Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda nemáte stejnou zkušenost se spánkem 14 měs. dítěte. Dcera vždy odpoledne usínala sama v postýlce po 5 hodinách od probuzení, spala cca 2 hodiny a potom vydržela až do večera (cca 20 hod.) Ze dne na den odmítá chodit odpoledne spát, vydrží i 7 hodin vzhůru a poté usíná s velkým křikem, že je asi přetažená. Pokud vyjedeme v kočárku, tak okamžitě usne i po 4 hodinách. To samé je i večer, kdy ji ve 20 hod dám do postýlky a ona odmítá spát. Usne až ve 22 hod. Kdyby vydržela sama v postýlce, tak by to bylo dobré, jenže ona chce vytáhnout, vzteká se a pláče. Dcera je hodně aktivní, nevydrží chvíli v klidu, od doby, kdy se naučila chodit, tak si nesedne. Zkoušela jsem s ní usínat, ale to po mě okamžitě začne skákat a je po spánku. Děkuji za rady
Ona právě až do večera nevydrží, kdybych ji nedala spát, tak kolem 16 hod odpadne a usne kdokoli a na komkoli. A to by večer usnula asi o půlnoci. 😖
Možná mě tady nějaké mamči ukamenujou. Ale máme to občas podobné. Když malá nechce spát a usne mi až třeba kolem čtvrté odpoledne, tak jí nechám spát půl max hodinu a budím jí a pak jde spát normálně večer v osm
Některé děti mají malou potřebu spánku. Náš prostřední je dost živý a po prvním roce po obědě také málokdy usnul. Večer pak únavou odpadal a byl na zabití... ale s tím asi nic neuděláš. Já se většinou snažila po obědě udělat klidový režim, tiché hraní, kreslení, knížka, pokud u ní vydržel... S večerním usínáním naštěstí problém nemáme, kluci jsou spolu v pokojíčku a až se unaví povídáním, usnou.