Vyrážka (ruce, nohy). Máte zkušenosti?

camillaq
10. kvě 2020

Prosím o vaše zkušenosti, syn 14 měsíců v úterý se mu udělala vyrážka na pravé ruce, postupně se mu začala dělat na levé, v pátek večer se to už objevilo i na patách. Od úterý dávám kapky fenistyl a mažu, ve čtvrtek jsem posílala foto dr. a ta mi řekla ať pokračuji v kapkách a mažu, při zhoršení na pohotovost. V sobotu ráno měl teplotu 37,3 a bylo to horší, tak jsem zajela na pohotovost. Tam mi řekli pokračovat a když se to zhorší, ať přijedu znovu. Syn to má od toho úterý horké a rudé, svědí ho to.
Minulý víkend měl cca 0,05 čerstvé vymackane pomerančové stavy, může to mít z hoto? Nikde jinde to nemá jen dlaně a paty.
Měli jste to někdo?
Děkuji

eloise02
10. kvě 2020

Řekla bych, že je to sedmá nemoc tzv. Ruka-noha-pusa. Měli jsme se synem oba v lednu.

miba10
10. kvě 2020

Taky bych řekla že to je sedmá nemoc

jipe
10. kvě 2020

pokud má i kolem pusinky, afty v puse (i patro nebo v krku), tak určitě nemoc ruka - noha - pusa (u nás jeden den teplota kolem 38 a vyrážka nohy, ruce a krk)

petramana
10. kvě 2020

jasna sedma nemoc, to vam nerekla dr. ani na pohotovosti? 🙈 taky jsme meli, brzy to prejde

eloise02
10. kvě 2020

@jipe Hele nemusí, my jsme v puse neměli nic, jen osypané dlaně a chodidla. Syn skoro nic, já naopak šíleně. Měla jsem i horečky a zimnice. Pak nám slezly nehty. Je to fakt hnusná nemoc.

jipe
10. kvě 2020

@eloise02 jj, já vím, že nemusí, já jen že kdyby to bylo i kolem pusy/v puse, tak je to skoro 100%. Já na tom byla taky nejhůř. Děcka sice měly flekatý ten oblouk patra, jak začíná krk, ale nestěžovaly si, já myslela, že umřu, když jsem měla polknout

camillaq
autor
10. kvě 2020

On právě kolem pusenky a v ní naštěstí nic nemá. Minulý týden měl dva dny teplotu teplotu 37,5 a červený flicek v pusence, bylo to v místě kde bude další zub, tak to asi nebyl zub a možná tam toho bylo víc. Synovec když měl sedmou nemoc (asi před dvěma roky) tak měl hlavně plnou pusu aftu a vyrazku minimálně a všechno se mu udělalo, tak nějak během dvou dnů, takže úplně jiný prubeh.

jipe
10. kvě 2020

@camillaq já zas neměla na nohách, jen dlaně a hřbety rukou a v krku, mazala jsem sudocremem na zmírnění