Ahojky všem, mám doma 14ti denní miminko a asi před dvěma dny jsem si všimla, že se jí udělala kolem krku vyrážka (foto). Neví někdo co by to mohlo být? Děkuji ☺️
Take jsem chtela napsat to same pokud kojis tak to muze byt reakce na nejakou potravinu vydrzela bych a pokud se nebude do jednoho max dvou dnu lepsit zasla bych k lekarce
Bohužel nekojím takže reakce na potravinu to být nemůže právě ...jinak to má jen na tom krku, ve čtvrtek jdeme k doktorce tak uvidíme, snad to nic nebude
@hasara33 Hm....tak to by mohlo být to abkm (změnit značku mléka) nebo atopák (taky změnit mléko a správně mazat). Nebo reakce na prací prášek? To by mohlo pomoci přídavné máchání. Zatím můžeš pomazat zinkovou mastí, než se dostanete k doktorce. Je antibakteriální a volně dostupná v lékárně.
@jancabr ještě mě napadlo jestli to nemůže být zapařený, protože se jí to objevilo druhý den poté, co jsem byla delší dobu v autosedačce a docela se zpotila kolem toho krku (nebo tedy druhý den jsem si toho až všimla) ...jinak zkusím teda tu mast, mám právě docela strach to mazat když nevím co to přesně je aby to nebylo pak ještě horší 😕
Syn to měl trošku jak se potil, takže to klidně může být z toho. Zkusila bych to máznout bepanthenem nebo co máš na opruzeniny.
Zapařené to samozřejmě může být. To by byla ta nejlepší varianta. Jen se mi to podle fotky zdálo dost suché a hodně rozsáhlé...
Tohle mi přijde jako atopický ekzém. Hodně mazat. My používáme Adermu. Ale jsou na to různé masti.
@hasara33 no u ní se to projevilo hned jak dali poprve UM cca kolem 2 měsíce, ekzém měla malá už trochu dřív, ale sestra myslela, že jsou to potničky tak na to zkoušela vše možné , ale po umělku se ta vyrážka hodně zhoršila, tak to začla řešit s mudr. a přišlo se na to. Trpěla hodně i na koliky..
Má to jen na krku, nebo i jinde po těle? Pokud kojíš, mohla by to být reakce na nějakou potravinu. Já třeba takhle snědla ostružinovou marmeládu a dcerka měla dva dny fleky na tvářích. Samozřejmě je ve hře atopák, kvasinka a ABKM, ale to je lepší nechat posoudit odborníky.