Dobrý den, už jsem opravdu nešťastná z naší dvouleté dcery. Poslední dobou dělá samé schválnosti, je agresivní až zlá. Ale jenom na nás s manželem. Večer nechce spát takže každej večer probíhají dvouhodinová dramata takže všichni chodíme spát vyčerpaní a ve stresu. Absolutně neposlouchá a nic na ní neplatí. Domluvy, fyzický trest, zákazy, po dobrym po zlym opravdu nic. Ona vyloženě jde a s gustem udělá to co ví, že nemá. Ještě má přitom takovej ten pohled "a teď jsem ti to ukázala co" Trpělivý my jsme s manželem, ale teď už je to opravdu neúnosný...uvažujeme o dětském psychologovi. Ještě je zapotřeba říct, že za měsíc porodim druhé dítě. Už jsem slyšela názor, že to může být tím, ale dcera se vyloženě těší jak se bude o miminko starat a je z toho nadšená. Kamarádky kolem mě sami vidí, že dcera už překračuje hranice, že je zapotřebí to nějak řešit, ale jak?
teruli,................také mám pocit,že máme momentálně vzdorovací období,ale ještě to ustojím.Ale kdybych byla v 8.měsíci,tak bych za sebe moc neručila. 😅
Ne,že by se Adam vztekal,to né........................ale neustále musí mít poslední slovo(ikdyž ve větách mluvit neumí 😀 )a na slovo NE,reaguje úplně obráceně.Takže,když mám třeba práci s vařením a vidím,že tahá smeták,aby s ním "zametal",nechám ho být a počkám až ho to přestane bavit. 😉
Jinak mu sem tam lupnu na holou,aby to štíplo a už je tak naučenej,že když udělá nějakou lumpárnu,přijde za mnou a plácá si po zadku se slovy:"Áda bum." 😅
Jinak proti stresu je dobrý B-komplex.Je to vitamín a dá se brát dlouhodobě. 😉
ahoj teruli, zkus se mrknout i tady, chápu to....mám doma taky pěkně vzteklou potvůrku, většinou se snažím sí nevšímat a hlavně nepovolit.
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...
Dát na zadek se mi neosvědčilo, protože pak lítá po bytě a snaží se tě taky plácnout, zkusila jsem při super záchvatu studenou vodu, ale ta jí naprosto nevadí....většinou domlouvám až se zklidní, protože jinak je to ještě horší 🙂
my taky mame obdobi,Ne,ne,ne....taky se umi vztekat a jeste dotoho knoura 😀 ,kdyz ma takovy den blbec,necham ji vyvztekat ve vedlejsi mistnosti a je klid.Snazim se taky domlouvat a boji se varicky,vi kde je a najednou je hodna 🙂
ahoj teruli, dcerka může být nadšená a na mimi se těšit, protože to takhle všichni očekávají, ale vnitřně, i klidně podvědomě, může cítit velké ohrožení, nejistotu a takhle to může dávat najevo... nebo to může být jen taková ta první revolta, kterou mají ve 2 letech skoro všechny děti, mně teď moje dvouletá dcera taky hrozně moc vyčerpává, každé spaní je hysterický záchvat, že nechce... a přitom to tak nebylo, až teď v poslední době...
každopádně dětských psychologem nic nezkazíte, rozhodně bych ho zkusila, pokud je to u vás už takhle daleko...
a pak nezapomeň napsat, co vám radí, pro nás taky streslé rodiče 🙂