Maminy pomóc,
Vojtovi (1,5r) se udělali ve vlasech žlutý jakoby lupy, nebo stroupky, je to děs, doktorka mi poradila pouze namastit olejíčkem před mytím,pořádně vydrhnout šamponem a vyčesávat - no nic moc to nepomáhá, navíc má pak ukrutně mastný vlasy a když dneska vidí kartáč na vlasy, tak ječí o sto šest - nejde se toho zbavit nějak jinak ??? Díky 😲
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...
není to tohle? 😉
my jsme na to dostali od doktorky mast - jmenuje se Kerasal, asi je i bez předpisu, ale moc to nezabralo, vyléčila jsme to až Bepantenem - zázračná mastička 😉 , chce to namazat a vyčesat jemným kartáčkem , jo a je to druh ekzému 😖
Mě zas doktorka říkala, že jsou to kvasinky ze sladkého 😅 a ten Imazol fakt perfektně zabral a po 3 namazáních to bylo pryč
Já jsem to malá dělala dvakrát,poprvé to taky měla hodně,to mají asi všechny děti.Nalila jsem jí na hlavu olej ze špajzu,chvilku počkala a pak jsem to vyčesávala hřebínkem.Venku teda,pořád jsem česalla a lítalo to všude okolo.Pak jsem jí pořádně umyla hlavu a bylo to.Ani mě nenapadlo to nějak řešit,doktorka se pak jen divila,hjak má Michalka čistou hlavičku.
Jasně, že je to seborrhoická dermatitida, je na to plno přípravků, každýmu pomůže něco jinýho. U prvního syna jsem to řešila pouze slunečnicovým olejem z lékárny, ale zbavil se toho cca do půl roku věku. Mladší to má až teď kolem roku a řešit to nebudu, přejde to jednou samo. 😉
U nás to dcerka měla snad až do 5let,taky jsem to olejovala a vyčesávala anebo ještě lepší bylo slupovat nehtíkem..
A teď malá to má taky - každé děcko to má!! - a dr taky říká- olejovat.
Imazol na to, to jsem ještě neslyšela, dávala jsem ho na plenkovou dermatitidu, je pak bílá pokožka, tak si to na té hlavičce nedovedu představit.
A bephanten je fakt suprový,s tím souhlasím 😉 jak má malá červené v záhybech - mame buřtíka - tak to je po namazání pryč..
Můj malý sen to měl taky, oběvuje se to u malých dětí.A taky jsem mu musela olejíčkem hodně namastit hlavičku nechat chvilku působit asi 10 minut a potom jsem to nechanicky odstraňovala a šlo to sice pomalu.A pokaždé potom jsem u umyla h lavičku.Takže těsně před koupáním.Zjistila jsem z vlastní zkušeností že vždy po koupeli, kdy se malý rochnil ve vodě tak potom mu tošlo krásně dolů i bez olejíčku. 😉
Malý to měl také a Mudr. nám předepsala Excipial U Lipolotio - dvakrát jsem mu natřela hlavičku a už to nemáme 😉
tak ten krém je opravdu vynikající.Malý ho měl předesaný na vyrážku a ta byla do týdne pryč je super 😉
my to měli taky, namastili jsme odpoledne olivovým olejem a večer smyli a bylo po problému 🙂
Holky já koukám že vy mažete před koupáním? My máme dle Dr. mazat po koupání a vyčesávat, jak je to tedy podle vás lepší? Sice nám to leze dolu, ale strašně pomalu, máme to už snad 3 měsíce 😖
no podle mě je vcelku jedno kdy mazat a kdy vyčesávat, ale vzhlede k tomu, že malej potom namaštění vypadá jak reklama na olej (má docela dlouhé vlásky),takže my rozhodně před koupáním, ve vaně když je klidnej a spokojenej,tak vyčesávám - jinak to nejde a pak umýt - no to je řevu....a vůbec mu to neslejzá..asi zkusím ten excipial - já ho mám na atopi.exem na rukách - tak třeba to zabere, to mě nenapadlo 😀 , bepanthenem do těch vlasů no nevím nevím, jak bych to tam mazala
daluri - no ten Imazol se dělá krém a krémpasta, ten krém je docela tekutý a vtírá se na hlavičku snadno, naše malá je hodně vlasatá a šlo to dobře. A bílá byla no, to jo, taky jsem jí to dělala před koupáním 🙂 .
krista - před koupáním je fajn, že to potom ty krémy a mastičky umyješ, ale po koupání to jde zase líp dolů, když je kůže rozmočená a změklá
Jinak kamarádky dcera to měla strašný dlouho, vypadala jak mimozemšťan, byla úplně holohlavá a na hlavě jen tu žlutou krustu, ale fakt silnou, vypadalo to příšerně - a taky se toho po pár měsících zbavila 😉 🙂
Ahoj holky, malýmu se to taky udělalo a po olejíčku se mi osypal, tak jsem mu to namazala emulzí Excipial U Lipolotio a za pár dní to bylo pryč. 🙂
Já jí to právě mažu kojeneckým olejíčkem od Weledy, on se dobře vstřebává, takže nemá po tom tu hlavinku přemaštěnou, ale dneska jsem zkusila i ten Bepanthen, šlo to tam hůř promazat, ale uvidíme, tak díky za rady 😉
Ta emulzze Excipial U Lipolotio je teda na předpis holky nebo ne?
Když se bavíte o Excipialu, jaký je rozdíl mezi jen Excipialem (mast s mandlovým olejem - kožní přípravek k ošetřování suché a citlivé pokožky) a tím Exc. U Lipolotio??
Dalauri - žádný rozdíl v tom není - jenom to nevypisujeme celý Excipial = Excipial U Lipolotion ,
Krista - může ti ho dr. předepsat,ale dá se koupit i volně (cca u nás 150,-kč) - mě ho píše na recept kožařka - ale může prý 2x do roka - takže jinak si ho normálně kupuju... 😀
daluri - nám ho předepsala obvoďačka od malého 😉
ahoj holky, moje malá to měla taky od 6týdne asi do 3měs. Díky tomu malé vypadaly všechny vlásky a to měla víc vlasů jak některý dospělí. Dostala jsem na to namíchanou mastičku, která se dávala 3x týdně do vlasů a musela jsem to vyšesávat a ještě excipial. Nic jiného jsem na to nedávala. A taky jsme měli pořád mastnou hlavičku dokud měla vlásky.
Daluri: jak píšeš že jsi to oddělávala i nehtama tak to nedělej. Sice moje dětská Dr. říkala, že to můžu dělat, ale mám známou na kožním a ta to vyloženě zakázala!!! že se pak může stát, že nemusí být vlásky, jak to rychle s kořínkama odděláš.
Moje malá to mívala taky a tedal se jí to ještě občas objeví,tak jí to promažu pořádně excip.lipol. a tak za hodku vyčešu opatrně normálním dětským hřebínkem a je to v poho.Dělám to tak dvakrát do měsíce a mám pocit,že jí tam pak vždycky vyrostou vlásky 🙂 ..Jinak ještě je Excipial hydrolotion,ale ten obsahuje méně urey a je na normální až mírně suchou kůži,takže tenhle je na to fakt nej.
ahojky nám pomohl šampon od nivei pro děti. párkrát jsme si umyly vlasy a bylo to fuč
tak my dneska mazali excipialem u lipolotion - a vyčesávali o sto šest, pak jsme umyli šamponem (máme od sebamedu) a holky určitě půlka je pryč...hurááááááááá a díky 🙂 🙂 🙂
Mně MUDr. předepsala slunečnicový olej s 1% kyselinou silicilovou, míchali mi to v lékárně a pomohlo to hned. Stoupky šly krásně dolů 😉
Vojtisek to ráda slyšim s tím Excipialem, včera jsem ho koupila a už vesele aplikuju, doufám, že se toho zbavíme! 🙂
krista - tak my už jsme bez 😀 😀 😀 , jenom teď nevím,jestli mám mazat pořád - pro jistotu, nebo jestli nemusím, mám strach, že se mu to udělá znovu 😠 a znovu ten proces mazání a vyčesávání, fůůůůj....a co vy,jak to pomáhá ??? 😲
Tak my to ještě máme ☹ Doufám, ale že to zabere, už to máme dlouho a nás se vždycky něco drží a ne a ne se toho zbavit ... a jak jste mazali? Před koupáním, po koupání? 🙂 Napiš mi prosím postup jak jste to dělali 🙂 A asi bych možná být tebou ještě nějaký čas mazala, třeba tak týden nebo 14 dní preventivně ob dva dny 🙂
Vojtisek a teď koukám, že jste měli ještě ten šampon, my myjeme jen vodou, tak možná budu muset koupit i ten šampon co? Třeba tam hrál taky významnou roli! 😲
tak naše malá to měla ve 3 letech taky, večer jsem jí umyla hlavičku namazala salicylovým olejem co nám zbyl od mimíska a vyčesala, nechala tak do rána pak znovu umyla hlavičku (několikrát šampónem aby se olej vymyl) pak znovu namazala a vyčesala a nechala tak až do večera a tak pořád dokola no a za 2 dny bylo povšem. Jenom malá byla vytřeštěná z toho jak často se koupala 😀 , ale když jsem jí to vysvětlila (že má ve vláskách broučky, jinak by to nezabralo) tak to vše statečně ustála 😀 doktorka mi pak řekla, že se to může stát jak se jí zapařila hlavička, no a na to jsme šli ke kadeřnici a na léto vlásky zkrátili. Nebudu ji přece trápit dlouhýma, když bylo takový vedro a vlasy se paří i v culíčkách. Vůbec neprotestovala, naopak mohla pak řádit o to víc, protože jí nepřekáželi vlásky 😀 😀 😀
krista - asi hodinu před koupáním jsem řádně promazala, pak když už seděl ve vaně a hrál si tam, tak jsem vyčesávala - jinak bych ho asi nedonutila, no a pak umyla - nevím, jestli ten šampon hraje tak velkou rolli - no takhle asi 3 dny a dobrý.....a jak radíš, tak pro jistotu, budu ještě chvíli mazat, má sice trochu mastnější vlásky (má je docela dlouhý a trochu kudrnatý - ale zase ho nechci kvůli tomu stříhat - nevím, jestli se to vůbec děla už tak brzy...), protože úplně vymýt mi to nejde....Ale zatím fakt dobrý - ťuk,ťuk,ťuk. 🙂
Já jsem na to dávala Imazol a vyčesávala a zmizelo to 😉 . Tady je o tom diskuze 🙂
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...