Zdravim, dcera si posledni dny zacina pohravat s polohou sikmeho sedu. Ma pul roku. Vzpomenete si prosim nektera, za jak dlouho presly vase deti ze sikmeho do primeho sedu? Uvedomuji si, ze je to velmi individualni, presto bych si rada udelala nejakou pribliznou predstavu. Predem dekuji.
Heh, schválně jsem si našla fotky. 😀 první od prvního šikmýho sedu do prvního normálního 12 dní. 😀 Ale pak ještě trvalo samozřejmě nějaký čas, než vychytal balanc a seděl rovně. 🙂 Nicméně od byl dlouho pozadu, cvičili jsme 9m Vojtovku a sedl si až kolem 11m. 🙂 Pokud děti začínají brzo, často to trvá déle.🙂
@me_druhe_ja Jj, vas pribeh znam 🙂 Ale i tak se to pekne cte, ze zrovna tvemu chlapeckovi to slo tak rychle. Ja jsem si rikala, ze tak mesic, dva... Tak mozna to bude nakonec spis ten mesic nez dva, byla bych leda rada 🙂
@malenka3 jako uprimne - cekam na to jak na smilovani bozi uz od jejiho narozeni 😀 😀 Hluboky kocar totalne bojkotuje, takze jen nositko, uz nam s manzelem odchazeji zada 😀 Sportak bude taky vysvobozeni... A hlavne verim, ze uz se pak i o neco vic sama nebo se segrou zabavi. Ale obecne si nemuzu stezovat, v tomto jsou dve deti lepsi nez jedno - jak ta starsi lita okolo, tak mladsi casto vydrzi nekde polezet a hrat si a jen ji sledovat nebo tak.
Včera si malá začala sedat zrovna... a trvalo jí to cca 3 týdny ale jsme trošku pomalejší 🙂
Starsi sikmy sed nedelala vubec, poprve se posadila v 10 mesicich (obchazela od 6 mesicu, lezla od 7 mesicu). Mladsi se v sikmem drzel 7 mesicu, posadil se v 11 mesicich, obchazel taky od 6 mesicu.
Naše si začala sedat do šikmého sedu v půlce 7 měsíce. Pár dní po 8 měsíci už seděla normálně v rovném sedu. Lezt začala až cca za měsíc od toho co si sedla. Je to hodně individuální.
Tyhle věci si fakt nepamatuju 😄 takže jsem vlezla do deníku, prvorozená potřebovala 3 týdny, posadila se v 8 měsících, necelý měsíc po šikmém sedu. Druhorozená je rychlejší (táhne ji ta starší), takže se posadila v 7 měsících, 10 dnů po prvním pokusu o šikmý sed.