Záklon hlavy ve spánku - 6měsíční mimi. Mám to nějak řešit?

jenonka
21. led 2023

Zdravím, moje 6mesicni dcera začala usinat na boku se záklonem hlavy. Vždycky ji vrátím na zada a narovnam hlavu, ale po chvilce se zas do te polohy vrátí. Děla to jen ve spánku. Mám to nějak řešit?

elfka21
21. led 2023

@jenonka malá to taky dělala a ještě někdy dělá, už jí bude rok a tři čtvrtě. Neřešila jsem to. 🤷‍♀️

marky125
21. led 2023

@jenonka syn dělal úplně to stejné. Chodili jsme zrovna na rehabilitaci, tak jsem se na to doktorky ptala. A prý je to úplně normální, že se mimi tak lépe dýchá.

pampeliska1313
21. led 2023

Syn to děla taky, je mu 18m. Ale třeba “naše” fyzio tohle řešila, ze proste zaklon jsou slabý svaly a nemělo by to byt ani ve spánku. Prý až bude trochu starší, budeme cvičit “s hlavičkou” třeba před spaním, aby se všechno doposílilo… ale teď to taky neřeší, ze to není úplně priorita (a já tak spim teda taky.🙂) ) a myslím, ze to není něco co by byla vyloženě katastrofa.🙂)

kelerub
21. led 2023

@jenonka já tak občas spím doteď 🤣 Chlap mě jednou vyfotil a je to jak z horroru 🤣 Jsem astmatik a dobře se mi tak dýchá. Dcera tak jako mimino taky tak spala.

marge_s
22. led 2023

@kelerub uplne stejne, stejny duvod 😃 ale nenapadlo by me, ze to je u deti problem. Asi tak spaly i moje mimina, videno upetne, zajimave 🤔

luhana
22. led 2023

@jenonka
Syn má 22 m a spává tak úplně běžně a nikdy mě nenapadlo, že je na tom něco špatně.

laxesis
22. led 2023

Syn to jako miminko dělal taky, je to do určité doby (třeba do roka) naprosto normální - cvičili jsme vojtovku, taky jsem se na fyzio několikrát ptala..dětem se tak uvolní trubice a lépe se jim dýchá. Jak rostou, už to není to tak výrazné to zaklonění, ale někdo to dělá opravdu dlouho a není na tom nic špatného =) synovi je necelých 6 a když je nemocný, tak se taky v noci zakloní, aby se líp dýchalo..ale už to nevypadá tak nepřirozeně, jak u mimča🙂

olik1979
22. led 2023

@jenonka dcera to také dělala, v kočárku spala na boku a hlavu zvrácenou, jinak neusnuly. Prostě oblíbená poloha 😁 dnes je ji skoro 11 a už to nedělá 😆😆😆

sonra
24. led 2023

Reflux