Ahoj holky,
prosim o zkusenosti. Mala se ma narodit behem mesice. Ted je dobre pocasi, to bych neresila vychazky, ale kdyz bude treba zas nad 27 stupnu, jak to je s chozenim s mimcem ven? V zime to je omezene, to znam s prvnim deckem, ale v lete (nad 25 se nema, nebo nad 30 se nema)? Urcite neni dobre byt venku ve vedrech s novorozencem.
Diky za info (a eventuelne, co jste cerstvemu mimcu davaly na sebe?)
Dekuju 😉
Raději bych chodila s mimčem ráno nebo v podvečer...mezi 11-15 hodinou ve vedrech určitě ne...takto bych to řešila asi nad 25°C jinak bych chodila normálně...samo že ne v pravé poledne...
Pak je asi důležité mimčo mazat krémem na opalování, protože i ve stínu se může spálit a dětská pokožka je opravdu náchylná 😉
@hlavinka: tak jsme na tom podobně, já mimi čekám 1.7., ptala jsem se dr a názory - novorozenci je stejné teplo nebo zima jako dospělému člověku, vnímá všechno podobně. Takže nepřehřívat zbytečně, ale třeba čepičku určitě jo. Podle stupňů pak body s krátkým nebo dlouhým rukávem a dupky...no a přikrýt buď plenou nebo plymem. Ven určitě za poledne nechodit, já to plánuju ráno a navečer. A koupila jsem opalovák 50tku.
@hlavinka taky mám malou na konci června - dávala jsem jí bodýko s krátkým - když bylo velký vedro a slabounký tepláčky, nebo bez a přikryla jsem jí jen plenkou...jestli je to omezený asi ne....jasně že nepostavíš kočár ve dvě odpoledně na rozpálený sluníčko, kde je 35stupnů...ale chodili jsme ven pořád, podle potřeby a když měla 1,5měsíce jeli jsme na dovču do Chorvatska a tam je taky vedro...i do kočárku jsem jí mazala!!!!! - když měla krátký rukáv i obličej i nožky....na boudu jsem při velkých vedrech hodila namočnou plenu...
Holky, moc dekuju za info. Tak nejak jsem si to myslela. taky mi prijde nejlepsi chodit ven rano - dopoledne. I mne samotny pak vedro nedela dobre, natoz mimcu.
Jen to mazani bude opruz. Chuderka...No, ale neda se nic delat, musi to byt.
Diky moc!
@hlavinka Já mám teda prcka červencového, ven jsem jezdila buď ráno nebo potom hodně navečer - to už mi doma špatně usínal, takže si aspoň zdřímnul v kočárku. Na noc chodil zezačátku spávat až kolem deváté, takže kolem šesté sedmé bylo potřeba ještě aspoň chvilku spát.
Na sobě míval bodýčko a tepláčky (v hodně velkých vedrech kolem 30 jenom to bodýčko), čerstvě narozenej s teplotama kolem 20-22 bodýčko s dlouhým rukávem, dupačky a čepičku. Zamotanej byl v tenké fleesové zavinovačce. Řídila jsem se podle svého oblečení (vždycky o jednu vrstvu víc než já) a podle teploty vzadu na zátylku - tím se řídím doteď.
Na těch prvních dvou fotkách je mu jenom pár dnů a týdnů, na třetí v bílých dupkách je tříměsíční - takže srpen a fakt vedra.
A přiznám se, že do kočárku jsem ho dlouho nemazala a spálenej nebyl ani jednou (ani zrůžovělá kůže).
@hlavinka malá je narozená na konci června, nejradši jsem chodila hned ráno kolem osmé