Ahoj 🙂
Chci se zeptat jestli máte rady nebo zkušenosti co na sebe k vodě? Upřednostňujete tankiny,
nebo bikiny a odhalené břiško, nebo nějaké těhu plavky?
(Aby to i z finanční stránky bylo přijatelné). Co se třeba ze zdrav důvodů doporučuje
nebo nemá? Díky za rady 😉
Tak já se až do porodu vešla do svých normálních plavek-dvoudílných bikin. Ale popravdě jsem je stejnak neužila, plavat jsem nechodila a opalování taky nehrozilo, poslední měsíc mi vyskákaly fest pigmentové skvrny a slunci jsem se tudíž vyhýbala jak čert kříži.
Já jsem měla tedy plavky ty samé, jako před otěhotněním. Dvojdílné bikini .Plus jsem měla mnohem hezčí prsa do výstřihu 😀
Já mám plavky od předtěhotna, který jsou vcelku, nez kostic s výztuhou a mají zavazování za krkem. Kdyýž se to povolilo a posunulo, byly mi ok i v těhu. Pokud nejseš extra vysoká (problém délky plavek a délky těla), tak by to mělo být ok. Shodou okolností jsou to tankini. což se hodilo, dobře vypadalo a posloužilo. Přitom byly levné, kupovala jsem je kdysi tuším na Bonprixu. Zase záleží na střihu, vevnitř to bylo sešitý a ten nabraný kus přes břicho byl s rezervou. Přitom jsem docela vysoká a nejsem vychrtlá ani netěhotná, tak s něčím takovým bys problém mít neměla, pokud Tě není fakt nějak extra moc do šířky v poměru k výšce (prosím bez urážky, nedaří se mi to zformulovat jasně a přitom zdvořileji, napsané to vypadá divně, pardon, jde mi o technickou část střihu).
U dvoudílných jsem měla problém s vrškem - gatky všechny v pohodě, ale kostice nahoře nepoužitelný, prsa by lezly ven a většina těch plavek má střih zas takovej podprsenkovej, a ač mi prsa nikdy enormně nevyrostly, tak v těch plavkách jsem byla jak kdyby mi je půjčila malá ségra. Ale zase - jsou plavky zavazovací, jen s výztuhou, které se přizpůsobí, ale ten vršek bude asi chtít vyzkoušet, záleží i na Tvojí velikosti, může být problém, pokud nepasuje stejná velikost na spodní a vrchní díl - pak lepší nákupák nebo někde, kde prodávají vršek a spodek plavek zvlášť dle potřeb. Já bych asi zase sahala po nějakým tom střihu spíš za krk, ale širší pruh látky na zavázaní, možnost nastavení, přizpůsobení... A využiješ i pak snad, pokud budeš kojit, tak určitě jo.
Jinak úplnej souhlas, že ta investice do přímo těhotenských nemá moc cenu, to si kup radši hezký příští rok 😉 Mně osobně nic nevkusnýho a nevhodnýho na těhotné v dvoudíl. plavkách nepřipadá, i kdyby měla strie, popraskaný žilky, nebo nevím co. Pokud se ale Ty z jakýhokoli důvodu necítíš takhle komfortně, tak se dá použít tenký šátek takovej ten poloprůsvitnej, materiál něco jako šifon a zahalit se do toho, když někde jdeš, i když bych dala přednost nějaký bavlně - triku, župánku nebo tak. Záleží, jestli se chystáš na koupák nebo do vnitřního bazénu a na jak dlouho... nakonec stejně je asi nejdzravější v těch mokrých plavkách, hlavně v tom spodním díle nebýt moc dlouho kvůli příp. infekci, množení bakterií, nachlazení atp.
Normálně dvojdílné jako před těhu, trojúhelníčkovou podprsenku, ta se přizpůsobí, i když prsa narostou 😉
@sabini ja mela klasik dvoudilny a u vody vzdy saty lehky ci velke pareo. Kdyz uz prsa jeste vic nabyla objemu tak cernou podprsenku. Tehotenske plavky jsem si chtela poridit, ale nenasla predloni zadne (TP srpen), ktere by se mi libily. Stejne jsem do vody nechodila, kor jezera, rybniky apod. a ani se neslunila. Nejsem taky typ, co by vyspuloval pupik na cely svet a hele 😅 a to ani v klasik obleceni. Jinak jak psala @zo_ja po koupani urcite menit hned spodek.
Stejne zalezi na Tobe, v cem se budes citit dobre a komfortne 😉
Taky jsme chodila v těhotenství ve svých plavkách, dvojdílný, vrch zavazovací trojúhelníčky, takže se přizpůsobily i trochu větším prsám. Rodila jsem obě děti na podzim, takže břicho bylo v létě docela obr, ale neřešila jsem. Kupovat speciální těhotenské = drahé plavky jsem fakt nechtěla.
Já mám taky předtěhotenské plavky dvoudílné, ty těhotenské jsou zbytečně drahé, na to jak dlouho se nosí ☹
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já, přestože jsem velryba, jsem měla na konci dvoudílný. Člověk nemusel řešit, jestli mu budou přes břicho nebo ne. A proč se těhu bříškem nepochlubit. 😉 A kupovat těhotenský jednodílný mi příjde zbytečný. Je to jen na chvilku.