Potrebuji poradit. Syn v unoru oslavil rocek. Nicmene, 9d porodnice spinkal pouze se zavinovanim rucicek, jinak proste nespinkal. A mzsim ho svazovat do ted. Sam neusne. Skacu, houpu na balonu stim ze je svazam satkem. Tedy rucicky k telu a zavazat, dudlik, plinku pres oci a usne. V noci min 2x vzhuru s UM nebo nekdy i nekolikrat do hodiny. Jsem uz zoufala. Vazi pres 11kg, moje zada stavkuji, v noci kolikrat nespim. Nema nekdo zkusenost jak ho naucit normalne spinkat? Bez zavazovani. Usina okolo 20:00 a rano vstava uz pred sestou. Stim ze se vetsinou budi v noci v jednu a v pet na mleko. Srarsi dcerka spinkala celiu noc snad od pul
rokucelou noc pak usinala sama hezky v postylce dekuji za rady
Ahoj, doporucuji uspavat v satku ci nositku 🙂. Mam dceru 21 mes. a doma uspavam od narozeni kombinaci satek-mic-prso. Od 18 mes. se pak i nechala odlozit ze satku, takze velka uleva 🙂.
Mám též stejně starého syna. od půl roku spí sám v postýlce ve svem pokoji.měl obdobi kdy špatně spal trvalo to cca měs.a sice mi to trhalo srdce ale nevzala jsem ho k nam do ložnice.dávám mu na noc UM s kaší od Hami a za mě mohu říct že se nebudí a vydrží spat od 19:00-8:00 a pred spaním mu delam rirual s koupanim jídlem a spat.koupili jsme mu povidaciho méďu a nekdy jsem u nej a drzim ho za ruku nez usne.
@novgan isla by som na to postupne. On je teraz nauceny zaspavat tak, ako ste opisali. Skuste postupne menit sposob zaspavania. Co vam prekaza viac - ze je zviazany alebo ze nevladzete s nim hopkat na lopte? Boli vas chrbat - povedzte mu to. Cez den, ked budete mat chvilku spolu, mu vysvetlite, ze odteraz ho uz viac nebudete uspavat skakanim. Povedzte mu ako ho budete uspavat - napr. budete ho drzat v naruci a sediet v kresle. Ked pride vecer, dodrzte svoje slovo. Sadnite si do kresla a ak mu pri zaspavani spievate, zacnite spievat. Je mozne, ze bude plakat. Vtedy mu pokojne pripomente, ze ste sa o tom rozpravali, a ze chapete, ze je to prenho velka zmena a nie je mu to prijemne, ale spolu to urcite zvladnete. Ak bude plakat - in len dava najavo, ze sa mu ta zmena nepaci. Drzte ho a po case zaspi. Kazde dalsie ukladanie bude lahsie a lahsie.
@jednamamapodcast mozna by to byl pro nekoho postup, ale asi ne pro me. Musim dat spat i starsi dite. Vetsina casu jsem snima sama a toto uspavani by trvalo tak do pulnoci. Na to bohuzel nemam energii diky tomu ze od jeho narozeni jsem poradne nespala.
Dekuji za radu
@kacenka_1707 on dostava cca v 19-19:30 kasi a te ma i pres 200g. To ze je hladovy bych nerekla.
Poraď se na prosimspinkej.cz