Vyrážka - malé miminko. Mátě zkušenost? Co pomohlo?

lida9
7. kvě 2020

Malé se objevila tahle vyrážka na zádech, i na hrudníku..Doktor řekl, že to může být akné, reakce na prací prášek či reakce třeba na lepek... Bojoval jste s tím někdo, co pomohlo? Peru v Lovele, pečivo nejím (lepek je ale i jinde to vím )...akné - malá má už skoro 2 měsíce. Je načase za kožní zajít? Děkuji za postřehy

veritanas
7. kvě 2020

Tohle je dle mého docela silná alergická reakce...Jako ekzematik a alergii ti řeknu, že lovelu nebo podobné rádoby sensitive věci jsou úplně stejné hrůzy jako obyčejný prášek. Takže nejjednodušší cesta je vyměnit drogerii za skutečně šetrnou. značky jako sonett, ecover a tak a nebo koupit obyčejné mýdlo na praní a prát v něm. Jinak, co se týká jídla... nevím, kde lékař vzal zrovna lepek.. takové alergie jsou u všeho, např. ovoce s vysokým obsahem C, např. pomeranč, 🍓, Jablko... Nebo klidně ořechy...

lida9
autor
7. kvě 2020

@veritanas dekuji za odpoved... mohu se jeste zeptat, kdyz to mas uz urcite zmakle, jaky konkretni praci prasek od sonett ci ecover bys zvolila pro mimino? ve svem sortimente toho maji hodne a ja se neorientuji Ecover universal nebo lepe Sonet sensitive nebo neco jineho? Dekuji

surikata131
7. kvě 2020

@lida9 z jídla to nemusí být lepek, ale klidně jiná potravina, nejčastější alergeny jsou mléko, sója, vejce, ale může to být cokoliv, dá se to zjistit jedině eliminační dietou

veritanas
7. kvě 2020

@lida9 já jsem vždycky kupovala ecover zero gel..ale připrav se na to, že to praní je jiné než si zvyklá.. prádlo bude tvrdší a bude to hůř prát...to je realita (mám toho vyzkoušeno víc) věci jako krev nebo trava půjdou dolů hůř, navíc ecover zero nevoní... jakože vůbec.. další věc je cena, je to dražší...ale mně to vždy pomohlo a zklidnilo kůži.. dál bych ti doporučila použít machadlo, což je slabě kyselý roztok místo aviváže.. někdo radí ocet, ale já dávám machadlo.. dá se i koupit, ale je to jenom voda a kyselinou citronovou... návody na přípravu najdeš na internetu. A potom prát na co nejvyšší stupně a delší programy a žehlit. A ještě... prát všem ve stejném prášku, protože někdo je hodně citlivý a vadí mu u zbytky, které jsou v pračce

jancabr
7. kvě 2020

taky mi to přijde jako alergická reakce na prací prášek nebo na nějaké ovoce/soju/mléko apod.
My od začátku používali Amway baby, ten byl v pohodě. Pak jsem koupila Feel Eco a ten teda ne. Neseděl nám a dokonce ani moc nepral obvyklé skvrny. Nedávno jsem koupila Seventh generation sensitive (z DM). Exém mizí a prádlo je čitější.

lida9
autor
7. kvě 2020

dekuji vsem za reakce... jeste se chci zeptat vas zkusenejsich- menila se vam v prubehu dne tato reakce? at uz je to reakce na jidlo maminky nebo praci prasek... resp. ruzne intenzity pres den - rano cervenejsi, pak to vybledlo, pak zase zhorseni i v takto v ramci par hodin? )

veritanas
7. kvě 2020

@lida9 většinou to bývá horší večer, po koupání nebo po zpocení.. klidně to může být..zkus se dívat, proč se to horší... třeba kdy, co má na sobě, cos jedla..pokud to má ráno červené, tak to může být zpocení v noci ( není jí horko?) Nebo večerním jídlem? Sleduj, co jíš, pokud kojiš..

lida9
autor
7. kvě 2020

@veritanas sleduju, dokonce i zapisuji denne😀 zadny souvislosti zatim nevidim... mam podezreni max na skorici a ted teda jeste vyzkousim ten praci prasek. mozna i tady nekolikrat zminovane mleko v ramci bezkofein. kavy co piju tedy skoro denne, ale to je jen par ml ☹

fyii
7. kvě 2020

@lida9 nejedla jsi jahody? me se takhle osypala mala z jahod nebo ananasu

surikata131
7. kvě 2020

@lida9 z toho jídla to muže byt v mleku až treba na druhy den, ne hned po tom co to sníš (např oběd se projeví druhý den ráno, dopoledne). U nas se mi zdálo zhoršení kdyz byla navlečená a zpotila se

lida9
autor
9. kvě 2020

@fyii jedla jsem jahody, ale asi uz min tyden zpet, ale to asi myslim, ze by tak dlouho netrval nastup reakce...
@surikata131 beru tak tech 24h nez se to projevi, proto si to pisu, jinak bych zapomnela co jsem vlastne jedna😀 jenze treba u teto ranni reakce jsem zrovna den predtim k snidani mela jen dets. presnidavku a k veceri prave livance se skorici, takze mozna se vyrazka potazmo alergie projevila uz za 12h z te vecerni skorice ...

surikata131
9. kvě 2020

@lida9 jo to je možné, já jsem tím myslela, že to chvíli trvá, ne že třeba za hodinu už je to v mlíku, ale 12 h může být reálné. Je lepší nepoužívat koření kromě soli a kmínu

agatavaneska12
11. srp 2020

Dobry den chtěla sem se zeptat jestli nevite co to muže byt

zelenaesmolda
11. srp 2020

@veritanas
ja bych doporucila na to prani mydlove orechy

hanydve
16. črc 2021

@lida9 jak to u vás dopadlo? Objevilo se nám úplně to stejné na zádech a stehýnku. Přes den je to vidět jen, když se prcek zpoti a večer po koupání, jinak nic nevidím. Zkoušela jsem eliminacni dietu, ale toto se nás pořád drží. Jine obtíže zmizely. Už ani nevím čím mazat nebo nrmazat. Může to být reakce na pleny? Když to má u stehynka? Ale ty máme již několik měsíců stejné, tak nevím. Ach jo

lida9
autor
17. črc 2021

@hanydve asi moc neporadim, nastesti vymizelo samo, ( tedy s ohledem na pouzivani minima chemie, vynechani drazdivych jidel vc. skorice pri kojeni atd.. ale myslim, ze nic z toho nebyl duvod zmizeni vyrazky, proste tak jak si mala zvykala na okolni prostredi mimo bricho, tak to postupne vymizelo)... pak jsme si prosli jeste v dobe prikrmu ekzemem, ale to tez vymizelo... ted ma dcerka neco pres 16m a je zdrava a bez koznich potizi🙂 preju at Vam to tez brzo zmizi!