Dobrý den, Ahoj,
mám 2. měsíčního syna a má žluté bělmo. Je to prosím normální? Děkuji za názor a vaši odpověď.
@mamikajuli v nemocnici nám žloutenku nepotvrdili, ale nažloutle bělmo má od pátého dne narození.
@veruveru22 A co na to pediatra?? Můj syn na světýlkách v porodnici nebyl, ale déle odbourával novorozeneckou žloutenku, tak mu dr. raději občas odebrala krev, aby potvrdila, že se to vše v pořádku snižuje.
@helen_h nic, tvrdí že je to normální. Proto to řeším. Moc se mi to nezdá. Přijde mi to už na žloutenku dlouho.
@veruveru22 Asi bych si vyžádala kontrolní odběry. Taky jsem je synovi nechala cca v těch dvou měsících udělat - krevní obraz, hodnoty železa
@mamikajuli zkusím, děkuji
@veruveru22 Ať má malý vše v pořádku 💙 někdy se ta žloutenka odbourává déle, zvlášť teď, když už není tolik sluníčka a světla
My jsme zežloutli 3 den v porodnici dělali test na žloutenku vše v pořádku a pustili nás domu. Rodina též si myslela že má žloutenku a známý když se přišli podívat na malou též se ptali 😀 hollt jsme chodili hodně na denní světlo co nám bylo doporučeno od dr. A zmizelo to asi po měsíců
podle pediatra je žloutenka běžná do 8 týdnů, jestli odbourává a pediatra je s tím ok, tak bych byla taky v klidu
@veruveru22 ahoj. Určitě si vyzadej kontrolní odběry. Syn při narození neměl žloutenku, ale pak mu také zezloutlo bělmo, tak ho mudr poslala na odběry a dle výsledků nás poslali do Motola. Týden jsme tam leželi a po týdnu a všech možných testech nám řekli, že má pravděpodobně ucpany zlucovod (nebo sníženou činnost jater). Dali nám sirup na podporu činnosti jater, a od té doby bylo vše lepší. Hodnoty se mu vrátili do normálu a odžloutl 😉 držím palce, ať to není nic vážného 🙂
@veruveru22 Měl novorozeneckou žloutenku? Můj druhý syn ji měl poměrně silnou a nějakou dobu mu potom žluté bělmo přetrvávalo. Nebo se teprve teď ve dvou měsících objevilo?