Těhotenské oblečení - jaké kupujete? Kde? Jakou značku?

alamis
19. led 2015

Ahoj mamky i mamky čekatelky, potřebovala bych Vaše zkušenosti s tím, co jste kupovaly/kupujete za oblečení během těhotenství. Nejvíce džíny? Kalhoty? Sukně? Tuniky? Trička?
Preferovaly jste nákup v eshopu a nebo kamenný obchod s možností si to vyzkoušet?????
Máte značku těhu oblečení, která je fajn, máte s ní dobré zkušenosti? A nebo naopak značka , která Vás zklamala?

blahova_andrea
19. led 2015

já kupovala naprosté minimum. stačilo buď hodně pružné běžné oblečení nebo větší velikost, správný střih...za těhotenské nemá moc smysl utrácet. je to předražené. ale dost na práci. kdo musí nějak vypadat, je ve vyšší pozici, tak tomu samozřejmě věnuje více času a peněz než někdo, u koho je to prakticky jedno, nebo kdo těhotenství stráví doma na rizikovém. rozhodně jsem ale pro vyzkoušení 😉

barinkas
19. led 2015

já těhu neměla nic...nosila jsem normální věci, jen jiný střih... ti těhotenské věci se mi upřímně vůbec nelíbí... ale měla jsem i výhodu, že malá je v srpnu... 🙂

tarra27
19. led 2015

@alamis lepší vyzkoušet a záleží v kerem ročním období....za sebe doporučuji dvoje tehu kalhoty (pokud je leto, stačí jedny...a nejaké kratasy obyč netěhu a trička jsem měla taky větší velikost....a šaty.....nebo sukně...legíny....

mě osobně přijde zbytečné spousta tehu oblečení....proč? pokud neplanujete 10deti a navíc pokaždé mužeš stejne přibrat jinak...a je jine roční období....

kalhoty pokud je zima, tak ano...ale jinak....žádné hrocení 🙂

jahodarka
19. led 2015

Ja nejvic nosila saty a tehu leginy. Kalhoty me tlacily.
Jinak mne nejlepe sedely veci od Happymum (internet), leginy H&M, Veci od Noppies a Fashion9 (oboji prodavaji v Babiez). Jinak za me tehotenske obleceni velka katastrofa...

nov777
19. led 2015

Ahoj, jednání jsem během těhotenství měla minimum, takže to vyřešili úpletové šaty, které se prostě natáhly. Jinak jsem kupovala dvoje rifle a pár triček. Většinou jsem nosila své běžné oblečení (které teda tímto vzalo za své). Povšechně jsem to koupila v eshopu, stejně netušíš, jak se bude tvoje tělo měnit, takže to zkoušení mi přijde takové nesměrodatné. Zase je ale fakt, že jsem přibrala v prvním těhotenství 6 kilo a v durhém s dvojčaty 9 kilo, takže asi nebudu dobrý vzorek. 🙂

alamis
autor
19. led 2015

Holky, díky za info
🙂

maky_s
19. led 2015

@alamis Ahoj, já mám dvoje kalhoty, jedny jsem koupila přes bazárek a jedny mám nové-elastické..jinak vždycky se v šatníku něco najde na vršek. Mám delší trika s dlouhým rukávem, delší svetry a mikči, který mi sice bříško tahá nahoru, ale vejdu se v poho.. kratší věci už nemůžu nosit, vypadám v tom komicky..
Já teď řeším největší problém s bundou..Ty moje za chvilku přes břicho ani přes prsa nezapnu, tak budu muset něco sehnat, ale viděla bych to na sekáč nebo bazar někde na netu 🙂

rousse
19. led 2015

za mě: těhu kalhoty tady z bazárku, 1 sukně z C&A v akci a jinak jsem vyloženě těhu nekupovala nic, protože jsem do toho nechtěla vrážet prachy.... takže legíny, volné košile a halenky a dlouhé trička....jo vlastně jsem ještě dostala 2 těhotenská trika, který teda nosím dost.... ale jinak: sečteno a podtrženo - teď na konci už nosím jen leginy a nějaký vršek k tomu, když se chci jo vyfiknout, tak nahodím sukni....ale jinak - na začátku těhu jsem se nemohla dočkat, až budu nosit těhu oblečení, teď už ty hadry nemůžu ani cítit a nemůžu se dočkat, až si zase vlezu do svých "starých" dobrých pohodlných a krásně barevných hadříků🙂)

terinda
19. led 2015

Já jsem nakupovací typ. V prvním těh. jsem nakoupila 2 rifle, teď je nosím, když je opravdu zima.
Jinak super těh. legíny, přes to sukně a těh. triko, moc ráda od jožánka 😉

alamis
autor
19. led 2015

Otázkou zůstává, kdyby třeba bylo těhu oblečení vtipné, pohodlné, šik, zda by těhulky tuhlé módu nosily a nebo zda to opravdu finančně nechtějí řešit a vezmou větší třičko🙂

seihr
19. led 2015

Já zatím, žádné bříško nemám, ale začínám cítit, že mi bude brzy těsné spodní prádlo. Kupovaly jste si speciální těhotenské kalhotky, nebo jste si prostě koupily o kus větší? 🙂 Omlouvám se jestli je to moc hloupá otázka.

butterfly
19. led 2015

Pokud můžu radit, když už budeš kupovat trička, tak taková, která jsou uzpůsobená i ke kojení, unosí se o dost déle 😉

berblin
19. led 2015

@seihr já jsem si koupila kalhotky v DM - náhodou byly ve slevě, jinak bych za ně asi tolik peněz neutratila. Teď řeším podprsenku :( jsem naprosto v koncích

versatilka
19. led 2015

@alamis ahoj, termín jsem měla v prosinci a jediné, co jsem si v těhu koupila byly dvoje kalhoty z Hm, dvě kojící košile Jožánek a jeden rozevlátý svetr z Veromody (netěhu). Moc dopředu nenakupuj a doporučuji spíš vše vyzkoušet. Ne všechno ti na těle musí být příjemné. Já kupříkladu nesnesu kojící podprsenku, takže nosím sportovní 😉

versatilka
19. led 2015

@seihr jen o kousek větší 😉

seihr
19. led 2015

@berblin Díky, tak se tam někdy kouknu. Já používám skoro pořád sportovní podprsenky a ty mi zatím bez problému jsou. Z těch vycpaných mi je už jenom jedna, ale nechce se mi nic kupovat, zatím.

adypro
19. led 2015

Koupila jsem nějaké těhot. kalhoty na bazaru (džíny, plátěné a kraťasy), sukni a plavky. A pak spíš nějaké tuniky a trička ze sekáče, nechtělo se mi kvůli pár měsícům moc investovat. Vystačila jsem s tím úplně v pohodě, část věcí jsem ještě využila po porodu, hlavně volnější trička a halenky. Kalhotky jsem si koupila větší klasické.

zmrz_lina
19. led 2015

Jediné, co jsem si kupovala spešl těhotenské, byly dvoje kalhoty. Jinak nic, nosím svoje běžné oblečení 😉

eileenk
19. led 2015

@alamis Záleží, kde pracuješ a zda nebudeš na rizikovém. Já pracuju v bance, takže nutný dresscode - přesto se mi ale nechtělo za těhu oblečení utrácet, takže jsem to vyřešila na aukru a zde na bazárku, dvoje černé těh.kalhoty do práce a dvoje těh.džíny na volný čas, kus max za 300Kč. Ne že by mi vše úplně ideálně padlo, ale velikost jsem víceméně trefila, takže se to s páskem dalo upravit. A do práce to dále řeším několika pletenými šaty (z doby před těhu), které jsou na zvětšující břicho ideální. Jsem teď teda 7.měsíc, tak snad ten zbylý cca měsíc v práci takhle vydržím. Nové jsem si koupila v podstatě jen těhu legíny a silonky. A podprsenku, to je teda tragédie jak tyhle partie rostou, to je ale na delší povídání... Doporučuju určitě alespoň jedny těh.kalhoty s pásem, i kdyby jsi moc nepřiprala, ke konci je určitě unosíš.

guinea
19. led 2015

Já asi čekám otesánka, od začátku těhotenství šííílený hlad a váha se mi vystřelila nahoru asi o 10 kilo. A s tím přišla velikost 44-46 a stavy zoufalství. Podle mých zkušeností všude počítají s těhotnýma modelkama stále o velikosti 36, max 38, a nebo prostě nemají soudnost. Těhotenské kalhoty v H&M jsem sice ve velikosti 46 vylovila, a ano, pozadí do nich nacpala, ALE - proč si proboha návrháři myslí, že osoba se zadkem velikosti Brazílie (ano, cituju Bridget Jones) touží nosit džíny SLIMKY? Takže jsem skoro s pláčem utekla. A pak se tam zase vrátila, protože jsem ty kalhoty FAKT potřebovala.... a znovu vyzkoušela a v zrcadle zhodnotila, že teda tohle FAKT ne. Takže jsem si jedny slušné kalhoty do práce koupila za nehoráznou cenu v jednom butiku, jedny džíny tady přes bazárek, a tím končím. Chodím jako drban a nic mi není, a asi ani nemám šanci nic koupit.

A jestli mě nějaká značka zklamala? Byl to butik Happy Mum. Moc krásné oblečení, bohužel opět jen pro modelky velikosti maximálně 38, s pidibříškem. Já mít (nejen) v těhotenství takovouhle konfeční velikost, tak jsem taky happy mum. Ale možná to bylo špatným výběrem obchodu. Neznáte někdo obchod Desperate and fat mum?

eileenk
19. led 2015

@berblin Podprdu jsem si koupila v Lindexu, mají až do košíčků F a ceny do 500,- (což ujde když uvážím, jak drahé tam mají ostatní oblečení). Kojící kupovat nebudu vůbec, vystačím se zásobou obyčejných sportovních.

zmrz_lina
19. led 2015

@guinea no já mám zase zkušenost, že s malýma velikostma se u těhotenského oblečení taky vůbec nepočítá. Kalhoty nosím velikost 32 nebo max. 34 (nebo podle způsobu číslování 26/27) a první těhot. kalhoty jsem si koupila až před měsícem, kdy se mi rozjely kyčle a nepadala mi velikost 36 (přesto to ale ta guma úplně neudrží a sjíždí mi, ale lepší než drátem do oka). Do té doby jsem chodila v legínách a punčochách a šatech/dlouhých trikách a mrzla.

berblin
19. led 2015

@eileenk zítra si tam zajdu 🙂 děkuji za tip

nininka23
19. led 2015

@alamis já jsem měla jen asi dvě těhotenská trička, jedno z dlouhým rukávem jedno s krátkým a těhu rifle. Ty si nemůžu vynachválit, nosila jsem je i nějakou dobu po porodu.

monikamaule
19. led 2015

@berblin podprsenku můžu doporučit tuto: http://www.spodnipradlo-fame.cz/podprsenky/30-k... perfektně se přizpůsobí, hrozně dobře se nosí a když náhodou se stane, tak pojme i nějakou tu kapku, dobrý je koupit tak o číslo větší

berblin
19. led 2015

@monikamaule super mrknu 🙂

marcinek
19. led 2015

ja jsem si koupila jen 1 tehu rifle, protože jsem rodila obe deti v prosinci a trochu obleceni jsem dostala od svagrovky (letni tehu kalhoty, saty atehu-plavky, ale ty se daji resit i dvojdilne, ale tyhle byly super, protože jsem pak plavala s malou na kurzech i par dni před porodem). Od jedne zname hroznou halenu zadnyho strihu (spis sirsi nez delší), tak to slo do kose a nosila jsem spis svoje volne saty netehu v lete. Jen jsem mela problém s tricky, ze mi byly kratky, tak jsem to vyresila tehu pasem 🙂

terka_85
19. led 2015

Teď přes zimu chodím pořád v těhu legínách a úpletové šaty. Mám dvoje těhu rifle z předchozího těhotenství, ale ty jsem nosila prákrát na začátku, nejvíce mi vyhovují ty legíny.
Na zimu jsem si koupila kabát od Happymum, sice byl dražší, ale je moc pohodlný a i kdyby byla zima ještě v dubnu, tak se do něj pořád vejdu 🙂 Teď jsem si tam koupila šaty na ples a i když už mám přes 70kg, tak se pořád vejdu do vel. S, takže já jsem zase s Happy mum spokojená.
Jinak jak už tady někdo psal, mám silnější stehna a boky a džíny v HaM hrůza...
Do práce už nechodím, tak toho moc nepotřebuji. Ale jsem blázen do módy a i v těhotenství chci hezky vypadat 🙂

ingrid1450
19. led 2015

Já nakupovala docela dost, chodila jsem těhotná na státnice, večírky, do divadla apod. a chtěla jsem vypadat dobře. Jsem vysoká, takže když jsem zkoušela normální oblečení větší velikosti, vypadalo jako pytel a stejně mi z něj lezlo břicho. Přibrala jsem jen 10 kg, ale břicho jsem měla obrovské. Nakupovala jsem už od 4.měsíce Měla jsem černé a béžové bavlněné kalhoty z H&M a vysokým pasem (ale ty se mi povedlo sehnat až na několikátý pokus, ostatní co tam měli nic moc), džíny na volný čas a černé 3/4 leginy na doma; pár triček a dva těhotenské prodlužovací pásy od Jožánka (trička mám s větším výstřihem, takže nosím i teď při kojení); jedny šaty, černou pouzdrovou sukni, áčkovou barevnou sukni, krajkový top, tílka, svetr z Next; tílka, trička, mikinu, kojící/ těhotenskou noční košili z Bonprix; větší podprsenku v Marks and Spencer. Kromě kalhot a podprsenky jsem vše kupovala přes e-shop a nebyl problém. Zklamal mě Next, jedno z tílek bylo z nekvalitního materiálu, takže se po vyprání roztáhlo. Ale plánuji brzy další těhotenství, takže určitě věci využiju.

cermi77
19. led 2015

já mám problém s přecitlivělou pletí a ekzémem a ty těhotenské věci jsou tuze příjemné 😉 , osvědčila se mi značka Mamalicious, mám ráda jejich trika, halenky, šaty, podprsenky a kalhotky zase zn. Anita, ty jsou super, nakupuji přes Amazon.de, velikosti sedí a ceny momentálně výprodejové.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru