Vysoká holčička. Máte také někdo?

tummar
5. srp 2024

zdravim maminky, prosim mame holcicku, za mesic bude mit 2.5 roku a meri 97 cm.
Jsem uz z toho nestastna, porad posloucham jak je velka oproti jinym detem. Mate to tak taky nekdo? V rodine nemame nikoho nejak extra vysokeho, nejvyssi z holek jsem asi ja se 173cm.
Tak doufam, ze v dospelosti nebude mit dva metry :(
U kluka bych to neresila ale u holcicky je to jine :/ .
Dekuji

misha31
5. srp 2024

Vzdyt ji jsou teprv 2 roky. Moje zase v 5 letech mela jen nejaakych 103cm a ted v 10 uz ma 165cm.

levandule_k
5. srp 2024

Lidi takhle blbě společensky pindaj o všem. Kdyby byla malá, tak zas budeš řešit, že je moc malá.

Výška bude problém, pokud ji ty budeš vnímat jako problém.

A co jako, tak bude velká. Zase bude mít dobrý rozhled na koncertě, výhodu při basketu. Měla jsem spolužačku, co byla hodně vysoká a říkala, že než se svou výškou smířila, tak se schválně hrbila, aby byla menší. Já jsem zase hodně malá a díky takovým milým lidem, co pořád řešili, že jsem malá, jsem získala pocit, že je to špatně, ale naštěstí jsem tohle překonala a moje výška je naprosto ok. Jestli s ní má někdo problém, no tak je to jeho problém, ne můj. Takže kvůli dceři si vyřeš svůj problém s její výškou. Nejdůležitější je, aby byla bezpodmínečně milovaná a přijímána matkou přesně taková jaká je a ne, aby její matka byla nešťastná, že má 190 cm a kdyby měla těch 175 cm, bylo by to lepší.

cilkat
5. srp 2024

Pokud máš podezření, že tam může být hormonální problém, pak k doktorovi a na odběry krve... Ale nemyslím si, že by tam byl (Ok, je možná půl roku napřed proti průměru... To fakt může být za dva roky úplně jinak. ... já byla celou školu nejmenší ve třídě... a pak přišlo nějakých 14/15 let, holky prestaly růst a já nakonec skoro všechny prerostla... mám 171 a vysoká si nijak nepřijdu (manžel má 195).)

alice180
5. srp 2024

Naše malá na tříleté prohlídce měla 103 cm. Doktorka nic neříkala. Teď je ji skoro 3,5. Velikost má 116. Ano, je vysoká. Patrně i bude no. Já mám 168 partner 171. A taky všichni, že je vysoká nebo čím ji krmíme a hnojime. Nebo se ptají kolik jí je a pak údiv, že je jsou ji jen 3, že vypadá na pět. Takže chápu.

ajja87
5. srp 2024

Tak ja bych teda nerekla,ze je nejak moc vysoka🤔 moje ve třech letech měla 100 cm...a nejmensi ma ted 8,5 měsíce a ma 77 cm,to teprve bude dlouhan,ale je to kluk,tak tam to tak nevadí....

dandaa
5. srp 2024

Výška mi nepřijde nijak výjimečná. Křivku snad lékař hlídá ne ?

teate
5. srp 2024

@tummar Naše má 2.5 roku a má 95cm, včera jsem ji měřila. Jinak já měla v deseti letech 154cm, byla jsem nejvyšší ve třídě. Pak jsem dostala mensku a už jsem nevyrostla ani o cenťák. Mám furt stejně a je mi 33. 😅

dashyyy
5. srp 2024

Holky se taky pak celkem zastaví, já bych se nebála.. mám doma čahouna, čerstvých devět let, jde do 4. třídy má přes 150cm a přechází na oblečení 158, vlastně má na chlup stejné rozměry jako její o tři roky starší brácha.. takhle to měla i její sestřenka, vysoká oproti vrstevnicím, nohy 42, všude vyčuhovala a zastavila se před 170cm, přitom její maminka má ke 180cm

lv
5. srp 2024

Ve 3 letech měla Eve 103cm, dívala jsem se (teď ve 12 letech má 173cm). A Apolenka 101cm (dorostla do 168cm, už neroste) . Jo, byly vyšší než většina holek.

konidana
5. srp 2024

@tummar prý jsem ve 3 letech měla taky přes metr. Lidi se divili, jak to, že ještě nepůjdu do školy, zatímco jsem sotva nastoupila do školky 😅 (otec 190, matka 170, a já dle předpokladů mám 180cm, cca od 13nebo 14 let, pak jsem už nerostla)

hanka_12345
5. srp 2024

@tummar ahoj muj syn meril 100cm ve 3 letech. Nevim teda kolik to bylo ve 2,5 ale predpokladam ze pul metru za ten pul rok nevyrostl..takze mel to co ta tva plus minus centak coz uz nepoznas casem. A me teda neprijde ze by byl nejakej vyskej,tak normalne. Neter stejne stara a jeho vrstevnici jsou vysoci jak on takze si myslim ze cislo co pises je uplne normalni. Ma jednoho kaarada co je jeste o pul hlavy vyssi a je o 2 mesice mladsi a taky kdyz na nej kouknu taksi nerikam jezisi ten je obrovskej

veruuu_kubesovic
5. srp 2024

Mě teda výška nijak neudivuje, obě moje děti měřili kolem 100cm ve 3letech, syn je vzdy o fous větší než jeho vrstevníci, jestli se na tom někdo podivuje nebo ne? To mi je upřímně fuk, přece mu nezlomim nohy, aby byl podle tabulek 😀

lauriak
5. srp 2024

Moja mladsia dcera je najvyssia z holciciek v skolke a v 4 rokoch ma velkost nohy 30. Ja sa ale tesim, ze je zdrava a rastie. Neviem preco by som sa mala trapit niecim, co nemozem zmenit. A medzi nami, to naozaj vysoka holka je taka tragedia?

marketa11112
5. srp 2024

@tummar dceři ke čerstvě sedm a má 140 cm. Vysoká určitě bude. Já jsem malá, ale manžel má dva metry.
Dcera je určitě nejvyšší z holčiček ve třídě a to je zároveň nejmladší. Také jsem několikrát slyšela, že je minimálně o dva roky starší. Ale jsem zvyklá. U syna to bylo stejné.
Neřeším to, stejně s tím nic nenadělám.

ai30
5. srp 2024

@tummar Neres dcerinu vysku, res svoji reakci na ni. Byt nestastna z toho, ze by dcera mohla byt vysoka je opravdu nebezpecna reakce. Dcerino telo je takove, jake je, pokud je zdrave, neni jeho tvar zadnym duvodem k nestesti. Nevim, jestli znas nejake zeny, ktere vyrostli s matkami, ktere jim davaly najevo, ze nevypadaji podle jejich predstavy. Ver mi, je to jedna z nejskodlivejsich veci, ktere muzes sve dceri udelat.

ai30
5. srp 2024

@ai30 *vyrostly

babka
5. srp 2024

@tummar a proc to resis u holky? co se stane, kdyz bude vysoka? nic. Jen ji zadelas na problemy svym pristupem. Moje dcera vzdycky patrila mezi nejvyssi ze tridy a nikdy me nenapadlo, ze by to mel byt problem. Ja taky vzdycky vsude couhala a nakonec mam "jen" 174 cm

vevercicka
5. srp 2024

@tummar moje dcera mela ve 3 letech 103 cm. A ano, je vysoka. Nevim, proč bych z toho ale mela byt nešťastná? 🫣🙂😉

garfa4
5. srp 2024

To, že mám vysokou dcerku poslouchám pokaždé, když někoho potkáme. A už na to začínám být alergická a někdy podle toho i reaguji. Tak je vysoká, no a co? Pokud není zdravotní problem, není co řešit. Zkus si to spíš nějak srovnat ty sama v sobě.

ninive211
5. srp 2024

Pokud to neřeší pediatr jako problém (horonální), neřešila bych taky. Nepřijde mi to jako nějaký extrém. Může být vyspělejší, pak MS v 10 letech a už neporoste. Mám takhle kolegyni, vždy prý patřila k nejvyšší ve třídě, předčasná puberta, MS krátce před 10.narozeninami už a najednou přestala růst a má 158 cm a víc ani ťuk.

tummar
autor
5. srp 2024

dekuji vsem za odpovedi.. ja podle starych fotek byla v jejim veku stejna.. ani bych to neresila ale opravdu pokazde, co nekde prijdeme tak posloucham jak je velka, a ze nase dite je starsi a je mensi.. a porad dokola. Jednu dobu jsem opravdu rikala, ze budeme radeji zavrene doma, protoze uz me to nebavilo poslouchat. Ted uz mam na to jen odpoved, ze ja jsem byla stejna a ted jsem se sebou naprosto spokojena. Co jineho taky rict, ze?

me_druhe_ja
5. srp 2024

@tummar Já mám taky holku obrika. Nevím přesně, kolik měla ve 2,5 letech, ale vím, že nosila vel 98, která ji už ale byla menší. 😀 teď má 3,5 a naposledy jsem ji měřila v červnu a to měla 105cm a 17,5kg. Nosí vel 110, ale trička už má krátký, protože má dlouhej trup. A taky ji podezřívám, že od toho posledního měření zas vyrostla.
Vypadá opravdu min o rok i víc starší. Ale ona byla velká odjakživa, jede si porad to svoje. V podstatě furt je nad 97 percentilem. Je zdravá, šikovná... normální holka 🙂 já ani přítel nejsme žádní obři (171 a 176) a ani se velká nenarodila (50cm).
Mě to spíš štve skrz oblečení, furt abych měnila šatník a a je to drahý 😀 Ale jinak by mě nenapadlo to řešit. Tak je prostě velká no. Třeba se to zastaví, třeba bude vysoká. A co s tím nadělám. 🙂
Mám ještě syna a ten je úplny opak: ve 4 a 3/4 má jen kolem metru. Ten si zase tu svou linku, kdy je furt kolem 3 percentilu. Tomu aspoň oblečení vydrží dlouho. 😀
Ale je to vtipný, jak je ona o 15m mladsi a přitom už o dost větší. 😀

izz76
6. srp 2024

@tummar Co to mas za divné lidi v okolí,ze je bavi dokola řešit a porovnávat tvoje vysoké dite? Moje mladší dcera je naopak mezi vrstevníky jedna z nejmenších a nikdo to nijak zvlášť neřeší. Možná bych u téhle rýpalů vyzdvihla nějakou jejich ,,vadu,, Třeba bych řekla ty Jani, mě se zda,ze mas větší uši, možná by jsi neměla nosit culík apod.

alice180
6. srp 2024

@izz76 a k čemu to jako bude ?

izz76
6. srp 2024

@alice180 K tomu aby přestali řešit druhé a starali se o sebe.. Nechápu lidi kteří nemaji nic lepšího má práci než do kola komentovat výšku malého dítěte.

keysi90
6. srp 2024

Moje dcera bude mít v říjnu 8 a má 134cm. Je nejvyšší z holčiček z celé třídy. Neřeším. Třeba bude hrát jednou basket 😁

tummar
autor
6. srp 2024

@izz76 jo to si taky vzdycky rikam 🤣🤣 ze by se hodila nejaka takova odpoved

jeyre
6. srp 2024

@keysi90 Moje má 140 a je taky nejvyšší a ještě k tomu nejmladší 🤷 Akorát ten basket ji nebaví... Neřeším, podle doktorky je to v pořádku, na komentáře vůbec nereaguju.

alice180
6. srp 2024

@izz76 jo já taky ne🙂, my to taky posloucháme no. Řeknu jo je vysoká. Tečka

lentilka0123
7. srp 2024

To, že je vysoká teď, vůbec nic neznamená 😊 Můj manžel byl taky vždycky velký oproti svým dětským vrstevníkům, vzhledově mu ostatní tipovali, že je tak o rok starší.. Dnes má 175cm, takže žádnej obr 😃 A naopak moje sestra byla vždycky malinké drobné děťátko, oproti vrstevníkům skoro o hlavu menší a dnes má 185cm 😃 Takže to, kolik dítko měří teď, nic nevypovídá o tom, jak bude velké v dospělosti 😊 Lidi budou mít kecy na všechno, nic si z toho nedělej 😃