Syn byl od začátku velmi šikovný. Na nočníku hned věděl, co dělat. Jíst mu šlo hůř, ale krásně jedl ze lžičky. Pohybově je na tom super, je vidět, že mnoho věcí již chápe. NE chápe, ač často nedbá 🙂
Nicméně teď mu začal růst zub, 5. A v té samé době přišel bojkot snad všeho. Na nočníku neudělá nic, počká, až ho sundám, pak se vykadí. Děsně řve při přebalování i koupání. Přes důrazné vysvětlování i plácnutí přes ručičku ignoruje jakýkoliv zákaz (jde o věci kvůli jeho bezpečí -trouba, krb apod.). Jídlo chce jen z kapsiček, lžičku nechce vůbec. Špatně usíná, v noci spí šíleně. Ve dne jen v kočárku. Zkrátka jsem vyčerpaná. Vím, mnohé jsou na tom hůř, ale já mám zrovna teď pocit, že už nemůžu.
Je možné, že to vše souvisí se zuby?
ahoj, syn byl podobný, ikdyž mu nerostli ještě ani zuby. Jako by vše, co jsem ho naučila, zapomněl, nechtěl nic nedělat, jako by na truc udělal opak, než jsem mu řekla. Přešlo ho to kolem 9.měsíce. Viděla bych to na nějaký první vzdor, stůj si za svým 🙂
Uprimne, vedet v 10m co na nocniku a jist zlickou to je mega sikovny! Tohle zvladaji deti o rok starsi! Takze bych byla v klidu. Je to jeste malicky kluk! Budte v klidu, vse ma svuj cas!
@pandabox Nechápu, co nechápete 🙂 Ono každé dítě je jiné. Syn je velmi inteligentní. Odmalička opravdu hodně chápal, co se po něm chce a odmalička na něj v jistých situacích nefungovalo nic jiného než plácnutí. Ale tím, že se mu dá mnohé vysvětlit, bylo jich vždy potřeba málo. A také proto to pro něj vždy bylo varování, že v tu chvíli už jde fakt o zdraví/o život a tak to i vnímal. Nicméně také má houževnatou povahu... A nyní se nad svým příspěvkem usmívám, opravdu mnoho jsem pochopila ve chvíli, kdy začal mluvit. Nejen ve vztahu k němu, ale i ve vztahu k manželovi... Zkrátka mají svou povahu, chlapci moji...
Máme necelých 10 měsíců.