Ahoj maminky. Prosím o pomoc a plno rad.
Mám měsíční holčičku a už přes týden jí trápí hleny. Abych to upřesnila, Nemá nudle ( odsávačka nic neodsaje - sem tam jen nějaký holoubek který vytahnu uchošťouchem) jen prostě chrčí a je slyšet jak se snaží polykat hleny. Stává se tak hlavně v noci a k ránu. Již jsem vyzkoušela - Libenar, zvednout postýlku, nasivin, zvlhčovač (ten jsem zakoupila a zjistila že vlhkost máme v noci kolem 70%) takže nepoužívám. Nevím již co s ní. Když večer spinká, tak jí budí, že jí hleny tečou zřejmě do krku, tak začne chrčet a po té hleny polykat ☹
Máte ještě někdo nějaký nápad? U dr. jsem byla a ta mi poradila pouze Libenar a zvednou postýlku.
Děkuji zkusím 😉 zkouším už úplně vše - je mi malé líto 😢
@smigii Malému při rýmě hodně pomáhá dát do odpařovače pár kapek eukalyptového oleje jak píše @veruska007 nebo do té aromalampy....a nebo olejíček nalít do nějaké nádoby, zředit vodou a namočit v tom plínku , kterou pak přehodit přes postýlku 😉
co homeopatický sprej do nosíku Euphorbium compositum? používala jsem u dcery a byla maximálně spokojená 😉 a zvlhčovač určitě ano, vlhkost v bytě není totéž jako pára ze zvlhčovače.
Ahoj, měli jsme a máme to samé, spousta hlenů a nic jsme neodsáli. Může to být jak píše @luthien.k, malý má alergii na BKM a k tomu reflux, ale ne takový ten klasický, kdy dítě zvrací, on si jen nadavoval mléko a to pak vdýchával. Doktoři mi pořád tvrdili, že to jeho chrochtání a zahlenění je normální, až měl malý několikrát bronchitidu, zápal plic, celkově za 6 měsíců 6x antibiotika... Pokud to bude u malé přetrvávat, trvej na nějakém vyšetření, my jsme se dostali do správných rukou pozdě, malý už má astma a pár dalších problémů díky špatné (nijaké) léčbě. A začalo to jak u Vás - hleny, co nejdou vysát.
Moc děkuji určitě vyzkouší co bude v mých silách.Co se týče zvlhčovače tak právě vlhkost máme velkou 70% A ta alergie na to mléko? To nevím,nerozumím...že ho piji já???Astma nemáme a alergii též ne. Nebi o tom mevíme ;o/
Taky jsme si tim teda prosli, ale musim rict, ze nam prave pomohl prave ten Libenar a stridala jsem s morskou vodou. Honzik navic lezel v takovem klubicku- skoro jako v autosedacce (nepomohlo jen nazvednout postylku). Moje Dr. mi rikala, ze pokud kojim, je to nejlepsi lek a taky ze pokud dite pije, tak se to neresi a neni to tolik vazne. Pretrpeli jsme, trvalo to asi tak tyden a neco. Takze vydrzte.
@smigii Ahoj. Najdi si tu primo diskuzi o alergii na bilkovinu kravskeho mleka. Je to hodne obsahle, ale ano, jednim z priznaku muze byt zahleneni. Spise ale deti reaguji ekzemem nebo strevnimi obtizemi, nekdy kombinace vseho. Takze se nedes, ale je dobre o tom posbirat objektivni informace. Neni to jen o mleku jako takovem, ale o vsech mlecnych vyrobcich - jogyrty, syry, kysane napoje...Pokud je to alergen, tak prechazi pres materske mleko k miminku. To jen hodne strucne🙂 Zkus to zvlhceni, ale pokud to neprejde, pozadala bych pediatra o doporuceni na alergologii. To potrebovat budes. Dobry pediatr by te tam mel ochotne poslat. A tam se treba zjisti neco vic. Drzim palce🙂
Ještě jednou všem děkuji za rady. VYzkouším vše co jde 😵
@smigii , @jankadudova Ti to pěkně vysvětlila, přesně tak to je, ale když nemáte v rodině žádné alergie, tak ta pravděpodobnost je velmi nízká, takže bych nejdřív zkusila klasické rady typu zvlhčování, prostříkávání nosíku atd. a až kdyby nic nepomáhala, klidně bych sama upozornila pediatra na tuto možnost.
P.S.: Pro @jankadudova: Dr. Fuchs píše, že až třetina dětí s alergií na BKM má příznaky v respiračním traktu...
@luthien.k ahoj, no jasne, priznaky jako zahleneni, caste rymy apod. Jen jsem tim chtela rict, ze castejsi jsou priznaky kombinovane nebo jiz zmineny ekzem. ale respiracni priznaky nevylucuji🙂 Zkratka si myslim, ze pri podezreni ma pediatr odeslat naalergologii. Tam si myslim, ze to casto "drhne". Jedna maminka mi tu psala, jak ji pediatr nikam poslat nechce a ona mu bezmezne veri, ale ze jeji dite se pokazde osype...no to uz jsme spolu probraly, vid🙂 papa
@jankadudova, určitě, to máš pravdu, nejčastější jsou příznaky kombinované, ale znám i děti, co po požití BKM měly normálně zánět HCD nerozeznatelný od virózy (opakovaně při opakovaných expozicích). Ale to je spíš výjimka 🙂 No a pediatři vs. alergie na BKM (a alergie obecně), to je kapitola sama pro sebe 😖 🙂
Tak jsem byla dnes na běžné kontrole u DR. a ptala jsem se ohledně našeho zahlenění. DR. si malou poslechla a prý nikde nic, že se to děje u miminek a je to zapříčiněno zůženou sliznicí. Prý se to spraví 😒 No ale kdo má pořád čekat 😨 MAlá v noci nespinká a jen natahuje a chortá. Četla jsem si o té alergii na to mléko a krom zahlenění žádné jiné shody nevidím - chtěla jsem se ale optat, kdyby tuto alergii měla, nerchochtala by celý den? Ona zahlenění má pouze v noci cca od 2h do 6h ráno. ☹
@smigii Nechci delat zadne zavery, ale podle toho co popisujes ma asi pani doktorka pravdu. Muj syn taky cca v mesici takhle "chrochtal", ja si vydupala vytery a vse byla v poradku a casem se opravdu upravilo. POmohl zvlhcovac vzduchu a chladna mistnost - nebo alespon neoblekat zbytecne na noc, at se nepoti.
Tak snad to tak i bude.Kéž by to již přešlo a malé se ulevilo. Vlhkost máme 70% což je prý dost. Je pravda, že na noc spinká v dupačkách a mikince, ale to je akorád ne? Taky jí dává čepičku - je to moc??? Děkuji za reakce, mic mi to pomáhá. 😉
@smigii Tak stejné jsme to měli i my, malá taky chrochtala, nic moc jsem z nosíku odsavačkou nedostala, před každým kojením jsem jí prostříkávala nosík Libenarem a občas na noc ten Nasivin (jen kapičku) a jak jí "splaskla" sliznice v nosíku bylo to lepší, měli jsme i podloženou postýlku cca do 3tího měsíce a mokrou plínu na postýlce a v zimě i na topení. Malá neměla reflux, ale když brečla tlačila si mlíko dozadu do nosíku a z toho měla pak nosík ucpaný. Taky jsem byla u Dr. a ta jí pořádně prohlédla a poslechla a taky nic nenašla. Časem se to samo upravilo a ucpaný nosík zmizel.
@smigii Ja nevim jak mate doma, ale me prijde na spani dupacky a mikina teda prilis! A jeste cepicka? Ja davam malemu jen bavlneny overal a prikryvam jen symbolicky tenkoudekou nebo plenkou...kdyz je mimino moc zahrte, tak mu to skutecni spis skodi. Zkus to.
Maminka je detska dr. a doporucila do aromalampy eukalypt. Pomaha to uvolnit hleny, lepe pak tecou.