Začalo se vám normálně spící mimčo zase víc budit?

sonic2
9. únor 2015

Ahoj maminky, mám prosbu o radu. Můj 5,5měsíční chlapeček(na UM), který do této doby spal relativně dobře, čímž myslím vstávání 2x za noc na kaši a mlíko, s občasnou vyjímkou prdíků nebo podobně, se najednou začal budit. A to tak, že jde spát jako vždy kolem 19, pak buzení po 2 hodinách až do 4 a pal po hodině. Občas se uklidní, když mu zandám zpátky dudlík, ale dřív mu nevadilo, když vypadl a spal klidně dál. V horším případě dávám čaj, ani ho nevyndám z postýlky. Zoubky to myslím nejsou, dásně oteklé nemá, i když jako prvorodička moc nevím, jak oteklé dásně vypadají. Přes den toho nikdy moc nenaspal, tak 3x půl hodiny a to pokračuje pořád dál. Když se budí, je dost nešťastný, pláče, je vidět, že by chtěl spát. Už jsem i přemýšlela, jestli to nemůže být po druhém očkování (hexa+prevenar), ale začlo to až pár dní po očkování, kdy spal normálně. Poradíte prosím, jak to řešit? Díky moc

mandala
9. únor 2015

Režim miminka se pořád mění, jeden den spí celou noc a druhou noc je třeba vzhůru. Může ho třeba taky něco trápit, např. zoubky, leze na něj nemoc apd., ale z mých zkušeností to nemusí být vůbec nic, je spoustu dětí, které v noci nespí. S reakcemi po očkování zkušenost nemám.

katyxq
9. únor 2015

Že se děti v druhém půlroce budí častěji je normální, ale ani reakci na očkování nejde podceňovat ... a možná "jen" potřebuje prostou a jednoduchou věc - víc těsného kontaktu (i v noci) se svou maminkou 😉.
https://www.modrykonik.cz/detsky-spanek

me79
9. únor 2015

Moje mala - 6 mesicu - nikdy nespala v kuse celou noc. Ona vlastně nikdy nespí v kuse vic jak 2 hodiny. Od 5.?mesice se budí kazdou 1 h. Spi s nami - takze syndromem odloučení netrpí, jedine co pomáhá je prso- ale opět jen na 1 h. Držím ti i sobě palce, at se to brzy srovná a deti budou spat vklidu.

sedmiteckas
12. únor 2015

Také se nám teď spánek trochu zhoršil (máme 6 měsíců), ale u nás tim, že se malá začala v postýlce přetáčet na bříško, pást koníky ze spánku atd. Je prostě víc neklidná. Pokud nemůže zaspat, beru ji tak po půlnoci k nám do postele, kde spinká klidně.

anezka1
13. únor 2015

Me se syn takhle budi od 4.mesice a zacalo to presne jeden den po ockovani,moc bych za to nedala,ze to byl ten spoustec.Bohuzel to trva porad,nic nepomohlo,ale je kojeny,takze u nej se jedna spis o zlozvyk na prsu.Ale kazdy mesic je jiny,jednou vydrzi spat dve hodiny v kuse,,za dalsi mesic treba jen pul.Porad je nevypocitatelny.Takze zitra i u vas muze byt vsechno jinak,mozna bych si ho vzala do postele,treba mu jenom vadi,ze je tam sam a neciti te.Nebo mu zkus pustit vysavac,fen...i to ho muze uklidnit(poustela jsem to pres mobil na strankach uspavac.cz).Preju mnoho sil