Košile do porodnice. Jakou jste měly?

saraca
12. čer 2022

Ahoj holky,
chtěla bych se poradit, jakou košili zvolit do porodnice. Měly jste nějakou obyčejnou, dlouhou, krátkou nebo nějakou specialni?

barmil
12. čer 2022

@saraca rodila jsem v červnu, měla jsem košili klasik jako pánská od pyžama, na knoflíky, pod zadek, pod to poporodní kalhotky. Střídala jsem s tilkem na knoflíky, k tomu byly šortky. Oboje HM. Moc pohodlné a necítila jsem se nahá.

ferda90
12. čer 2022

@saraca Ahoj, rodila jsem v únoru minulý rok a měla jsme sice zabalenou svoji košili, ale většinou jsem nosila tu jejich nemocniční. Byla jsem na vyvolání porodu, od čtvrtku do úterý. Ta jejich mi přišla fajn, prostě větší košile, docela i příjemná a já si každý den mohla košili měnit za čistou. Aspoň jsem si neumazala třeba od krve svoji z domu.

felixfelicis
12. čer 2022

Mela jsem od Jozanka, je prakticka a dobre vypada. Nemocnicni kosile byly velikosti stanu a nepohodlne.

me_druhe_ja
12. čer 2022

Měla jsem asi tři nebo 4 ty těhotensko-kojici z Bonprixu, s tou žirafou, a jsou nejlepší.

xnikax1
12. čer 2022

@saraca Taky jsem měla z bonprixu kojící.

michaela666
12. čer 2022

@saraca Pokud porodnice nabízí možnost půjčit si jejich, využila bych to. Převlékala jsem se 3 krát denně, jak jsme měli v pokoji vedro. Neumím si představit kolik košil bych musela balit na ty 3 dny do porodnice.

jjasmina
13. čer 2022

dali mi v porodnici jejich a byla jsem za to vcelku ráda teda, nevim kolik bych si jich musela jinak pořídit

saraca
autor
13. čer 2022

Díky moc za info. Děkuji ❤️🍀

michaela666
13. čer 2022

@saraca Z praktického hlediska....sice to nejsou krásné trendy košile, ale vždycky jich je dostatek a nemusíš po příjezdu z porodnice hned pouštět pračku.
My je měly na stole na chodbě, pořád doplněné čisté v různých velikostech a mohla sis jich vzít kolik bylo potřeba.
Hezké si nech na doma. 😉

martulka88
13. čer 2022

@saraca V porodnici (HK), jsem využila jejich - mně se to nestalo, ale jsou maminky, které "protečou" a akorát si ušpiní svoji. A výhoda je, že si můžeš měnit tak často, jak chceš - já si je měnila 1-2krát denně a to jsem rodila v zimě. V létě bych si klidně měnila víckrát.

kakba
13. čer 2022

@saraca rodila jsem v listopadu i v cervnu. V obou pripadech jsem se potila jako krava a prevlekala kosili i 3x denne. Svoji krasnou bych tam urcite netahala.

sanyy22
13. čer 2022

@saraca ja si koupila kojící košili do porodnice, ale hned první den jsem ji měla jak prase 😁 a tak zbytek pobytu jsem měla jejich a mohl jsem si ji měnit kdykoliv jsem potřebovala, přeci jenom v nemocnicích bývá i přetopeno takže jsem se ještě k tomu potila dost. 😕 Za mě bych si ji už příště nevzala, a používala jejich. Rodila jsem v červenci 😉

kubesovaadelka
13. čer 2022

@saraca rodila jsem v lednu, ale pořád mi bylo horko, nosila jsem nemocniční. Měla jsem tak dvě na den minimálně

ekou
13. čer 2022

@saraca erarni v nemocnici :D

pampeliska1313
13. čer 2022

Měla jsem takovou modrou se snoopym…:D ale měla přes vrsek ještě takový “kratky tilko” který se dalo normálně nadzvednout a mohla jsem v klidu kojit, celkove byla košile delší. Koupila jsem ji myslím v H&M za par stovek.) a pak ještě kalhoty a košili s knoflickama vepredu, abych ji mohla jen rozepnout.)

radkazenklava
13. čer 2022

@saraca měla jsem ty nemocniční a byla jsem za to ráda, rodila jsem koncem srpna,kdy byla zrovna vlna veder...na pokoji se moc nemohlo větrat kvůli miminkum, tak jsem byla furt spocena..sprchovala jsem se několikrát denně a bylo super mít pokaždé čistou košili...kdybych měla mít jen svoje, tak by to chlap doma nestačil ani prát 🙈

nina004
13. čer 2022

@saraca Mala som svoje košele ,ale nevyužila som ich.Hradec ponúkal ich štátne,čo nám odporučila aj sestra kôli očistkom. Na chodbe bola skriňa s čistými košeľami a mohla som si vziať vždy ,keď som potrebovala

saraca
autor
18. čer 2022

Děkuji za odpovědi, měla jsem právě trochu dilema co si tam holky berou. A pro miminko nějaky oblecek, nebo jen zavinovacka, pleny, ubrousky, teplomer?

martulka88
18. čer 2022

@saraca To je o porodnici - dobré si zjistit, co tam mají. My tam měli erární oblečení, kosmetiku i teploměr a líh. Já dostala jedno balení vložek, dvě přebalovací podložky. Pak tam je erár ty košile a ručníky. Pro syna jsem brala plenky, přebalovací podložky, vlhčené ubrousky + jsem si vzala navíc bepanthen (ale my tam dostali mastičku). A dávala jsem mu ponožtičky - jejich erár jsou košilky, ale jak byl v zavinovačce, tak mu bylo stejně teplo a to byl únor. Jako nepotřebné jsem tam měla bavlněný župan - fakt je tam teplo. Co jsem si však vzala, tak miniatury šampon a spcháč, žabky do sprchy - jednou jsem je nepoužila a měla jsem bradavici. A co tedy jsem ocenila od návštěvy - jídlo. Vůbec mi nechutnalo a to nejsem vybíravá. A taky kojící čaj (zkusila jsem jich několik a nejchutnější je bio leros kojící), který mi paní v kuchyňce vždy zalila ☺️

lokesa
18. čer 2022

Měla jsem svoje, jen během porodu nemocniční. Když si mě v porodnici nechali nečekaně po kontrole a byla jsem odkázaná na jejich, musela jsem na jídlo chodit s šátkem na krk, aby mi nebylo vidět úplně všechno.

lokesa
18. čer 2022

@saraca Oblečky jo, byť byly erární k dispozici, tak je všechno tak posrážené, že když sedí dítěti délka, tak mu vršek padá z ramen. Teploměr jsme v Rakovníku fasovali.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru