Maminky kdo četl knihu "nejšťastnější batole v okolí" zkoušely jste Batoleštinu? 🙂 😉 Nápad se mi líbí,ale zatím jsem to nepraktikovala...trošku se stydím,bojím se,že bych si připadala jako blázen 🙂 nebo si to omně okolí myslelo 😅
@rozarka65 Napsal to praktický lékař (anglický nebo americký) a zabývá se tím, ja jednat s batolaty tak, aby to soužití fungovalo 😉 Přirovnává vývoj dítěte a jeho myšlení k vývoji člověka (neandrtálec atd.). Má tam spoustu příhod z reality, ukázky různých situací apod.
Používá ta pojem batoletština - způsob mluvy, kterou použít v situacích, kdy hrozí výbuch vzteku.
Některé zásadykomunikace jsou podobné jako v Respektovat a být respektován, celkově je tam dost podnětných věcí, ale mě osobně ta kniha zase až tolik nezaujala.
jo, mám tu knížku doma
občas tak s M. mluvím, občas to funguje, občas ne... za pokus to ale podle mě stojí
zkus začít, když jsi doma sama, to se tak stydět nebudeš 🙂
@haklicek mám ji četla jsem ji tak zběžně a nevím no.....nestydím se, ale přijde mi to trochu zvláštní a nepochopitelné. Mám ráda tyhle knížky, ale zrovna tahle mi nějak neučarovala, možná si ji zkusím znova přečíst.