Závislost na kojení. Co s tím?

anytt
15. lis 2019

Ahoj. Moje dcera, 9m, vyzaduje prso klidne kazdou pul hodinu (v noci, pres den prakticky sni jen obed,jinak porad 🐐🐐)... uz tak od 4mesice... zuby ji sice rostou,ale asi ne 5mesicu v kuse... vyzkouseli jsme snad vsechno, nevim,co by ji mohlo neustale vadit,takze si spis myslim,ze to dela to kojení.. ma tu nekdo zkusenost,ze s odstavenim prislo zlepseni? Uz jsem fakt neskute ne vyčerpaná.

fandysek_1
15. lis 2019

@anytt no to je otázka. Dcera mi prakticky začala jíst v 11 měsících. Do té doby se jen kojila. Fakt mi to přišlo nekonečné. Pomáhalo být hodně venku a různé aktivity a pak to kojeni nebylo tak intenzivní přes den. V noci to ani nepočítám. Teď je jí rok a přes den jí kojim 2-3x. Je to určitě lepší. Zatím nemám chuť jí odstavit, ale že bych už ráda třeba někam šla sama nepopírám.

fandysek_1
15. lis 2019

@anytt a myslím si, že odstav bude brutal pro tebe i pro ní.

hanih
15. lis 2019

@anytt V 9 mesicich bych jeste vydrzela. Je malicka a rekla bych, ze to jeste potrebuje. Me dceri je 18 mesicu a vypada to podobne, jako u vas. Sni jen sem tam neco, kojeni vyzaduje kazdou chvili. Jak uz tu psala @fandysek_1 - pomaha dite zabavit, byt hodne venku. Ja teda o odstavu uz uvazuju taky, ale dcera je starsi.

filigranologie
16. lis 2019

@anytt v tomhle veku mi to prijde normalni. Chapu, ze je to vycerpavajici, mam taky prisavku. Jsou dny, kdy se chce kojit kazdou pul hodinu i ted v 19. mesicich, ale uz prevladaji dny, kdy si na mliko pul dne ani nevzpomene. Odstav si dobre rozmysli, prijdes s nim o vsechny vyhody kojeni (utesovani, nemoci, uspavani..) a nemusi to zlepsit ani jezeni ani spani. Je to jeste kojenec, za par mesicu zase muze byt vsechno jinak 🙂

martiniquest
16. lis 2019

Tvoje dcera se chova naprosto prirozene a normalne. Precti si zkusenosti matek, ktere koji na pozadani a zjistis, ze na tom neni nic divneho. Je to vycerpavajici, ale je to jen obdobi. Rozhodne bych neodstavovala. Je v obdobi, kdy ma hodne podnetu a potrebuje citit, ze ma svoji zivotni jistotu. Kdyz ji ted seberes prso, zasadne narusis jeji pocit bezpeci. Kojeni neni pouze o mleku

anytt
autor
16. lis 2019

@martiniquest dekuji,prave proto se ptam. Nicmene nemam v planu odstavit,pouze jsem se ptala,zda odstavení zlepsilo stav/spinkani. Mam v planu do roka vydrzet. Mala ma k tomu alergii na bkm,takze o to horsi to je.

hermia
16. lis 2019

Zalezi jak se a jak TO citiš. Pokud to uz nedavas tak zkus UM. Ja kojila 10m na pozadani kazdou hodinu. Zjistila ze jsem tehotna tak jsem pomalicku chtela odstavovat (driv mi kategoricky odmital cokoliv bylo v lahvi). Pro kojo maniačky-udelala jsem to protoze jsem to tak citila a dle mě neni dobre lamat vse pres koleno za kazdou cenu! Tet kdyz je maly na um, tak prso nechce uz vubec (myslela jsem ze budu alespon v noci kojit jeste dva mesice) je spokojenejsi, lepe pribira, lepe spi a ja jsem taky odpočatejsi (potrebuju taky nabrat silu na dalsi ze jo 🙈)
Takze udelej TO jak to citiš 😉

konidana
16. lis 2019

@anytt ja vydržela kojit do 15m u první. Spaní se nezlepsilo, szejne se co 3h budila s řevem. Akorát přes den jsem už nemusela kojit. Vyžadovala to snad co hodinu nebo dvě a já to už nedávala. Druhého jsem odstavila kolem 13.m