Vyplakání miminka?

3. srp 2021

Ahoj! Mám dotaz ohledně uspavani. Co se bere jako vyplakavani miminka?
Jde mi o to, ze nejčastěji uspavam maličkou (5mesicu) v kocarku. Tam usina krasne.
Dneska ale hodně plakala, tak jsem si ji vzala k sobě, držela v náruči, ona řvala jak tur. Mluvila jsem na ni, zpívala ji, hladila, ona strašně plakala a najednou hodila hlavou a usnula.
Přišlo mi, ze usnula úplným vyčerpáním.
Strašně mě to trápí, mám z toho vycitky 😔
Ona normálně skoro vůbec neplace, proto jsem z toho celá divoká.
Je to normální? Taky vaše děti při uspavani placou?

izz76
3. srp 2021

Ne moje děti jako miminka před usnutim neplakaly, neměly důvod, usinaly u kojení.. Myslím, že žádná normální máma nenechá svoje miminko cíleně plakat, určitě se snaží ho nějak uklidnit. Chápu, ale že může nastat situaci kdy se uklidnit nedá a na pláč nic nezabere.

autor
3. srp 2021

@izz76 Mala u kojení neusne, rozciluje se, ze ji mliko teče 😔
Samozřejmě ze bych ji nikdy nenechala vyplakat, snažila jsem se ji uklidnit jak to jen šlo 😱

biciklissie
3. srp 2021

Úplně nevím, co je normální, ale tohle určitě vyplakani není. Vyplakani pro mě je, když dítě pláče a člověk ho nechá být, prostě nechá plakat, dokud samo neusne vyčerpáním nebo rezignaci. Pokud utěšujes, případně zkoušís možnosti, čím by to mohlo být, tak určitě vyplakavat nenechávas. Prostě jsi to řešila a mezitím dítko usnulo. Výčitky určitě neměj, snažila jsi se a takových situaci ještě bude.

pampeliska1313
3. srp 2021

Tohle se mi děje taky… nevim, jestli je přímo nějaká definice, ale pro mě nechat vyplakat miminko znamená, že ho nechám někde, kde na mě nevidí, nemá můj dotyk, když ho potřebuje a to je na tom to špatný. Takže když mi pláče v náručí a já ho chovám a mluvím na něj, utěšuju, kontakt má, jsem tam pro něj a víme to v tu chvíli oba.

autor
3. srp 2021

@biciklissie @pampeliska1313 Dekuju moc za uklidneni ❤️ Jsme z toho s manzelem cely den nešťastní 😔

pampeliska1313
3. srp 2021

Když tam jste pro prcka a dáváte mu to najevo, není co si vyčítat. Opravdu je něco jinýho zavřít dveře pokoje a nechat tam dítě plakat, dokud vysílením neusne.🙂

janina228
3. srp 2021

Ne, tohle opravdu vyplakání není 😉..je úplně normální,že i takhle malé miminko nemá třeba svůj den a brečí.. takových situací ještě bude..klid🙂. Důležitý je, že jsi tam byla taky..

me_druhe_ja
3. srp 2021

Dcera řvala skoro furt první tři měsíce. Nepomáhalo nic. Cítila jsem se hrozně, ale přešlo to. Teď bude mít půl roku a už pláče jen občas. Bohužel do těch hlaviček nevidíme. Někdy si prostě potřebují poplakat. Ony jinak neumí uvolnit emoce.

jjasmina
3. srp 2021

Ano do půl roka mi u kojení neusnula, top bylo u nás lehátko, u houpala jsem, usnula a dala jsem do postýlky 🙂

janinasm
4. srp 2021

To co píšeš vyplakani není. Vyplakani je, když ti miminko řve a ty ho řvát necháš a nijak se ho nesnažís uklidnit a ono se pak samo uplne uřve. To podle mě dělají jen psychopati nebo magoři a tyrani.

makovice88
4. srp 2021

@janinasm Takze pulka zen ve veku nasich maminek 😂

janinasm
4. srp 2021

@makovice88 proč? Moje mamka nad vyrvavat nenechala

95newmommy2020
4. srp 2021

Jáj to není vyplakani. Ty jsi u ni byla. Ona plakala, protože ti věří, tak pustila všechny ty emoce u tebe. ❤️

pexi
4. srp 2021

Vyplakání je stav, kdy dítě pláče a ty bys ho šupla do postýlky nechala ať se vypláče samotné.
Jinak, ano, jsou miminka, u kterých pláč překvapí. Naše takové nebylo. Hodně plakala bez zjevné příčiny. Vyplakat jsem i tak nenechávala. Hodně jsem nosila, kojila, houpala a nevím co všechno, aby neplakala. Jednoho dne to přešlo a mám doma spojené a vlastně docela klidné dítko 😊

makovice88
4. srp 2021

@janinasm Proto pisu pulka 🙄

levandule_k
4. srp 2021

Vyplakání je situace, kdybys dítě položila do postýlky a nechala ho tam samotného a šla pryč. Dítě není blbé, pozná, že je tam samo, má pocit, že ho nikdo nezajímá, proto dojde k závěru, že se musí o sebe postarat samo a veškerou energii soustředit na přežití.

Tím, že jsi ji utěšovala, tak ví, že i když je nespokojená (něco ji bolí), tak na to není sama. Tvoje přítomnost u ní byla strašně důležitá. Výčitky mít nemusíš. Nejsi špatná máma.

autor
4. srp 2021

Moc Vám všem dekuju za krasne komentáře a uklidnění ❤️❤️