Změna od 3 měsíců. Máte zkušenost? Jak jste řešily?

lily112
20. pro 2020

Ahoj maminy potřebuji poradit už si nevím rady.. Před 3mesicem jsme přešli na UM, protože malá s kojením neprospívala.. Byla skvělá vůbec neplakala jen, když se ozvala na jídlo... Ale zlom nastal, když nám byli 3 měsíce.. Malá si nechce hrát, cvičit.. dokonce ani v kočárku není klidná... Už je to měsíc, co vše odmítá.. Kromě mlicka... V noci se probudí 1x, ale celý den je probreceny.. Nastala u vás taky od 3 měsíca změna? Pokud ano, jak jste ji řešili.... Budu ráda za všechny rady. Děkuji

zelenaesmolda
20. pro 2020

@lily112
Muze to byt rustovy spurt,deti tyhle skoky co 3m mivaji.Nebo ji treba nesedi UM,mozna ji rostou zuby.

lily112
autor
20. pro 2020

@zelenaesmolda stolici má zapáchající tmavě zelenou, bohužel naše pediatřicka to nějak neřeší.. Ji zajímá jen jestli prospívá...

calvac
20. pro 2020

@lily112 taky mě napadlo růstový spurt.

riavais
20. pro 2020

@lily112 s tým spurtom to môže byť pravda, u nás mal malý tiež v 3M krízu. UM neodmieta a v noci pekne spinká - tak je to za mňa ok 😊 A zelené to môže byť u UM z nadbytku železa, tieto mliečka ho majú viac. Ak nemá prdiky alebo zápchu, tak by som zmenu UM neriešila. Chvíľu vydrž, spurty sú 🐷

adela1399
20. pro 2020

@lily112 Moji doktorku taky nic nezajímalo,změnila jsem po 3mesicich. Ale jak píšou holky,muže to byt spurt. Taky jsme ho měli,ale malá byla jinak stejná,krom toho,že chtěla pořád jist.😊

lily112
autor
20. pro 2020

@riavais a je možné, že už trvá měsíc? Pláče v noci ze spaní... Když chce spinkat, tak ji to nejde pláče silné tak hodku než večer usne...

riavais
20. pro 2020

@lily112 spurty väčšinou bývajú len pár dní ☹️ Libča nám v tom období v noci robil rôzne zvuky, mrnčal, poplakával...riešila som to s DR a vravela, že to je súčasťou vývoja nervovej sústavy. Miminko má viac vnemov cez deň, v noci to ventiluje. V piatom mesiaci sa mu začali snívať aj sny, to niekedy až jačal. Potom prišli zuby 😁 ono je to vždy niečo, je ťažké rozoznať reálny problém od niečoho čo je bežné. Ak sa ti niečo nezdá alebo máš z toho divný pocit určite konzultuj s DR, od toho vás majú na starosti a je lepšie tam volať s planým poplachom než vôbec 😊

xcassiopea
20. pro 2020

@lily112 nechci strašit, třeba se to nepotvrdí, ale silně zapáchající zelená stolice je na kontrolu lékaře, může to být zánět nebo infekce trávícího traktu a může mít křeče v bříšku. Jestli to doktorka potom cos jí na to upozornila neřeší, doporučuju nezávislou konzultaci u jiného pediatra, klidně po telefonu, na to máš nárok. Jinak to může být i spurt, i zoubky, ale u zoubků moje děti pili méně, bylo to nepohodlné a až s hladem se pak dokrmili. Nemusí vyhovovat mlíčko, těžko říct, držím palce

calvac
21. pro 2020

@lily112 aha, tak měsíc je dlouho. Pak tedy řešit u lékaře, jak píšou holky výše. Čím rychleji, tím lépe.

megi89
21. pro 2020

@lily112 výměn doktorku. Protože tmavá, zelená, zapáchající stolice není v pořádku. Může mít ABKM nebo infekcí ve stolici.... K tomu ten neklid... Asi ji bolí bříško.... Spurt trvá pár dní, ne měsíc... 🙄 Tohle stopro nebude....

rozinkan
16. led 2021

@lily112 tak moje dcera měla zapáchající větry a zácpu a Dr jí udělala výtěr a našla tam e.coli.Zapachajici větry jsem přičítala k zácpě.