Mám 7.měs. syna, ještě zoubky nemá, ale do pusy stále něco strká. Nejradši své prstíky. Zjistila jsem, že má palečky už trochu deformované, co s tím? Dám mu hračku a chvíli jí v puse cucá, ale přestane ho to bavit a zase si tam strká palečky nebo ostatní prstíčky. Co s tím?
Dudlik si zkusila?....... Najit treba, co nejvic podobny paleckum, jestli by ho slo tak zmast..... Jestli kojis, nemelo by to nicemu vadit segra taky koji a dudlik male dava
@zrzeckas dudlík mi nepřijde dobre reseni, já bych ho svému dítěti nikdy nedala, přijde mi to zbytečné mu tvořit takový návyk. Navíc jestli jde o dásně, o zoubky, tak dudlík nemá smysl, hned se znici když do něj bude kousat, navíc při stisku je měkký, palec nemění tak tvar a měkkost...
Zkus najít takové kousátko, které bude podobné tomu palci svou tvrdostí. Mému synovi vyhovovala mrkev z lednice když byl malý a rostly mu zoubky.
Doporucuji silikonove kousatko nebo silikonove kojici korale/naramek.
Dekuji vsem za rady. Maly ma dudlika obcas,ale uz si s nim spis hraje. Vystrci ho z pusy a prohlizi si ho. Co se tyce koralku, mam doma silikonove, ale ty ho vubec nezajimaji, i kdyz mam vice tvaru, velikosti i barev. Kousatka mam doma asi tri, ty vzdycky cuca chvili a pak zas zahodi. Jedine me napada vyzkouset teda tu mrkev...
Zdeformovane jakým způsobem?