Tak otázka zní: co všechno by měla lékárnička pro batolala obsahovat? hlavně co nezapomenout s sebou vzít na výlety?
Já s sebou navíc beru ještě Nurofen - čípky i sirup - na snížení horečky a na bolest a Fenistil kapky - na případnou alergii, u malých dětí je to časté. Skvěle zabírají.
Tak já jsem asi totálně nezodpovědná matka....kromě paralenu, náplasti, pinzety, nůžek a teploměru nic z vyjmenovaného nemám ani doma-natož na výletech! ☹
Tak hlavně vědět, jak to používat 🙂
Ještě bych přihodila nějaký ibuprofen pro děti - některým dětem Paralen na teplotu prostě nezabírá (ale u vlastního dítěte to člověk má většinou vychytaný...)
Jo a pro dospělý nějaký cucání proti bolení v krku a trochu slivovice, ta je na všechno.
To aby s sebou člověk tahal na výlety kufr 😖
holky, dobry seznam, jen ja pouzivam fenistil kapky i na alergii a misto Paralenu mam radsi Nurofen.Jinak je to fakt, ze je toho hodne 🙂...no jo no, dnesni doba...
ještě klasickou desinfekci na odřeniny, myslím, že se hodí i např. stoptussin na kašel (když dítě prochladne, dráždivý kašel je tu cobydup)...já mám takový malý kufříček, kde všechny tyhle věci vozím..mám tam i tekutý pudr, malou mastičku na opruzeniny a spoustu dalších 🙂
Tak pokud je to pouze na výlet tak asi nebudu brát celou lékárničku. Záleží kam a na jak dlouho se jede. Na výlety asi jen dezinfekci, náplasti pro případné odřeniny. Určitě s sebou nebudu brát nurofen, paralen nebo něco takového - to beru na dovolené. jinak na slivovice se taky hodí🙂
Holky ted jsem dceri koupila takove nurofenove cucaci bonbony pro dceru. poradila mi je lekarka, prtoze dcera ma nejake problemy, protoze zavodne tancuje. Ale pochvalovala si, ze ji to chutna a zabrali ji. Jen, jsou az od 6ti let.
@zuzanaa2 No hlavně ať je nenajde nějaké malé dítě! Nám se něco podobného stalo. Byla jsem u švagrové a můj syn viděl na lince se povalovat právě tyhlety nurofenové "bonbonky" a málem si jednu vzal. Naštěstí jsem ho zarazila, i když vím, že po jednom by se mu asi nic nestalo, ale stejně. Nicméně švagrová si je vychvaluje, má už 6letého syna a začala mu je kupovat, je totiž často nemocný.
@minnie77 no jo, ja musim vsechno schovavat, protoze maly je ted vsude. Taky davam pozor na dceru, protoze si vezme lek a platek s Nurofenem necha kdekoliv. Je to strasne je uhlidat. A ted cekame dalsiiii áááá
Lékárnička na cesty s dětmi
Následující seznam vám pomůže doplnit vaši cestovní lékárničku a vybavit vás tak na možnost nepředvídatelných zdravotních komplikací vaší dovolené. Zároveň vám přeji aby jste používali co nejméně.
Doporučená léčiva:
Panthenol spray – k ošetření popálenin
Carbosor, Smekta – pro případ průjmu
Paralen (tablety, syrup) – ke snížení horečky
Kinedril – proti nevolnosti během cesty
Dithiaden – pakli-že víte že vaše dítě má silnou alergii na hmyzím bodnutí
Fenistil gel – k místnímu ošetření alergické reakce na hmyzí bodnutí, či sluneční alergie Septonex spray – k desinfekci ran
Opthalmo Septonex – k desinfekci oka v případě podráždění, úrazu
Obvazový a krycí material:
Gáza hydrofilní sterilni
Obinadlo hydrofilní sterilní (6cm x 5m)
Obinadlo hydrofilní sterilní (10cm x 5m)
Obinadlo pružné ( 8cm x 5m)- ke znehybnění
Trojcípý šátek
Buničité čtverečky
Náplast – rychloobvaz (8cm x 1m)
Náplast – voděodolná, stříhná
Náplast v roli – k fixaci
Zdravotnické pomůcky:
Nůžky, Pinzeta, teploměr (rychloběžka), sterilní rukavice, pinzeta k odstranění klíšťat, zavírací špendlíky, svítilna (baterka)
Nezapomeňte sebou léky předepsané vašim lékařem, které vy nebo vaše dítě užívá trvale! V případě alergií, astmatu, či jiných chronických onemocněních se vždy předcestou poraďte se svým ošetřujícím lékařem, čím doplnit svou lékárničku, a jak se zachovat v případě zdravotních komplikací!