Ahoj holky,
Chci se zeptat, kdo máte zkušenosti. Večer malou uspávám mezi pul 7 a pul 8, bez ohledu na to kdy ji dám spát taj vstavá ráno v 5 hodin. Takže po změně času počítám se 4😂 vzhledem k tomu večernímu hodinovému rozpětí a tomu ze i přes to vstává pořád stejně, jak to co nejlíp udelat, aby spinkala zase alespon do tech 5? Jak jste to řešily vy?
Je to ještě miminko, to se ještě několikrát změní.
Ale taky se toho děsím. Uz mám 6,5leteho a ten vstává od miminka brzo a taky se děsím, že bude vstávat ještě dřív... 😔 Ale snad si to časem zase sedne...
To se řešit nedá. Taky se na to těším no. Ty dny po změně času úplně nesnáším. Dny po zmene času a prvního ledna, to jsou nejhorší dny v roce.
Syn to měl stejně jako tvoje dcera - večer usínal kolem půl osmé, ráno vzhůru v pět. Taky jsem se děsila změny času. A víš co? Syn se probudil v pět podle nového času 🤷♀️
Vydrželo mu to takhle dva roky, že bez ohledu na to jestli se čas posouval dopředu nebo dozadu, tak prostě vstal podle nového času v pět. Děti jsou nevyzpytatelné 😉
Čas se posouvá dopředu, ne? Takže jestli teď vstává v 5, v novém čase si pospite do 6😂
Vůbec jsem to neřešila. U malých dětí se spánek mění častěji než je změna času. Vždycky se to nějak utrepalo. Děti už mám všechny tři dost velké, změn času už jsme zažili mnoho a nikdy to nebylo nic problémového.
Holky dekujuu, tak snad!🤞 😂
Tak bude to jen jedna noc,pak by to přece jen melo vycházet stejně 🤔akorat v nedeli prosté bude náročnější ten den se spankem,ale když to vydržíš a pujde ti spát ve stejnou dobu,tak v pondělí už treba zase bude vstávat stejně 😉
No rodicaku jsem zmenu casu skoro nevnimala. Jela jsem podle deti, ne podle hodin. Takze mi to bylo uplne jedno kolik ukazuji. Se vstavanim do instituci to je ovsem jina...
@konidana Souhlas, na druhou stranu, o vikendu taky nevstavam stejně jako když pracuju. A když mam HO tak taky vstavam jindy, než když jedu fo jednoho kanclu a pak jeste jindy, když jedu do druhého, takže nejaka hodinova zmena casu se v tom naprosto ztratí. Prudi me akorát to prerizovani ci kontrola hodin, které se mely preridit a neudelaly to a které to neumi.
@j.a.n.i no mne hlavne prudi vstavani ted cely rijen, nez to prehodi. Za mych mladych let se cas prehazoval uz koncem zari pri rovnodennosti (stejne jako na jare) a ne takhle o mesic pozdejc. Jinak v tydnu vstavam furt stejne, a cim jsem starsi, tim dele mi trva, nez si na zmenu zvyknu (v radu dni)
Neřeším to, ten spánek se u malých dětí furt mění, že nějakou hodinu v tom vůbec nepoznají.
@terss Nijak, Je to jen jedna hodina rozdil. Klidek. Navic u deti se vsechno furt meni, za par dni ti muze zacit spat uuuuplne jinak.