Ahoj maminky, mám prosbu o radu. Můj 5,5měsíční chlapeček(na UM), který do této doby spal relativně dobře, čímž myslím vstávání 2x za noc na kaši a mlíko, s občasnou vyjímkou prdíků nebo podobně, se najednou začal budit. A to tak, že jde spát jako vždy kolem 19, pak buzení po 2 hodinách až do 4 a pal po hodině. Občas se uklidní, když mu zandám zpátky dudlík, ale dřív mu nevadilo, když vypadl a spal klidně dál. V horším případě dávám čaj, ani ho nevyndám z postýlky. Zoubky to myslím nejsou, dásně oteklé nemá, i když jako prvorodička moc nevím, jak oteklé dásně vypadají. Přes den toho nikdy moc nenaspal, tak 3x půl hodiny a to pokračuje pořád dál. Když se budí, je dost nešťastný, pláče, je vidět, že by chtěl spát. Už jsem i přemýšlela, jestli to nemůže být po druhém očkování (hexa+prevenar), ale začlo to až pár dní po očkování, kdy spal normálně. Poradíte prosím, jak to řešit? Díky moc
Že se děti v druhém půlroce budí častěji je normální, ale ani reakci na očkování nejde podceňovat ... a možná "jen" potřebuje prostou a jednoduchou věc - víc těsného kontaktu (i v noci) se svou maminkou 😉.
https://www.modrykonik.cz/detsky-spanek
Moje mala - 6 mesicu - nikdy nespala v kuse celou noc. Ona vlastně nikdy nespí v kuse vic jak 2 hodiny. Od 5.?mesice se budí kazdou 1 h. Spi s nami - takze syndromem odloučení netrpí, jedine co pomáhá je prso- ale opět jen na 1 h. Držím ti i sobě palce, at se to brzy srovná a deti budou spat vklidu.
Také se nám teď spánek trochu zhoršil (máme 6 měsíců), ale u nás tim, že se malá začala v postýlce přetáčet na bříško, pást koníky ze spánku atd. Je prostě víc neklidná. Pokud nemůže zaspat, beru ji tak po půlnoci k nám do postele, kde spinká klidně.
Me se syn takhle budi od 4.mesice a zacalo to presne jeden den po ockovani,moc bych za to nedala,ze to byl ten spoustec.Bohuzel to trva porad,nic nepomohlo,ale je kojeny,takze u nej se jedna spis o zlozvyk na prsu.Ale kazdy mesic je jiny,jednou vydrzi spat dve hodiny v kuse,,za dalsi mesic treba jen pul.Porad je nevypocitatelny.Takze zitra i u vas muze byt vsechno jinak,mozna bych si ho vzala do postele,treba mu jenom vadi,ze je tam sam a neciti te.Nebo mu zkus pustit vysavac,fen...i to ho muze uklidnit(poustela jsem to pres mobil na strankach uspavac.cz).Preju mnoho sil
Režim miminka se pořád mění, jeden den spí celou noc a druhou noc je třeba vzhůru. Může ho třeba taky něco trápit, např. zoubky, leze na něj nemoc apd., ale z mých zkušeností to nemusí být vůbec nic, je spoustu dětí, které v noci nespí. S reakcemi po očkování zkušenost nemám.