Zimomřivé miminko. Máte zkušenost?

tereterez
9. dub 2022

Ahoj holky, dcera je od malicka hrozne zimomriva, vecne studene rucicky (coz by tak nevadilo, to je pry normalni), ale ma i studene nozicky, hlavne chodidla a prstiky jako led, ted jsem ji sla koupat a jak ji svlikala tak jsem zase byla v soku, mela ponozky a pletene capacky a nozicky presto studene. Rano se mi take zda chladna (tvaricky a nosanek). Spi pod takovou dvojitou dekou.

Ona je hrozne rada nahata, ale to nejde ji mit jen v body, tak sundam teplacky a plinku a ma body a tricko nebo slabsi mikinku a takhle ji necham pod hrazdickou (vic pak zveda nohy) no ale je hned studena. Uprimne uz nevim co s tim delat, mam pocit jako bych ji trapila zimou. Vsichni mi rikaji jak je to normalni ale me to teda moc neprijde, jsou ji uz 4 mesice. Obcas kdyz mi prijde studenejsi ji radeji premerim ale nikdy nema min nez 36,5 bez odectu.

Mela jste nektera taky takove miminko? Prece nemuze byt porad navlacena v nejake silne mikine, nemela by zadnou volnost v pohybu.

Dekuji

arwen666
9. dub 2022

@tereterez také mám zimozrivou holčičku 3 měsíce rucky i nozky má studené pořád ale vím že je doma teplo tak ji nenavlikam

lentilkah
9. dub 2022

Teplotu zkousej za krkem, nohy a ruce nejsou ukazatelem.

alpakovo
9. dub 2022

@tereterez ruce a nohy bych nezkoušela. Pokud není chladná na zádičkach,za krkem tak ji zima není. Ja mám už od dětství období,kdy jsem podle noh a ruk vlastně už mrtvá,jak říká manžel. Žádná nemoc nebyla prokázána, prostě někdy mam ruce a nohy jak led,ale zimou to není

elesse
9. dub 2022

Zas jestli je svlecena spokojena, klidne bych ji tak nechala. Kdyz ji bude zima, ozve se. Jedtli ma hodne studene nozicky, nema moc stazene ponozky/gumu od teplacku, ze by byl horsi prutok krve, muze hybat prsty v ponozce?

martiniquest
9. dub 2022

A jaka je teplota na zatylku? Protoze ten je relevantnim ukazatelem. Moje deti mely casto ledove ruce i nohy (ja to mam cely zivot), ale zatylek ok a zima jim nebyla

tereterez
autor
9. dub 2022

@elesse vypada spokojena, neoplace, hraje si na dexe a piska radosti. Pokozky jsou pohodlne, bez gumy

tereterez
autor
9. dub 2022

@martiniquest na zatylku je teoloucka. Mne rikala doktorka ze mam davat dlan na nosik, ale kolikrat se mi zda chladnejsi

cekamnazazrak
10. dub 2022

Ja mam treba nizky tlak a diky tomu slabsi krevni obeh a ledovy ruce a nohy mam klidne i v 35C…. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Jako urcite zimomrivejsi jsem, ale zase myslim, ze kdyby ji byla nahate zima, tak tento nekomfort da najevo, pokud je v pohode, tak bych to asi neresila… ona jestli se hodne mrska, tak si krev rozproudi a zahreje se…

avital
10. dub 2022

Mám jeden zimomřivej exemplář a když mu byla zima, tak kňoural, budil se, byl studenej po celých rukách/nohách. Teď v 10m už je to lepší a akorát na to spaní ho víc oblíkám.

cuuza
10. dub 2022

Tak já mám doma otužilej exemplář a studené nohy má i tak... Teplotní komfort opravdu měřit na zátylku.

konidana
10. dub 2022

@tereterez pokud ji bude fakt zima tak bude brecet. Jestli je spokojena i nahata, tak ji zima neni, ani kdyz je studena. Přílišným oblikanim z ni tu zimomrivku akorat udelate.

konidana
10. dub 2022

@tereterez rozhodujici je zatylek