Jakou prosím máte zkušenost s agenturou Hlidacky.cz. Zvažuju, že bych je využila, ale narazila jsem na celkem kritické ohlasy. Jde mi zejména o to, zda vám našli vhodnou chůvu a zda byla spolehlivá. Konkrétně budu hledat v Praze.
Holky pred par lety jsem v te agenture delala hlidacku, nevim, zda se zmenila pravidla, ci zpusob, jakym to tam ted funguje. Ale zkusenost mam dobrou, vsude jde jen o to, koho si vyberete, na koho narazite. Drive tam clovek nemusel nic konkretniho dokladat, pouze tedy napsat profil se zkusenostmi a lokalitu, ve ktere muze hlidat. Takhle jsem si tam vybrala sama, koho chci hlidat a sla k te rodine na pohovor. Jistotu nemuzete mit ani u profesionalky, kdyz bude mit blbou povahi. Chce to delat osobni pohovory, davat tem holkam otazky, dat na dojem, intonaci, jak kouka do oci, zda je moc ukecana, ci min atd. Jako pri pracovnim pohovoru.
@hanka_333 a která jsi Praha? Já můžu doporučit všemi deseti toto https://www.zzpraha4.cz/domaci-hlidani/ našli jsme tam fantastickou chůvu m
Díky moc. Bydlíme ale na Praze 6, což by asi bylo pro hlídačky moc daleko.
Ja mam hroznu skusenost, ked chces napis mi sukromnu spravu, poviem ti viac..
No já mám zkušenost takovou ne vyloženě špatnou, ale ani nijak dobrou. Všechny slečny, které měly nejlepší hodnocení, měly plno (logicky) a já pak musela vybírat mezi těmi, které "zbyly". Měly jsme slečnu, která měla hlídat syna jednou týdně na 3 hodiny, přičemž dvě hodiny z toho času měl mít odpolední spánek. Dopadlo to tak, že neuměla syna uspat a pořád mi psala SMSky, co s ním má dělat. Po dvou měsících odešla s tím, že se prý chtěla ty dvě hodiny učit, ale protože syn nespal, tak ona nestíhala školu... 😕 🙄 Byla jsem z toho docela rozhozená, protože syn je jinak hlídací zlatíčko. Nechá se hlídat skoro od každého a je to pohodář. Díky FB jsem si nakonec našla na doporučení zkušenou maminku ze sousedství, kterou jsem objevila na FB, chce jen 120 Kč a světe div se, najednou synovy odpolední spánky šly normálně! Navíc mi pravidelně posílá fotky, abych viděla, co spolu dělají a dokonce stihne i trochu uklidit!! Takže moje zkušenost s agenturou hlidacky.cz je taková, že většina těch holek jsou studentky, co si tam klidně napíšou, že umí i s miminky a přitom s nimi neumí a na to, jakou (ne)mají zkušenost, si teda říkají dobré pálky (běžně 150-200 Kš/hod.).
Je to agentura na zpostředkování kontaktu - stejně jako třeba Doginni na hlídání psů .... Slečny/ paní nikdo neprověřuje - to si musíš udělat sama ... nicméně asi lépe hledat tam než třeba formou klasického inzerátu , přece jen se tam sdružují lidé co hlídat chtějí a některé už někdy někoho i hlídaly :Đ Stejně nakonec musíš vybrat sama podle osobního pohovoru a jak si sednete - i skvělá hlídačka se super recenzí si nemusí sednout zrovna s vaší rodinou a naopak mladá holčina co zatím hlídala jen svého sourozence může nakonec být úplně skvělá
Moje kolegyně tohle teď nedávno řešila, ale byl tam nějaký problém tuším i ve vzdálenosti (bydlí v Dejvicích a nechtěly za ní dojíždět, tak nějak), tak to vyřešila, že napsala na nějakou místní fb skupinu a ozvala se ji studentka, pečlivá, svědomitá a děcka jí prý mají rády, takže lze to i tímto způsobem. 🙂
Před 3-mi lety jsem využila služeb hlídačky.cz. U mladých holek mě často odrazovalo, že jejich zkušenosti nebyly velké. Potřebovala jsem 2x týdně vyvézt cca sedmiměsíční kočárkem na tři hodiny. Syn byl náročnější nespavec. Měla jsem ale štěstí a narazila na slečnu, která začala hlídat při bakalářském studiu a než nastupovala na magisterské, udělala si roční pauzu a hlídala několik dětí prakticky na fulltime. Zkušeností měla dost a o syna se vždy perfektně postarala, uměla ho i vždy v pohodě uspat (což se mi - unavené vystresované matce - často nedařilo 😀 ). Byla jsem s ní tak spokojená, že když přišla s tím, že moje tříhodinové zakázky se jí příliš nevyplatí a měla by možnost ten čas věnovat dítěti pracující maminky, zvedla jsem jí taxu o polovinu. Hledání správného člověka na tomhle fakt těžké.
Tyto stránky nejsou vylozene agentura, jen hledáte paní co chce hlídat ve vašem okolí, ale žádná smlouva apod. Já měla velké štěstí a na tomto webu našla náhradní babičku pro syna už v jeho 7 měsících. Chodí k nám 2x měsíčně na par hodin a syn ji má moc rád.
@hanka_333 Tak moje zkušenost je taková, že v ČR prakticky neexistuje jediná agentura (dobře, znám jedinou), kde máš opravdu jistotu, že tam pracují profesionální chůvy. Tj. očekávám někoho, kdo se živí pouze tím (ne přivýdělek), kdo na to má patřičné vzdělání (např. dětská sestra) a kromě zkušeností má i další vzdělání. NIkomu jinému bych nemluvící dítě prostě nesvěřila. Pokud to máš jinak, tak pak klidně hlídačky, s normální českou agenturou to vyjde nastejno :/ Člověka si proklepnout na sociálních sítích, chtít reference (a zavolat si na ně!), ověřit si veškeré doklady např. o vzdělání atd. Vím, že většina lidí bude ok, ale taky jsem slyšela a četla o případech, kdy chůva dítě týrala bez povšimnutí x měsíců....
Podle mě je to super možnost ty hlídačky. Je to snad jediná spolehlivá agentura, na kterou jsem narazila a se kterou jsem spokojená. Navíc to ten měsíční poplatek mi nepřijde moc vysoký na to, že máte možnost vybrat si hlídačku, která vám osobně nejvíc vyhovuje. Já jsem takhle našla slečnu, která je sice mladá, ale má zdravotní školu, byla ověřena agenturou má ten jejich kurz a hlavně ona sama má dítě. Našim dětem se zalíbila okamžitě a mě taky padla do oka. Už to bude tuším rok co nám hlídá děti a nedala bych na slečnu dopustit.
@hanka_333 Hledala jsem v Praze před třemi lety. Našla jsem paní, která nám pomáhá dote´d. Je bazvadná. Předtím jsem ale udělala dvě špaté kušenosti. Agentura se k tomu postavila tak, že mi zdarma prodloužila možnost hledat.