Jak tak pozoruju ostatní maminky čekatelky kolem sebe, vidím samý přiléhavý topík. Osobně preferuju volnější halenky, ne proto, že bych se styděla za rostoucí bříško, ale móda vyšpulených pupíků se mi vůbec nelíbí. Máte to tak některá taky nebo jsem divná?
PS: Jediné pozitivum na této módě vidím v tom, že vás důchodci v MHD bez řečí pustí sednout 😀
Tak pokud neleze z trička břicho, tak já každopádně preferuju ta přiléhavá, protože ta volná akorát přidávají na obřích rozměrech 🙂 Ale je na každém, v čem se cítí líp 😉
dokud bylo chladno měla jsem minimálně pěkně přiléhavý topík jako spodní vrstvu, aby mi nebyla zima na břicho nebo na záda, jediné co se mi nelíbí, je koukající břicho z trička, jinak mi "vyšpulený pupík" nevadí. Lepší než vyšpulený špek v o dvě čísla menším tričku 😝
Já měla prakicky všechno těhu oblečení z běžné konfekce, dokonce i v mé velikosti. Takže z volných vršků byly rázem přiléhavé🙂.
Když nečouhá bříško z krátkého trička, tak se mi líbí víc přiléhavé. Volné dost často přidávají kila a proč se pupíkem nepochlubit v delším přiléhavém tričku/tunice, když to uděláš vkusně 🙂
Já jsem si teda obě těhu užívala přiléhavých triček, apod. (nikdy ne krátkých, nikdy mi pupík nebyl vidět holý, to mi přijde nevkusné), ale jinak jsem se cítila skvěle a s bříškem jsem se pyšně nosila takto, ve volných jsem si přišla jako velryba 😝
nelíbí se mi bříško odkryté, ale jinak jsem nosila upnutá trička běžně (teda v prvním těhotenství, které končilo na přelomu jara a léta, druhé vyšlo na zimu a pupajz musel pod kabát, ze mě byla najednou neformná velryba a bylo mi to moc líto 😅 ). Na těhotenské břicho jsem byla megapyšná, líbila jsem se sama sobě a neviděla ani jeden důvod, proč nosit volné oblečení.
No mam asi na mysli spíš ty koukající pupíky a že jich není teď v létě málo 😀 I když některý melouny ve svetříku jsou taky děsný, stejně tak některý vytahaný trika a haleny dělají z těhule spíš špekuli 😒 Nevíc se mi líbí halenky, které zezhora pěkně vyrýsujou bříško, ale dole už tolik přiléhavý nejsou 🙂
@martinka_33 Mela jsem pouze jedno tehotenske pruhovane ala namornicke z HM, jinak jsem nosila co mi za netehotneho stavu bylo volnejsi a koupila dve novy ve vetsi velikosti halenky volnyho strihu. Za pupka jsem se nestydela, jen jsem nemela duvod ho na kazdeho spulit a taky mi bylo prijemneji v netesne obepinajicim.
já také preferuji přiléhavá trička i když je pravda že jak přijdu domů sundávám vše co můžu a navlékám na sebe trika svého muže vše co je min o tři čísla větší 🙂 .. sundávám i podprsenku, protože mi hrozně opět rostou prsa a všechny podprdy i když jsou jak mají být , vadí a cítím je a je mi to zkrátka nepříjemný. Takže mezi lidi mám ráda když vidí, že čekáme miminko protože sama jsem za to moc stastná a ráda se o to dělím 😉 ale doma velikánská trika a spoďáry a ponožky a hotovo 😀 😀 ale jak už tady holky píší, rozhodně triko ze kterého neleze pupík. to nesnáším a navíc jak se ochlazuje, neriskuji virozu .... takže opravdu řasená těhu trika která sedí všude jak mají
Ja mela vsechna tricka upla, i saty. ve volnem jsem si pripadala jako vorvan....
Jsem rada, ze je pryc doba, kdy se pomalu zena za bricho stydela a byly laclace a jine prisernosti a na fotkach vypadaly jako almary. Holy pupek se mi taky nelibi, ale proc bych brisko zneduraznila úpeknym trikem, cely zivot ho jinak zastrkuji a schovavam..
Jsem na bříško hrdá, takže dál nosím trička z mého šatníku, která mi ještě jsou a tím pádem mě více obepínají. Mám těhu kalhoty, takže nehrozí, že by mi vykukovalo, což se mi osobně vůbec nelíbí :( Mám i pár volnějších věcí, takže to prokládám, ale líbí se mi, jak se na mě lidi na ulici usmívají, takže pupek vystavuju 😀
V normalu nosim radsi delsi trika ze kterych nelezou zada a v tehotenstvi jsem si koupila jediny tehotensky triko co bylo ale naraseny na bokach, takze ja mela opnuty vsechno. Do spousty normalnich tricek jsem se vesla i na konci tehotenstvi.
Úplé oblečení na štíhlých těhotných holkách, to dělá nádhernou siluetu. Ale ať si nosí každý co chce. Obézním chlapům taky nikdo neříká, aby nenosili rifle na půl zadku 🙂 Osobně jsem v konfekci pro těhotné našla pouze černé těhu kalhoty ke kostýmku do práce (úplé a ve slevě). Jinak je to děs běs, černý pytel a rifle na gumu? Tohle mám nosit? Mě se taky nelíbí, co mají někteří lidi na sobě, musí se mi líbit, co mám na sobě já 😀
@martinka_33 lituju, mě se líbí přiléhavé oblečení 😅
Volné jsem nosila max. nadoma. Na ven většinou klasické netěhotenské trička a svetry které byly povolnější. Jsem malá a kdybych si vzala něco volného, tak vypadám jak míša kulička, případně velryba a necítila bych se. Neříkám vystavovat holý pupek, ale přiléhavé triko delšího střihu úplně v pohodě. Bylo to i pohodlnější pro mě. Těhotenské jsem měla jen kalhoty, vršky vůbec.
Ve volném oblečení na mě štíhlé Japonečky vrhají pohledy typu: "chuděra, jedna vyžraná"...ne, ne já raději budu vypadat těhotně, než tlustě... 😀 Nevystavuju holý pupek a to ani na fotkách (ani na MK). Na přiléhavém tričku tedy nevidím nic špatného...nevidím nic, co by mohlo někoho pohoršovat... 😉
záleží i na postavě, v první a druhém trimestru jsem je běžně nosila teď ve třetím volím volnější variantu, už jsem fakt velká a tlustá, každopádně není pravda, že důchodci pouštějí ti jediní snad nepouštějí, aspoň moje vlastní zkušenost a to jsem z velkého města. Není to o tom se ukazovat s bříškem naschvál, to mě ani nenapadlo, spíš nosit ještě to do čehu se vejdu a nekupovat zbytečně moc těhotenských velkých věcí za hrozný prachy, takže u mě byl tohle hlavní důvod. Nosit svoje normální oblečení dokud ho obleču, i když pak bylo dost úpnuté🙂
Já myslím, že je naopak dobře, že dneska už není těhotenství tabu jako před dvaceti třiceti lety a maminky se nebojí svá bříška ukazovat, místo aby je schovávaly do neforemných XXL halen. Pokud bříško nevykukuje a tričko nevypadá, jako že by mělo každou sekundu napnutím prasknout, tak proč ne. Samozřejmě maminky, které mají silnou nadváhu a přibraly třeba 25 kilo a kromě těhotného bříška mají ještě šílené michelinky, tak ať raději opravdu chodí v něčem volnějším, ale my trošku štíhlejší si klidně můžeme dovolit i upnutější variantu. A jinak samozřejmě především dle hesla - hlavně pohodlí! Takže pokud se maminka cítí dobře v upnutějších věcech, tak proč ne? 🙂
A další věc je přesně to, jak píše suzief - proč zbytečně kupovat kvůli pár měsícům XXL věci, které mi pak budou ležet ve skříni? Já až do šestého sedmého měsíce chodila pouze v tričkách, které jsem nosila předtím a vyloženě těhotenský tričko mám snad jedno...těhotenskou jsem si koupila sukni, dvoje leginy, na doma kalhoty z Lidlu a od sestry mám půjčené těhotenské rifle - ty jsem začala nosit až koncem 7.měsíce, předtím jsem do nich neměla co dát, padaly mně!
Nosím jedině upnutá trička a svetry a dokonce i kalhoty. Přijde mi zbytečné kupovat těhotenské neforemné oblečení, když se krásně vejdu do svého i teď. Teda nesmí mi koukat holý pupík, to mě vadí. A proč bych honneukázala, když já sama z něho máma radost a nemyslím si, že bych ho měla schovávat. A jinak důchodci fakt nepouštějí sednout, kolikrát jsou pěkně bezohledný a div tě do pupku nebouchnou holí jak se všude cpou...
Já je mám naopak ráda, mám vcelku slušný podvozek, v těhotenství navíc vždycky zhubnu a když mi vyleze břicho, podvozek už tak veliký nevypadá. Vzít si ještě volnou halenku, vypadám naopak jak náklaďák. Mě tedy nejvíc fascinovala, resp. spíš rozesmávala ta móda těhotenských lacláčů (džínových). Pokud holka neměla postavu modelky, vypadala v tom jak malý tlustý krteček 😀 😀 😀
zasadne upnute, jine nemam, nevlastnim a vlastnit nehodlam. Ve volnych halenach nevidim zadne kouzlo. Naopak. Jasne, ze pupek nemam odhaleny.
Líbí se mi přiléhavé a nosila jsem to tak. Jednobarevné nebo nějaký rozumný decentní vzor. Zásadně těhotenské, takže břicho nelezlo.
Naopak se mi vůbec nelíbí vodorovné pruhy. Přijde mi, že si to oblíbily zejména těhotné, které měly 20 kg nadváhu už před otěhotněním. To z nich pak udělá doslova tank 😕 Viděla jsem to tu dostkrát někde v albu. 😒 A kupodivu ta stokilová "maminka" měla spoustu komentářů, jak jí to sluší a o vzoru ani zmínky, tak nevím, jestli to tak opravdu bylo vnímáno a nebo je to pokrytectví...
Ja jsem nosila vicemene upnute veci, bricho samozrejme zahalene, ale volne haleny mi pripadaji neuveritelne asexualni, naprosta vetsina zen v nich vypada tluste, ne tehotne. A kdyz se k tomu jeste prida kvetovany vzor, tak je katastrofa uplna 🙂
Za mě taky spíš upnutější věci. Celé těhotenství jsem nosila svůj běžný šatník. Jen mamka mi ušila 3 volnější trička, do kterých se pupík krásně vešel, ale nevypadala jsem jako vorvaň a měla jsem dvoje těhotenské kalhoty.. Ty byly taky spíš upnutější a nevypadaly jako těhotenské.. Nosila jsem je i po porodu (v zimě), abych měla záda v teple 🙂 Samozřejmě taky se mi nelíbí, když leze holý pupek. To patří tak maximálně k bazénu.
já si myslím, že to je nedostatek vkusu kolikrát. Buď to nebo to - nic mezi tím. Jsou i pěkné střihy neuplých věcí a člověk nevypadá tlustě, naopak. Každá těhotná nemá hezkou postavu ani s bříškem, takže na takových by lépe vypadaly jiné věci. Já nosila obojí, měla jsem asi troje šaty a pět - teda uplých 😀 ale hezkých - trik, několik těhotenských sukní a dvoje těhotenské kalhoty. Mně bříško velmi slušelo, takže jsem si uplé věci mohla dovolit. Ale vídám takové ne moc štíhlé těhulky s - omlouvám se, čistě z estetického hlediska to beru - ne moc pěkným bříškem a těm by prospěla trošku jiná móda. Mně spíš přijde, že u nás hodně ženských chodí oblečených jako chlap, že vůbec neumí tu ženskost dát na odiv.
Mně se zase nelíbí volné halenky 😅 Málokomu sluší a člověk v nich vypadá spíš tlustě a neforemně než těhotně. Takže já nosila v létě v podstatě jen uplá trika nebo šaty. V chladném počasí nemám ráda pocit, že mi spodem táhne, takže na uplé triko přišel ještě hodně uplý svetr 😀
přidávám se, taky sem nosila upnutá trička, ale břicho vždy zahalené.
měla sem pár triček, které byly stažené pod prsama a pak už nebyly tak upnuté, ale volné halenky mi jinak přijdou nehezké. a já si v nich připadala jak stará, mladá 😀
Já to kombinuji. Někdy se hodí upnuté tričko/tílko/topík, samozřejmě delší, aby nikde nic nelezlo :D a někdy halenka. Hodně záleží na střihu a vzoru. Nicméně všechno moje oblečení je netěhu, kromě dvou kalhot kvůli bříšku. Investovat do těhu halen se mi nechce, protože v obyč obchodě alá HM a CA se mi nic nelíbí a stejně to mají drahé.
A co se týká pouštění sednout.. no většina lidí kouká hezky do země nebo je najednou něco zaujme venku. Je jen málo slušných, co člověka pustí a když se najdou, tak se najednou začne zdvihat půl tramvaje. A o důchodcích ani nemluvím. To máte tak, jedete do práce, konečně sedíte a najednou do vás šťouchne babka holí, co právě velmi zdatně doběhla autobus i bez hole, se slovy: "Pustíš mě laskavě sednout?" Dodávám, že pidi bříško zrovna nemám a je to to jediné, co roste, takže za tlustou se považovat nedám :D
Nosila jsem obojí, dle příležitosti. Byla jsem v obou těhotenstvích štíhlá, rostlo mi jen bříško, takže ani v upnutém jsem nevypadala špatně. Stejně jsem většinou nosila svoje normální oblečení, takže je fakt, že kolem toho 7. měsíce už to na mně poněkud přiléhavé bylo. Ale za mně lepší štíhlá upnutá "těhulka", než upnutá netěhotná "špekulka" (a že takových není málo)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
No, já preferovala obojí 🙂 Někdy se hodilo vypadat jako vyžraný vorvaň a jindy bylo fajn ukázat světu, že čekáme mimi 🙂