Dobrý den, do nedávna jsme měli doma nejveselejší miminko. Krásně spinkalo, papalo, jen prdy občas trápili. Ale bylo hlavně opravdu hodně veselé a pohodové.
Ve středu jsme byli na druhém očkování (je to nějaká ta kombinovaná první vakcína, druhá část). Po první žádnou reakci nemělo.
A teď... první den nic nového, možná trochu déle spalo přímo po očkování. Den na to taky v pohodě, ale spalo dost dlouho v noci (celou noc v podstatě). Ale od pátku máme doma úplně jiné miminko. Protivné, nešťastné, nespavé. Přes den vůbec nemůže zabrat a když už, spí půl hodiny max. Když se probere, tak je chvíli v pohodě, ale jen pár minut. A je opravdu hodně protivné, uječené, nic nechce. Žádná poloha není správně, žádná hračka, žádná aktivita.
Vůbec nevíme co se stalo, co se změnilo. 6 měsíců má dnes. Teplotu nemá, o ničem co by jej trápilo nevíme. Napadá vás něco?
@veronikacv v pusince nic nevidím... tak nevím.
Tak ono nekdy trva nez se to objevi. Ja si vzdycky rikala, proc je malej tak protivnej, taky jsem nic nevidela a pak mi to bylo lito, kdyz jsem po nekolika dnech nasla v pusince tu velikou "bouli" se zoubkem 🙈
Nebo nezaradila jsi nejaky novy prikrm, ze by vadil?
Nebo nema vetsi hlad? Ze by mohl byt dalsi z nekolika rustovych spurtu.
A co růstový spurt? Náš malej je prožíval pekelně, vždy to byly 2-3 dny totálně na palici a pak se zase hodil do pohody. V 6měsících je myslím nejvýraznější.
@veronikacv @evula19 těžko říct. Krmíme UM, dáváme přikrmy, ale asi ano. Asi jí trochu víc, když je nevrhlé tak dáváme třeba ovoce aby bylo něco - když je ještě dlouho do pití. Taky nás to napadlo, že to může být spurt. Tak říkáte 2,3 dny? No uvidíme, jestli to tak bude nebo co se bude dít.
Někomu to trvá třeba týden, někomu den...my jsme si ho prožili na dovolené a bylo to peklo😅ale věděli jsme, že to přejde, tak přeju, ať je to jen něco takového 🙏
@evula19 hlavně kdybychom věděli, co to je. Člověk jak neví, jestli má teda potírat dásně, měřit teplotu, krmit vším možným, dávat spát nebo naopak si hrát.
to jo...je to těžký, když člověk neví..my za týden slavíme rok a do teď nejsem o moc moudřejší! už aby si uměli říct, co je trápí🙂 u toho spurtu teda potřebuje neustále chovat, kontakt a hlavně jíst!😅a mrčí, brečí....
Maly zacal byt strasne protivny ve 4 mesicich a byli jsme si jisti, ze to musi byt zuby. Prvni mu vylezl az v 10 mesicich. Ale protiva je obcas furt. Breci, vzteka se, ma takova obdobi. Mudr. rikala, ze to muze byt i vyvoj nervove soustavy.
Tohle měla moje malá, a byly z toho zoubky.
@klokanka31 A jak dlouho to trvalo, jestli se můžu zeptat? Tzn než ten zoubek vylezl?
@kspp1 no jestli bude takovýhle protiva dlouhodobě, tak nás brzo odvezou.
Ano, zmena chovani po ockovani muze byt, pridatne latky ve vakcinach ovlivnuji nezralou nervovou soustavu. Doporucuji precist Varovne signaly ockovani od Dr Strunecke. Nabizi i tipy jak ulevit myslim, nejaka homeopatika, vitaminy.. jestli se dobre pamatuju.. Ve vasem pripade bych dal neockovala.
🙂taky mam nekdy namale, ale kdyz je z toho zub, tak ta radost to rychle zlrpsi. Horsi je, kdy je to "bezduvodne"😀
No vzteklá byla tak cca týden, to jsem fakt čučela, protože je malá jinak zlatíčko. A hned pak dva dny po sobě vylezly dva zoubky. Pak byly asi dva týdny v pohodě, ale dneska se zase pěkně vztekala, tak vypadá jestli neroste další... 🤔
Mne napadaji jen zoubky,jestli nezacinaji 🧐
Jestli je to ockovanim se strasne spatne urcuje. Malej mel ockovani a pote byl i nemocny ve 4 mesicich a od te doby se v noci hrozne budi (predtim spal skoro celou noc) . Ale kdo vi, cim to vlastne bylo 🙈