Ahoj holky,
chtěla bych vědět jak řešíte různé věci kolem dětského (novorozeneckého - batolecího) oblečení.
Vyváříte i věci, které nejsou přímo na pokožce? (kalohoty, dupačky, mikinky,...)
Převlékáte denně i věci, které nejsou přímo na pokožce? (pokud nejsou evidentně ušpiněné)
Žehlíte na zvláštní podložce, nebo přímo na prně, kde žehlíte i své věci?
Sušily by jste na půdě s klasickým půdním nepořádkem?
Ahojky Ranata, zrovna nedávno jsem toto také začínala řešit... a jedna mamina a těhule zároveň mě poradila to, že co se vyváří tak vyvařit (pleny, košilky...), jinak prát vše dle etikety což je max. 60 stupňů. A je pravda že vyvařit dupajdu z bavlněného úpletu..., to by z toho byl asi dobrý hadr 😅 . Žehlit budu normálně na prkně... .
presne, jak pise kijo. vyvarela jsem jen poblinkane/pokakane latkove pleny a pak je zehlila. ted uz ani to moc nezehlim. neni cas na legracky 😀 na pude bych asi nesusila-kvuli plisnim.
Malému peru prádlo společně s naším, nic nevyvářím, peru na 40. Na začátek jsem vyvařila těch pár látkovek, které používám na podložení, otření apod., ale teď už je peru jen na 60 s našimi ručníky. Protože peru častěji, než kdybych čekala, až budu mít pračku jeho oblečení, nemusí mít toli věcí, rychle se prádlo "točí". Žehlím jen někdy látkovky, když mám čas a chuť. 😉 Malý nemá žádné potíže z toho, že mu nepereme zvlášť. Nepoužívám ani "dětský" prášek, protože je složení stejně stejné jako u normálního prášku. Dětské prášky jsou jen drahé 😝 a podle mých zkušeností špatně perou, zůstávaly mi flíčky od jídla.
Ahoj, tak já zrovna minulý víkend začala s praním vybavičky. Rozhodně se řídím podle etikety, takže ty barevný oblečky peru na 40. Nehodlám to hned po prvním vyprání všechno zničit. Taky novou zavinovačku a nový spací pytel jsem vyprala na 40. Jinak žehlím normálka na žehlícím prkně, akorát ty věci peru zvlášť a koupila jsem prášek Persile sensitive. Sušila jsem na balkoně, ale jestli bude počasí pokračovat v tomto rázu 😒 , tak budu muset sušit doma na sušáku v pokoji...
renatak na půdě bych teda nesušila ani nám, jinak peru všechno naruby, jen na 40, věci po mně na 60 byly asi kvalitnější materiály, jinak žehlit můžeš normálně na prkně a od 6 ti nedělí už jsem ani nežehlila
jak píše kubinkov taky se mi zdá, že dětský prášky moc toho nevyperou mi od 6ti nedělí perem v našem a nic
věci denně převlékat je zbytečný teda pokud nejsou poblinkaný a tak
takže abych to schrnula od 6 ti nedělí peru a dělám pro malou vše jako nám 🙂 přijdou jiné věci, kterým se budeš víc věnovat🙂 přeji pěkné těhulkování
driv jsem parala veci normalne v pracce na 40 s lovelou myslim...a ted uz mu to peru s nasim oblecenim normalnim praskem...ale jak jsme zacali tuhou stravu tak jsem dost odmocovavala aby topustilo...ale treba bana a mrkva nepostila...:(
Ahojky,já jsem vyvařovala jen věci,které jsme měli ještě po manžovi(byly zažloutlé,není divu za skoro 30 let).Jinak jsem prala první věcičky na 60,ty barevné i na 40.První týdny jsem převlíkala často(dost ublinkávala),asi od těch 2-3 měsíců jsem v pohodě nechala bodýčko 2 dny.Dupačky a tepláčky jsem taky neměnila každý den,pokud se nestala nehoda.Žehlím na našem prkně a suším,kde se dá. 🙂