko, nosím tak nějak, co se mi líbí, asi bez ohledu na trendy, spíš, aby to bylo v souladu se mnou, s mým temperamentem, barvou vlasů, očí, kůže.. tak na tom nijak zle nejsem. V hotelu (byť nákladném) lidi chodí oblečení hodně na pohodou (na snídani dorazí v papučích do lounge a je to OK), při cestování to chápu, ale ani lidé na konferenci nejsou nijak extra "nobl". Když třeba z hotelu jedeme na ples, tak pravidelně budíme i reakce hostů (pozitivní), tak jsem si to uzavřela, že to řešit vnitřně nebudu a pojedu si klidně dál to svoje blues.
@teryem Modry konik ma takovou teorii, ze kdyz bude trestat vsechny zminky o cizich bazarech, tak si lidi konecne uvedomi, jaky potencial skryva zdejsi konikovsky bazar. No a cim znamnejsi on-line bazar tim pravdepodobnejsi je, ze se cloveku teto dobre minene vychovne lekce dostane. Vzhledem k tomu, ze stejne potrebuju doma uklidit, ti muzu napsat, ze zakazanym bazarem se nemysli, on-line bazar od toho provozovatele, co mel kdysi reklamu "upekli jsme vam Bóbika" a co ma vsechno od vyhledavce, pres emailove sluzby az po zpravy. Ale jiny velmi znamy prostor pro zbozi z druhe ruky, ktery zacina na jedno z peti poslednich pismen abecedy a konci na -ed.
A tipla bych si, ze puvodne vychazi ze slova "vintage." ale v tom se muzu plest.
@malytlustyhroch ještě můžeš zkusit morseovku 😀
K tématu:
Po X dlouhých letech na rodičáku jsem začala pracovat mezi lidmi a můj tuze chudý šatník (na oblečení mezi lidi) potřebuje trochu (víc) oživit... ...už teď z toho mám kopřivku, neboť i ke zdejším příspěvkům o módě bych potřebovala kolikrát slovník.
@2veverka na pletené šaty a cardigany 🙂