Ahoj holky
Mám na vás zkušené dotaz. Mám syna - 8.1 mu bude 6 měsíců životně, vývojově mu 15.1 bude teprve 5 měsíců. Už před 2 měsíci cca se začal pěkně otáček ze zad na brisko, před cca 3 týdny začal zvedat zadeček a strkat si nohy pod bříško a snažit se platit se dopredu a taky mu šlo krásně se otáčet dokola, kolem své osy. Ale teď jako když utne, asi už týden pozoruju, že se mu nechce otáčet ani plati, to rotování je jen tak na půl a strasne u toho křičí. Začal si dávat hodně nožičky k bříšku a snaží se chytnout si tapecky. Stolička se nám taky frekvenčně z ysila, slinti víc a je takový protivnoucky, víc únaveny, s jídlem je to teď taky na styru...Myslite si, že by to mohly být zoubky a tím pádem se soustředí na jinou stránku a tu, co ovládal úplně na jedničku nezapomněl, jen ji odložil stranou a zase v ní bude pak pokračovat, až se zoubky proklubou...? Mám i takový pocit, že mi tam dole dvě jedničky prosvítají...Děkuji vám moc všem za odpovědi 🙂🙏🙂
@veronikav31 moc děkuji 😘🙂 Já jsem to slyšela taky, jen jsem asi potřebovala zjistit 🙂
@veronikav31 Jj, jeden krok zpět a pak tři dopredu...
Syn bude ted mit 5 mesicu a taky to strida. Jeden den se sune dopredu (ruce na jeste slabe, takze tvari dre o zem a strka vse tlaci jen nohama), jiny den zase jen okusuje palce u nohou.
Dcera se za nohy vubec nechytala, dlouho se jen otacela na brisko, ale bez snahy o pohyb dopredu. Ani sudy nevalela. Pak se zacala plazit pres moji nohu, klekla si a v 6,5 mesicich se postavila a hned zacala obchazet zabytek. Az teprve v 7 mesicich zacala lezt a az v 10 se posadila. Je zajimave pozorovat ty odlisnosti. 🙂
@puhelin taky jsem slyšela, že to měl bratranec nějak pomotane. No on má teď taky tendence si stále sedat. Už nechce být v tom polosede-pololeze....Nechci hobg tom podporovat, ale on sám se do toho škrábe. Tak snad to půjde všechno hladce. On se teda neplatí jako tak, spíš rotuje kolem své osy. V tom plazení má snahu, skrčí nohy pod zadek,ten vystrčí, ale už se neopicne dopředu. Zase mu ty nohy spadnou a je ntom samém místě. Ale do kolečka se otočí hezky 🙂 Snad jsem to napsala srozumitelně 😂
@te_zz Pokud rve, ze ho to boli, pak to ok neni. Ale pokud rve z jineho duvodu (nedostatecny podnet, duvod proc na zemi byt), nebo je zvykly se mazlit, pak je na tobe, kolik ustoupis. To si musis vyhodnotit sama, kolik ti dovoli tvoje nervy. U dcery jsem taky hned priskocila, vubec nebyla zvykla byt sama natoz bez me. Nechtela jsem chvilicku, aby byla nestastna, takze chapu kazdeho, kdo nechce mit na zemi se vztekajici ditko. Syn ted uz musi i se zabavit sam chvilku, nebo pockat, kdyz treba oblekam ven dcerku a zvykl si taky. I kdyz me to mrzi, ze nema zdaleka tolik pozornosti, kolik mela jeho segra, ale neni to mozne, kdyz se narodil jako druhy. Obracene by to bylo stejne.
Dobrý den, zatím bych to neřešila, říká se a mám to potvrzené dvěma dětmi,že když se děti něco učí nového, tak některé věci nechtějí dělat nebo jakoby je zapomenou, pak se naučí novou věc a rozjede se to 🙂