Je normální taková změna nálad u dítěte? Dosud jsem neměla problémy, malá byla hodná. Ale teď má tři měsíce a začala fňukat, plakat, vztekat se (i když je přebalená, najedená) a přes den málo spát - skoro vůbec. V noci naštěstí spinká. Máte někdo taky takovou zkušenost? A co s tím děláte? Doufám, že to přejde....
úplně normální - vydržet. Pochovat apod. Nerostou vám zoubky?
@jasminy ahoj, ja mam 3mes+3tyd. stareho chlapecka. kolikkrat si rikam, ze nas ani nepotrebuje. dokaze se zabavit uplne sam. keby jsem se mu nevenovala, tak o nem ani nevim. hodne od narozeni citame knizky a strasne ho bavi koukat na barevne postavicky a taky rad pocuva. cez den nam taky moc nespi. spinka vice krat za den jen po 20min. v noci spinka nadherne, jen 2 x kojim v noci a to od narozeni. chodime plavat taky do jedneho studia do vanicky a od dubna chci do bazenu se slanou vodou. ono to taky trosku to dite unavi a je to zatim takovy nas pohodar.
začíná se projevovat a objevovat okolí , reagovat, prožívat, - to je normální.
@kubaka poslední dobou máme strašné problémy s usínáním, na malém vždy poznám, že se mu chce spát, když si začně třít očička..to ho položím do postýlky a je řev..tak ho dám ležet někde jidne řev, vemu ho do ruk šponuje se a řev..jde vidět že by spal ale nejdemu to..ale nenechá si nijak pomoc..to jsou chvíle kdy nevím co s ním a chytám nerva..i když se snažím hodně ovládat, protože vím, že je maličký nemůže za to a potřebuje mě..jen už nevím jak na něho..a začla to právě úderem třetího měsíce..každá rada drahá
Změna. Teď spinká občas i přes den, ale v noci se 1x budí... S tím usínáním to je někdy podobné, ale stačí chvíli vydržet ten křik a za chvíli v náručí usne - tedy, u nás to tak funguje 🙂 - zatím.
@jasminy jenže on se tak strašně šponuje, že ho nejde urdžet..taky to na něho působí, ale musím huštat tak 15 min...a to při 7kg co už má je docela mazec..a u manžela to nejde vůbec
@em_ka a jak jste staří?
@em_ka chce to pěknou kapku trpělivosti 🙂
Já mám "starého" chlapečka 3mes+3tyd. Taky ma problém usnout, ale stačí mi ho položit do postýlky , hladit hlavičku, drzat rucicku a ticho mu něco povidam a usne raz dva. Někdy stačí jen hladit hlavičku a usne sám bez sídlilo. Někdy dudlik a ten musím držet, inac ho vypluje.
@ffiinnkkaa Jé, to máme úplně stejný - taky mám skoro 7 kilovýho kluka, kterej před spaním strašně vyvádí (křičí a šponuje se a mlátí ručičkama)...Já to řeším tak, že si ho položím vedle sebe do postele, přitisknu ho k sobě i s ručičkama, jinak by mi asi vypíchl oko a šušám a hladím a povídám a za chvíli (někdy pár minut, někdy třeba 15, někdy i dýl) se uklidní. Taky dobře spí v šátku (ale musí mít schovanou hlavičku, jinak ho všechno zajímá).
Ale ma. Bojuje s usnutim hlavně cez den. Zmoli si ocicka jak je unavenej a bojuje docela statečně , jen aby spát nemusel. Já jsem to tam napsala dost asi jednoduše, ale je to taky někdy boj. A spinka hlavně jen 20-30 min. Mám však štěstí, ze spí jak zarezana v noci a to ho na krmeni musím budit a pak usne úplne sám . Ale to fakt jen v noci. Co mi každy závidí, je, ze v noci nám vůbec nebreci. Ono to asi však brzo začne, ked zacnou rast zoubky☹. Ted je to balada. Chcela jsem hlavně napsat, ze nám zabera hodně to hlášení, bez toho cez den neusne.
je to úplně normální
@ffiinnkkaa Naše malá se šponovala, když jí bolelo bříško. To taky nešla udržet a plakala. Ale na to nám zabral jenom kojící čaj, který piju já.
Tak naše malá byla taky nespavec, měla do 4 měsíců koliky a v noci se dlouho budila každé 2-3 hodiny. Teď čekáme druhou treperendu a vážně uvažuju že si pořídím hacku. Hodně si ji chválí, buď v ní pouze uspávají nebo v ní spí dítě přes den a zoufalci ji používají i v noci (třeba když rostou zuby). Je to taková loktuše-houpačka zavěšená na pružině.
@jasminy Uplně normální 🙂 🙂