Ahoj holky, dcera je od malicka hrozne zimomriva, vecne studene rucicky (coz by tak nevadilo, to je pry normalni), ale ma i studene nozicky, hlavne chodidla a prstiky jako led, ted jsem ji sla koupat a jak ji svlikala tak jsem zase byla v soku, mela ponozky a pletene capacky a nozicky presto studene. Rano se mi take zda chladna (tvaricky a nosanek). Spi pod takovou dvojitou dekou.
Ona je hrozne rada nahata, ale to nejde ji mit jen v body, tak sundam teplacky a plinku a ma body a tricko nebo slabsi mikinku a takhle ji necham pod hrazdickou (vic pak zveda nohy) no ale je hned studena. Uprimne uz nevim co s tim delat, mam pocit jako bych ji trapila zimou. Vsichni mi rikaji jak je to normalni ale me to teda moc neprijde, jsou ji uz 4 mesice. Obcas kdyz mi prijde studenejsi ji radeji premerim ale nikdy nema min nez 36,5 bez odectu.
Mela jste nektera taky takove miminko? Prece nemuze byt porad navlacena v nejake silne mikine, nemela by zadnou volnost v pohybu.
Dekuji
Teplotu zkousej za krkem, nohy a ruce nejsou ukazatelem.
Zas jestli je svlecena spokojena, klidne bych ji tak nechala. Kdyz ji bude zima, ozve se. Jedtli ma hodne studene nozicky, nema moc stazene ponozky/gumu od teplacku, ze by byl horsi prutok krve, muze hybat prsty v ponozce?
A jaka je teplota na zatylku? Protoze ten je relevantnim ukazatelem. Moje deti mely casto ledove ruce i nohy (ja to mam cely zivot), ale zatylek ok a zima jim nebyla
@martiniquest na zatylku je teoloucka. Mne rikala doktorka ze mam davat dlan na nosik, ale kolikrat se mi zda chladnejsi
Ja mam treba nizky tlak a diky tomu slabsi krevni obeh a ledovy ruce a nohy mam klidne i v 35C…. 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️ Jako urcite zimomrivejsi jsem, ale zase myslim, ze kdyby ji byla nahate zima, tak tento nekomfort da najevo, pokud je v pohode, tak bych to asi neresila… ona jestli se hodne mrska, tak si krev rozproudi a zahreje se…
Mám jeden zimomřivej exemplář a když mu byla zima, tak kňoural, budil se, byl studenej po celých rukách/nohách. Teď v 10m už je to lepší a akorát na to spaní ho víc oblíkám.
Tak já mám doma otužilej exemplář a studené nohy má i tak... Teplotní komfort opravdu měřit na zátylku.
@tereterez také mám zimozrivou holčičku 3 měsíce rucky i nozky má studené pořád ale vím že je doma teplo tak ji nenavlikam