Výměna lahviček. Po jak dlouhé době?

anetttta123
1. lis 2022

Ahoj maminky,
Jak dlouho používáte kojenecke lahvicky (kdo je používáte u kazdeho krmeni UM nebo MM)? Měníte je nejak pravidelne nebo mate po celou dobu kdy mimi pije mlicko stejne a pouze vyvarujete? Nebo staci vyměnit treba jen savicka za novou? (používáme plastové lahvicky MAM)
Dekuji.

ellyem
1. lis 2022

Když syn pil UM, tak jsem měla dvě, jednu na mlíko, druhou na čaj. Z obou pil max. pár měsíců (kolem půl roku), pak přešel na hrníček. Nicméně jsem vždycky cca jednou za dva týdny lahvičku i se savičkou vyvařila.

pampeliska1313
1. lis 2022

Vyvarovala jsem první měsíce po každým použití, pak už jen jednou za den. Lahvicky menim po cca 3 měsících? Kdy už je vidět opotřebení.

emillyhk
1. lis 2022

Měli jsme dvě malé, každá jiná zn., naštěstí vyhovovaly obě. Když už ty malé nestačily, pořídila jsem tři větší, všechny stejné, a jenom měnila savičky kvůli průtoku. Ze začátku jsem sterilizovala před každým použitím, později už jenom 2x denně - lahvičky jsem měla sterilizované a po použití vymyla, dala do sterilizátoru a když jsem tam dala i tu poslední, zapla jsem sterilizátor a pořád dokola. Dělala jsem to tak do 14m, kdy přestal pít UM. Ne že bych ke konci byla tak cimprlich kvůli sterilizaci, ale já už to dělala tak automaticky, že mi to ani nepřišlo 😄

mia_von_prag
1. lis 2022

Umelé som po každom umytí sterilizovala, po takých 4 mesiacoch aj tak dosť zapachali a vyhodila som. Kupila som sklenene a tie netreba ani zakaždým sterilizovať, nerozbijaju sa ani po páde a držia ako nové už 2 roky

sigyn
1. lis 2022

Používali jsem Avent a Babylove. Po každém použití vymýt + sterilizace v mikrovlnce. Naprosto v pořádku i bez zápachu jsou i po půl roce.

merope
1. lis 2022

Flaštičku už používá asi 3 roky a pořád se mi nedaří ho přesvědčit, že to je pro mimina 🙂. Saviček už pár rozkousal, tak ty vyměňuji.

kubesovaadelka
1. lis 2022

@anetttta123 první 2,3 měsíce jsem vyvarila po každém použití, pak vždycky jen večer, teď má malá 9 měsíců tak vyvaruji co 2,3 dny a savičky měním co měsíc plus lahvičku na mlíčko máme třetí nebo čtvrtou. Prostě jak už se mi nelíbí, koupím novou

jjasmina
1. lis 2022

@anetttta123 Já jsem tedy do pul roku kojila, pak pila čaj z hrnku a ten jsem vždy 1x denně vyvařila

martulka88
1. lis 2022

My vyměňujeme jen savičky - dle velikosti a pak opotřebení. Jinak vše umyjeme a sterilizujeme - vejdou se nám 3 flašky (máme dvě na mléko a dvě na čaj) . A to jen proto, že když jsme to takto nedělali, tak syn měl hned moučnivku.

missbufy
4. lis 2022

Mame stejne lahvicky uz 3 roky, menime pouze savicky 🙂